Vår siste kveld i Abu Dhabi

    Dette innlegget kommer veldig på etterskudd ettersom vi har vært hjemme i to dager nå. Reisetiden har vært helt…. ehm ja… forferdelig. Mildt sakt. Når man skal snu feil vei mtp klokka. Så det var godt å ha en dag hjemme før vanlig arbeidsuke for å komme inn i rutiner og riktig tidssone igjen.
    Jeg vil også i et senere innlegg lage et "reiseinnlegg" / "what do to in Abu Dhabi"-innlegg. Der fasiliteter, priser, lokalbefolkning og diverse blir nevt. Det vil bli basert på våre egne erfaringer blandet med reisetips-boka som vi kjøpte. Så håper jeg at det kanskje kan være til nytte for noen ved en senere anledning.
    Bildedryss:

 Utsikt fra heisen hvor vi kan se moskeèn

*er så utrolig fornøyd med dette bildet, selv om det er tatt gjennom et vindu…
-Karina

Hverdagsliv på ferie

    Livet smiler her i AbuDhabi. Tiden og dagene flyr så altfor fort.  "tia fer fort i godt lag" vet dere. Rart å tenke på at vi skal pakke koffertene i kveld. Har liksom ikke gjort meg helt ferdig her enda. Og noen dagstur til Dubai har det ikke blitt noe av. Jeg tenkte liksom at siden "dubai er byen som aldri sover" så blir det ikke noe problem å få til en tur dit. Men fordi om byen ikke sover så trengte vi å sove:s nei, det er som jeg sier, altfor lite timer i døgnet. Til og med på ferie. Men destinasjonen på neste tur er alt bestemt, spørsmålet er bare når...
     Men jeg er så glad for at jeg har tatt meg litt tid til å laste inn bilder fra dagene, og skrevet noen ord. Dette er jo minner jeg sent vil glemme, men du vet, de små detaljene;)
    Vi har bla spist, gått en lang tur, vært på trening, badet, sleika sol (og hosta litt skyer), shoppet, og vært på fest/disko.

Utsikten fra treningsrommet. Her er klokka halv seks, rett for sunset...Her sitter vi å venter på skyss, nede i resepsjonen.


Og her kan du se utover hotellets bakside, utsikt fra heisen. Det er så pent og ordentlig at det nesten ser datalaget ut, spør du meg.

    Straks er det final countdown her, så jeg skal....ikke hoppe i dusjen nei, men stå i den (hehe, humoren er på topp i dag ser dere) for deretter og pynte meg for feriens siste middag med min kjære her i Araberland... Håper alt er topp i Norge. Har så vidt gløttet litt på noen iskalde vinterbilder på facebook... ihh...
-Karina

DInner Cruise

   Vi ble også anbefalt av hotellet å dra på et romantisk"dinner-Cruise", som de så pent kaller det. Det er ei gammeldags skute,  som er pyntet opp, og som serverer en tre retters middag bestående av lokal mat. Skuta kjører langs kysten av byen. Så man har fin utsikt innover i byen gjennom hele turen. Turen tar tilsammen fire timer. Og her er et lite bildedryss av hvordan vi opplevde vår tur:

-Karina

What to do in Abu Dhabi? -ørkensafari

    Når man er på ferie i et land hvor det finnes ørken og sandyner i lange baner, er absollutt en ørkensafari å anbefale. TTakk til alle som anfelate oss det. Vi har hadt en super dag;)
Her står landcruise`rne klare til start.

Pitstop på veien, hvor det sto en del kameler.

Min nye Savanna;) neida, var bare en viss likhet;P


#dagens bilde *leeer....

Syke tid, dette var awsome....for noen biler, sier jeg bare...Fremme ved leiren hvor lokal mat, magedans, kamelridning, atvkjøring og sandboarding sto for tur.

...Og selvsakt litt utkledning...Ser for meg at vi lander på Kvernberget med dette her  ja;P
#hjerte#kjærlighet#memo-for-life-pic

Den lokale maten... 

.... og sist men ikke minst; min favorittsjokolade, miudt i ørkenen i Abu Dhabi. Den måtte med i lomma vet dere;)

-Karina

The Grande Mosque

    I dag var vi på en guidet tur til den anerkjente moskeen her i Abu Dhabi. Det var veldig interessant. Både det å se hvordan den var på nært hold og hvordan de bruker den. Muslimene ber da 5 ganger daglig. Og et spørsmål som kom var: "hva skjer om dere er midt oppi en jobb eller noe annet viktig når bedetiden slår inn"? og svaret var så enkelt som at det avgjøren selv, hva som er viktigst. Vi har sett på hovedveien at bussjaføren har stoppet bussen, gått ut av den og begynt bedingen sin, når tiden for en ny bønn har vært der. Men ikke alle er like troende, og det blir respektert. 
    De har en egen digital klokke som de ber etter. Den viser soloppgang, så stiller bedetidene seg etter den, slik jeg forsto det hvertfall.

Som dere ser, så har jeg valgt å bytte religion.... :P -neida, men reglene for hva damene har på seg er jo som alle vet veldig strenge. Og det skal sies det, at med en gang denne hetta skle litt ned slik at litt av håret mitt kom til syne, så kom vakta bort til meg med en gang og ba meg ha på meg hetta ski
kkelig.... Ups, liksom.. Neida, man skal da ha respekt;)


Guiden vår. Veldig hyggelig.

Ja, vi måtte da ta av oss på føttene. Dekke til håret og ta av på føttene. Jaja, here we go!!;D
Men det skal sies at etter vi hadde valset rundt en time barfot, så var føttene like rene. Så her var det shiny, kan man si.

Inngangsdøra til "the prayer room"

"the baby room" her er den minste lysekrona, som er den første man møter når man kommer inn

Og "the big sister" Denne lysekrona er av krystaller og Svarowski stener, og veide 15 tonn. Og det var tre av de i det store "Prayer-room"

Det teppet dere ser på gulvet her er håndtverk. Flere tusen damer jobbet med dette i ca 1 og et halvt år. Fantastisk, men jeg er redd det sa litt slavearbeid mellom linjene.

Her er den digitale klokka jeg nevnte øvert i innleggetMe, the araber woman;D liker stilen....

-karina