Energiboost on Mondays

     Hei og hopp. I Kristiansund skinner sola. Og vi har fri. Og fri på en mandag betyr så mye mere enn avslapping. Her er planene klare, og vi har ei lang liste å komme gjennom før dagens slutt. Blandt annet fjelltur og trening. Og da trenger man drivstoff. Og ingen ting gir mere og langvarig energi enn havregrøt og smoothie.

Havregrøt: Kok opp vann og havregryn og tilsett ei ss med kesam på slutten.  Og i dag toppet jeg den med cocosasukker, kanel, bringebær og eplebiter.

Smoothie: Blåbær, bringebær og jordbær pyttes oppi mikseren sammen med litt eplejuice og vaniljekesam og ei ts økologisk vaniljesukker.

-Karina

Oppskrift: Sunn havre-brownies

   Er du glad i havregrøt? Det er en sunn og god start på dagen. Den metter lenge, og du unngår å få sug etter søte saker frem til lunsj. Den har også en lav GI-verdi.
   Men for å minske søtsuget etter lunsjen også så kan du faktisk bruke de samme ingrediensene og lage en brownies ut av det. (nesten alle, du tilsetter kun kakaopulver)
 
   Alt du trenger er:
-180 gr gresk yogurt
- 0,6 dl rismelk
- 65 gr kakao
- 30 gr sukrinmelis
- 30 gr cocosasukker
- 1 egg
- 1 ts bakepulver

- valgfri hakket opp sjokolade som du strør over i slutten av steketiden.
- Hakkede valnøtter, blåbær og jordbær til topping
     Forvarm ovenen til 180 gr.
 Bland alt sammen til en røre, og hell den over i ei lita form ( ca 15- 20 cm i diameter)
  Stekes i 20-25 minutter
 Etter halve steketiden strør du over opphakket sjokoladebiter.


 
-Karina


Choco Yogi Tea

    Jeg har funnet verdens beste te. Fant oppskriften på nettet, og gjorde den om til en sunnere utgave. Og den ble bare så god. Funker skikkelig om hodet vil ha noe søtt, men du helst vil være så sunn som mulig.
    Alt du trenger er:
 -coco te fra Yogi Tea
 -rismelk som du steamer/varmer
 -kokosmelk light som du pisker til krem
- 1 ts sukrinmelis til å ha i kremen
-kanel som du strør over tilslutt

Må testes;)
-Karina

HomeMade for Christmas

Når det gjelder å gi gave til den eldre garde, slår det hjemmelagde sjelden feil.
    Vi kjøpte ei kurv, glass i forskjellige størrelser og masse ingredinser. Denne kurva var fylt med hjemmelaged godis av sunne ingredienser, samt merkelapper på hva de enkelte glassene inneholder:
 For å nevne noen av godsakene som fylte kurva:
 Jordbærsyltetøy: ferske bær, sukrin, kokossukker og johannesbrødkjærnemel
 Sjokoladehjerter med peppermynte: økologisk 70%kakaosjokolade, cocosa exstra virgin, og peppermyntedråper.
 Sjokoladekuler med kokos: Cocosa Extra Virgin, havregryn, Cocosa sukker, Kakao, honning, kaffe, vaniljesukker og kokos.
 Risbar: Puffet ris, Equador Organic 70% sjokolade, kokosmel, OptiGreen Pluss, Steviosa sukker, tørkede bær (goji) og Cocosa Extra Virgin


Og det beste av alt. Den falt så godt i smak. 
-Karina

Sunne hjemmelagde Bounty

Noe av det beste jeg vet å gjøre er å ta oppskriften til noe godt, og å erstatte de mest usunne ingrediense med sunne ingredienser. Da kan jo vi som prøver å være sunne, også spise godis. Og det mest overraskende er jo at den sunne utgaven ofte smaker bedre enn orginalen.

Du trenger: (til 20 stk)
- 50 g Cocosa Exstra Virgin, -2 ss Steviosa sukker, - 2 dl kokosmelk, - 200g kokosmasse
til glasuren: - 100 g Ecuador Organic 70% sjokolade, - 2ss Cocosa Extra Virgin

Slik gjør du:
Smelt Cocosa over svak varme i en kjele og rør inn Steviosa. Tilsett kokosmel og rør godt.
Ha i kokosmassen og bland alt sammen.
Sett i kjøleskap i ca 1 time. (blir røren for løs, tilsetter du bare mere kokos)
Form til kuler eller barer, alt etter eget ønske,  med hendene.
Legg de på bakepapir i fryseren til de er stivfrosne.
Smelt sjokolade iblandet Cocosa i vannbad.
Dypp kokosbitene i sjokoladen ved å bruke en gaffel.
Sett de på bakepapir i kjøleskap til de er stivnet helt.
Oppbevares kjølig.
(Dette er veldig enkelt, men krever litt tid bare;))

Tenkte også å skrive litt om to av ingrediense, som kanskje enda kan være litt fremmed for mange.

Sukker = Stevia
Verden står midt inne i en fedme- og diabetesepedemi. Dette er en utvikling som har skjedd under stort påtrykk fra markedsføringav fettfri og fettfattig mat, med desto høyere innhold av karbohydrater, sukker og kunstig søtstoff. Alle er enige om at sukkerforbruket bør skjæres drastisk ned, men mange opplever det som vanskelig å kutte ut det søte. Hovedproblemet for de fleste er kanskje mangelen på gode alternativer. Stevia representerer en ny æra for alle oss søtmonser;)
Det perfekte søtstoff er da altså Stevia. Det gir oss muligheten til å beholde den gode og søte smaken i kostholdet uten å ha dårlig samvittighet, eller være redd for overvekt og sykdommer. Stevia smaker ikke bare søtt, men er også naturlig. Det inneholder ikke energi, altså 0 kalorier, påvirker ikke blodsukkeret, og gir heller ikke hull i tennene. I følge litteraturen kan også stevia redusere suget etter alkohol, tobakk og andre stimuli.
1 g Stevia tilsvarer 300 g sukker, som igjen tilsvarer 100 sukkerbiter. Så det at prisen på Stevia er noe dyrere enn vanslig sukker taes igjen i bruken. Det er vanskelig å tenke seg et mer ideelt søtstoff. Fåes kjøpt i helsekostbutikker. Finnes i sukker-, pulver-, tabletter,- og dråpeform.


Delphiafett/smør/smult =Cocosa Extra Virgin 
Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: bare det ferske, rene hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen, som deretter gjennomgår en sentrifugerings- og filtreringsprosess. Det gir en krystallklar og ren kokosnøttolje hvor den nydelige smaken og duften av kokos er bevart, i tillegg til det brede næringsspekteret: laurinsyre, caprinsyre, vitaminer mineraler og antioksidanter som beskytter oljen og gir den en lang og naturlig holdbarhet og stabilitet.

-Karina