Oppskrift: laksemiddag


      Hei og god fredagskveld. Tenkte å presetere husets middag, før jeg finner sofaen for godt her hjemme. Vi har forresten fyret i peisen for første gang. Det gir sånn stemning, og er så koselig.


For denne laksemiddagen  trenger du:
                -laksefilet                                -agurk                        
                -sitronpepper                          -sukrin
                -sitron                                     -eddik
                -rugmel                                   -poteter
                -ekstra virgin oliven olje         -brokkoli
                -creme fresh

Slik gjør du:
              Sett på potetene. De bruker lengst koketid. Skjer opp brokkoli og agurk så det er klart.
              Lag melblandingen, og dypp laksebitene i. Stek de på sterk varme på alle sidene slik at de får en skorpe. Skru så ned varmen på stekeplata og legg laksebitene med skinnsiden ned. Skvis sitron og strø sitronpepper over før du har på lokk og lar de hvile på svak varme.
             På slutten av koketiden til potetene har du oppi brokkolien slik at de får dampet seg.
             Agurksalaten: Fyll ei skål med lunkent vann og bland inn 2 ss sukrin og 1 ss med eddig. Blad godt og ha i de tynnskjærte agurkskivene.
Bon Apetitè. Jeg må nå bare nevne nok en gang at jeg har verdens beste kokk i hus, men denne oppskrifta er såpass simpel at til og med jeg har fått til å følge. Hver gang vi setter oss til bords med en liknende middag så kommer setningen " vi må så gale åpne restaurant en dag, kjære. Du lager maten og jeg server. Hvor genialt hadde ikke det vært" han han ler…
    Og en ting til. Stay tuned på mandag. Da kommer en stor nyhet her på bloggen. Mest sannsynlig;) Ihh jeg er så spent.
-KarinaOppskrift: Havregrøt m fristende topping

    Er det nå jeg skal si "Happy-Monday" som fotballfrue ville sakt. Etterfulgt av ny uke, ny start og nye muligheter? Ja, kanskje det er en god tankegang det;) 
     Havregrøt er hvertfall den beste starten på dagen, mener mange. Det varer lenge, og gir en gjevn og god energi. Blodsukkeret fyker ikke til topps, for så å ramle like raskt ned igjen, som det ville gjort om du hadde spist ei loffskive med sjokoladepålegg. Jeg velger å tro på dette, ikke BARE fordi det skal være så sunt, men det er så utrolig godt også. Det er mye enklere å stå opp uten å slumre, ja b-menneske som jeg er, når jeg vet at innen ti minutter så sitter jeg å spiser denne herligheten.

   Alt du trenger er havregryn og vann, som du koker opp og rører til du har passe tykkelse. Jeg har prøvd å bytte ut vannet med både lettmelk, soyamelk og rismelk. Og alt funker veldig bra. 
    Når det kommer til "topping" er det bare kreativitet som setter grenser. Noen bruker en smørklatt, sukker og kanel, noen bananskiver og blåbær, noen bare jordbærsyltetøy eller valnøtter med lønnesirup og andre har jeg sett strør over med kokos og diverse bær.
   Jeg har funnet min egen favoritt og det er cocosa-sukker, kanel, eplebiter og fryst blåbær. Namm<3 Grunnen til at jeg liker blåbærne i frøset tilstand er fordi jeg mener det skaper en viss kontrast i hele retten, da havregrøt (uten innrørt sukker) i seg selv kan virke litt tam.
   Kanskje har du flere ideèr til topping, som du kan friste med i kommentarfeltet?
  

Sjokoladekake-oppskrift

Har fått en del spørsmål på både oppskrift og fremgangsmåte på sjokoladekaka jeg laga her for leden, så lager derfor et eget innlegg om det. Merk deg at du trenger to dager da sjokoladetrekket må stå over natta.

Du trenger: sjokoladekake mix etter ønske ( jeg valgte lavkarbovarianten som Helsekost selger)  egg og olje som da skal i kakeblandingen.
Til fyllet trenger du: 100g hvit sjokolade, 130 g smør og 5-8 ss melis
Til pynten trenger du: 400 g mørk kokesjokolade, 200 g bakesirup, maisen a ( til utkjevlingen) fryseposer, kjevle av plast eller silikon.
Ellers brukte jeg sjokolade-pynte-kulene til møllerens og rosa melisdeig ferdig blandet og klar til utkjevling, som fåes kjøpt på kitchenbutikker og andre butikker der de ellers selger cup-cakestuff
Fremgangsmåte : 
Du lager kakemixen ut i fra det som står henvist på den. Og steker den ferdig. 
Så begynner du med fyllet. Så smelt sjokoladen i vannbad. Husk at hvit sjokolade tåler mindre enn mørk. Bruk kjøkkenmaskin og bland smør og sukker før du blander inn den hvite smeltede sjokoladen. Du får nå en  frosting med perfekt konsistens som både kan brukes til muffins-topping og kakefyll. Denne kan du ikke ha på kaka før den er blitt avkjølt og du har fått delt kaka i to. 
Start så med sjokolade'lokket'. Smelt sjokoladen og varm sirupen. Bland dette sammen. Ha deretter denne blandingen i en plastpose/fryseboksen. Klapp posen flat og unngå luftbobler. Knyt den sammen og legg den på kjøkkenbenken over natta.


Neste morgen er sjokolade blandingen din blitt hard. Du varmer den i 2-3 sek i mikro. Da er den blitt såpass myk og smidig at du kan kna den som en deig. Kjevle ut på plastunderlag. Det er her du kan bruke litt maisenna hvis den blir for klissete. Bare pass på at ikke øversiden får maisenna på, da det vil bli synlig på kaka. Kjevle til du har en runding som er større enn kaka di, så du er sikker på at sjokolade'deigen' dekker hele kaka. Legg så hele deigen over kaka og rull av plasten på baksiden som nå er kommet øverst. Brett rundt og ned på sidene av kaka og skjær en fin avslutning langs kakefatet. 
Så begynner du med den rosa melis deigen. Kna og kjevle ut til en sirkel. Skjær ut strimler på ca 1cm *10cm ( alt etter hvor stor kaka di er) den skal nå fra kakefatet og opp og inn til sentrum av kaka. 
Du trenger ca 16 slike strimler.
Dekorer kaka med disse strimlene. 8 stk til å være 'bånd' og 8 stk til å lage dekoren midt på kaka. Tilslutt tar du sjokoladekulene og setter på ''båndet'' pensle strimlene med litt vann for å få kulene til å sitte.That it!!! Det ble veldig mye tekst, men det er egentlig ikke så vanskelig og krevende som man kan få inntrykk av ved å lese denne teksten.
-Karina