Energiboost on Mondays

     Hei og hopp. I Kristiansund skinner sola. Og vi har fri. Og fri på en mandag betyr så mye mere enn avslapping. Her er planene klare, og vi har ei lang liste å komme gjennom før dagens slutt. Blandt annet fjelltur og trening. Og da trenger man drivstoff. Og ingen ting gir mere og langvarig energi enn havregrøt og smoothie.

Havregrøt: Kok opp vann og havregryn og tilsett ei ss med kesam på slutten.  Og i dag toppet jeg den med cocosasukker, kanel, bringebær og eplebiter.

Smoothie: Blåbær, bringebær og jordbær pyttes oppi mikseren sammen med litt eplejuice og vaniljekesam og ei ts økologisk vaniljesukker.

-Karina

Oppskrift: Sunn havre-brownies

   Er du glad i havregrøt? Det er en sunn og god start på dagen. Den metter lenge, og du unngår å få sug etter søte saker frem til lunsj. Den har også en lav GI-verdi.
   Men for å minske søtsuget etter lunsjen også så kan du faktisk bruke de samme ingrediensene og lage en brownies ut av det. (nesten alle, du tilsetter kun kakaopulver)
 
   Alt du trenger er:
-180 gr gresk yogurt
- 0,6 dl rismelk
- 65 gr kakao
- 30 gr sukrinmelis
- 30 gr cocosasukker
- 1 egg
- 1 ts bakepulver

- valgfri hakket opp sjokolade som du strør over i slutten av steketiden.
- Hakkede valnøtter, blåbær og jordbær til topping
     Forvarm ovenen til 180 gr.
 Bland alt sammen til en røre, og hell den over i ei lita form ( ca 15- 20 cm i diameter)
  Stekes i 20-25 minutter
 Etter halve steketiden strør du over opphakket sjokoladebiter.


 
-Karina


Biffsnadder

I kveld fristet det veldig med litt hjemmelaget junk. Så det ble biffsnadder med bernaisesaus.
Handleliste:
Oksekjøtt i strimler, løk, sølvløk, paprika, chips/fløtegratinerte poteter, ruccula alternativ 1, med fløtegratinerte poteter

alternativ 2, med chips

Nå er forresten all julepynten i hus. Så nå står alt klappet og klart på gjesterommet. Klar til å plasseres rundt omkring i huset på søndag, 1søndag i advendt. Jeg håper så veldig at jeg får til å skape den samme førjulstemningen her i vårt hjem, slik som mamma alltid har gjort i barndomshjemmet mitt;)

-Karina

Chicken Red Curry

Det er lørdagskveld og vi skal kose oss hjemme med god mat og drikke. Han elsker å eksperimenter med nye retter, og jeg elsker å dekorere det fineste bordet. Èn av de tingene han har lært meg er at kosen begynner allerede når råvarene er på benken, og ikke så sent som når maten er servert. Dette liker jeg. Vi kan gjerne bruke to og tre timer tilsammen på å lage og spise mat en fredagskveld. Vi åpner vina  under matlagingen, tenner levende lys på både kjøkken og stue og herlig musikk spilles av. Dette er til å anbefale for de som er vant til det samme som jeg var. Altså å lage maten kjapt og effektivt og ikke begynne kosen før vi setter oss til bords;)
I kveld sto altså Chicken Red Curry ala Fredrik på menyen. Handleliste:
Kyllingfilèter, paprika, kjøttbuljong/kyllingfond, chili, brokkoli, lime/imeskall, korriander, vårløk, ingefær, kokosmelk, gullerøtter, chillipasta, purreløk, sjarlottløk, hvitløk, red curry paste, soyasaus,  dill, ris og evt litt sukker (smakes til)
 (denne retten krever en del ingredienser, men netopp derfor blir det smakende så utrolig godt;) Ingen toro her i gården) Bon Apetiè

På menyen: Lammelår

Nå har vi netopp spist oss stappmette på et nydelig lammelår. Jeg føler jeg har funnet meg en stjernekokk. Her kan jeg si: "MasterChief neste" hehe…hjemmelaget rødvinsaus og greier. Gud som jeg skryter han opp i skyene. Men han fortjener det også<3
Vi hadde jo også dessert. Marsipankaka etter craving`sen vår i går kveld. Hele kaka gikk heldigvis ikke med i går. Er fortsatt mye igjen, så tror vi må gi den bort;) Nå er plana å kjøre ned til byen å gå kveldsturen i bygatene og vindusshoppe litt.
Jeg fikk også kjøpt årets første julegave i dag. Og den ble mamma og pappa sin.

 Nytt smykke fra Cubus. Pynter opp hver ei anledning. Fant ut at det var kult på både hverdagslie gensrer og pyntede kjoler;)
-Karina