Krom og glass erlik pusse-seg-i-hjel...

      God kveld dere. Da er onsdagen straks ferdig også gitt. Tiden flyr. Hørt det før eller? hehe.. Typen jobber sent, og jeg bruker tiden på å gjøre litt husarbeid. Der er vi faktisk ganske flinke. Vi gjør husarbeid hver for oss, mens den ene er alene hjemme og den andre er på jobb. Å slik for vi mye bedre tid til å være sammen når begge har fri samtidig. *melike
   Så i ettermiddag har jeg vasket alt som er blankt her hjemme. Å nei, det er ikke snakk om èn vase. Vi har SÅ mye i krom. Alt fra bordføtter og kjøkkenhåndtak til vaser og dusjnisje. Og det som ikke er av krom er glass. So here I go….;) men det er jo så gøy når det er nypusset. Det skinner overalt.
    Og i disse tørketider som har vært, kan du bare tenke deg hvordan alle vinduene så ut. Men nå er de endelig gjennomsiktige igjen. Gjenstår bare å se resultatet i dagslys i morgen… hehe…
        Jeg har også fått kjøpt til en av disse praktiske koppene, så nå har vi en hver og Fredrik kan få tilbake gaven sin. Det var jo som sakt jeg som stakk av med denne etter at han hadde pakket den ut.

-Karina

Uteplassen: -forberedelse til vår og sommer

    God formiddag. Dette er den siste av mine tre fridager, så vi fortsatte likegodt med å tilrette legge huset til våren. Og nå som vi har fått sofaen vår inne i stua. Kom endelig denne på sin plass også. Vi har jo i mellomtiden brukt dette terassemøbelet som stuemøbel. Er faktisk blitt veldig glad i denne sofaen. Men den tok seg bedre ut utendørs.
    Nå gjenstår det bare å få noen friske planter i utekrukkene våre. Jeg ser for meg noen rosa. Og å få ordnet opp
    Gjett om jeg gleder meg til varmere dager, hvor vi kan utnytte denne plassen maksimalt. Frokost om morgenen og ettermiddagskaffen utendørs. Og ikke minst soling… Can`t wait!!!
    Vi er jo så heldig at vi har stor terasse både foran og bak huset, så vi har tilgang til sola så lenge den viser seg på himmelen.

-Karina

Ny, hvit og shiny sofa

     Endelig etter 10 måneders ventetid er sofaen vår endelig på plass i stua. Og den er så fin. Den er faktisk ikke så hard å sitte som den kan se ut til. Grunnen til det er de spesiallagde putene i den. Nå gjenstar det bare et fargerikt maleri/bilde på veggen så kan vi si oss ferdig med stua. Ting tar tid sier jeg bare… men det er jo så gøy å holde på. Alltid et prosjekt på gang liksom.
-Karina

Mål: Oppnådd

   Bladde litt tilbake i diverse arkiv. Bla i den forrige bloggen min, og kom over noen tankevekkende bilder.
     En dag før nyttår i 2012 kom en journalist innom frisørsalongen og lurte på om noen ville la seg intervjue om sine nyttårsforsetter. Jeg ble med! - og mitt nyttårsforsett var da å spare penger, noe det forsåvidt fortsatt er. Men denne gangen veldig presist til hus. Huset vi hadde kjøpt på prospekt og som skulle være ferdig til sommeren 2013. Huset jeg nå sitter i å skriver dette innlegget. Ett år etterpå.
    Og jeg klarte det. Vi klarte det. Og jeg er så stolt. Jeg hadde på det meste tre jobber, og vi foretok oss ikke noe ekstraordinært. Ingen festligheter utenom bryllup, bursdager, jubileum osv. Ingen shopping av klær vi ikke til nøds trengte og ingen ferieturer. Når venner dro ute på byen, var vi enten på jobb eller vi satt på nettet å planla hva vi skulle kjøpe av interiør osv. Og det har for alt i verden hvert verdt det, nå som jeg ser resultatet av det.
     Hadde aldri klart det uten de fineste menneske jeg omgås hver dag, men dette ser jeg virkelig på som et oppnådd mål ila livet. 
     Husker at vi på kveldene gikk kveldstur, nesten hver kveld, for å se hvor langt de var kommet. Først var det bare steinrøysa. Så kom grunnmurene opp. Og vi var så glade. Drev å gikk på pussplaten og målte opp med skritt hvor veggene skulle stå osv. Senere når huset var råbygd tett, og de begynte å låse dørene. Var vi konstant å kikket gjennom vinduene. Og drømte oss bort i hvordan vi ville innrede det. Vi hadde jo ikke tilgang innendørs uten følge fra utbygger. 


Gode minner å ha sammen med kjæresten sin ja... 
              

Den etterlengta trappelampa

Som du sikkert har fått meg deg så har alt dette huset inneholder en historie bak seg, og denne er intet unntak. Jeg skal ikke kjede dere med detaljene, for lampe ble det, selv om vi designa den litt selv. Satte sammen tre i ei og kjøpte nytt feste. En annen ting er jo å få montert opp denne tunga lampa der tre ble til ei, og fire meter opp i lufta. Må si jeg var nervøs da jeg så elektrikeren i familien (bestefar) skjelvende  oppi stigen. *frysninger* hadde han falt hadde det vært min feil, liksom.
Dette pågikk mens jeg holdte på å bake til homepartiet mitt, så midt i oppmålinga med mel og sukker begynte læren om "rød inni rød" og blå inni blå" og "denne er til jording"omtrent med mel på fingrene. Så du fra det ene til det andre;)

 Det ble skikkelig fint da. Hele trapperommet fikk seg et løft. Og vi har demping på denne lampen, så den kan få et varmere lys om kveldene

Altså noe liknende denne lampen var umulig å finne i butikkene rundt om, med mindre det likna julepynt. Slike tre kuler som henger i tripp-trapp-tresko minner meg om julepynt, så derfor var vi på jakt etter slike silyndere. Egenltig litt mere avlang enn de vi endte opp med. men vi er veldig fornøyde med relutatet;)