Hva som motiverer deg til trening

Helluen, nå er det lenge siden mitt siste "liste-innlegg" om fakta fra boken min. Det siste kapitlet handlet mye om trening og kanskje litt "vel ærlige" fakta spør du meg. Kjenner du deg igjen på noen punkter? (hehe)

Ja, Trening handler om sunn livsstil. Det er flott at på grunn av trening vil du leve lengere, føle deg sunnere, ha mer energi, forebygge sykdommer, redusere stress, bli syk sjeldnere og alle de andre tingene. Men la oss være ærlige for et sekund. Her er de virkelige årsakene til at vi startet eller er i ferd med trening;P

1. Bikini sesongen
Bare tenk på første gangen du tar av deg skjorta eller tar på en bikini i sommer. Vil det ikke føles godt å vite at de som ser på deg syns du ser godt ut?

2. Noen av dine venner tror at du slutter
Mange av oss kjenner disse menneskene. Du forteller dem at du har startet på et treningsprogram og de bare himler med øyene. «Ja, jeg tror det når jeg ser det!» De forventer at du skal mislykkes og forventer aldri å se noen endringer. De tror ikke du kan gjøre det. Du vil bevise at de tar feil, og du vil elske å se deres overraskende ansikter når du lykkes.

3. Å være sterk
En av de beste grunnene til at folk trener er å bli sterk. Å kunne hjelpe andre med tunge løft når de ikke kan selv.

4. Å føle velvære med deg selv
Vi vet alle at du ikke ser annerledes ut etter en uke med trening. Er det ikke da rart at du plutselig finner deg selv i speilet oftere? Du går rundt og føler at du tar deg bedre ut, selv om du ikke har forandret deg ennå. Denne selvtilliten kan utvide seg til andre deler av livet ditt og gjøre deg en mer vellykket person.

5. Ta deg bra ut når du treffer på ex-kjærester
Hvor mange av dine gamle kjærester har fått ølmage eller gått opp i vekt? Å vise at du er en aktiv sunn person til din X er alltid en god følelse.

6. Å Lykkes i livet
Hvis du har en jobb hvor du treffer nye folk ofte, kan det være viktig å trene. Folk som ser bedre ut har faktisk en bedre sjanse til å få de beste jobbene eller forfremmelser. Dette er ikke moralsk riktig, men det er sant.

7. Få drømmelivet
For de fleste mennesker er ideen om det perfekte liv å være rik, sunn, smart, pen og lykkelig. Selvsagt kan trening hjelpe deg med bedre utseende og muskuløs kropp. Trening vil også hjelpe deg med å bli sunn og føle deg bedre. Dette vil hjelpe deg til å bli mer vellykket i din karriere. Mange mennesker vil anta at du er smartere enn andre basert på ditt sunne utseende. Dette kan bringe deg nærmere drømmelivet ditt.

8. Å trene er kjekt
Etter at du har gått til treningsstudioet en stund, vil du bli kjent med folk som jobber der eller trener der. Du blir venner med folk som har samme interesse. Gym blir som et andre hjem for mange som trener aktivt.

9. Venner tror de er sterkere
Noen av oss ble ikke født stor. Noen av oss er faktisk ganske ynkelig av natur. Du hater det faktum at alle tror de kan banke deg? Ja, dette er umodent og betyr virkelig ikke noe, men la oss være realistiske; Hvis du er en gutt så er dette en av de verste fornærmelser av manndommen din.

10. Det motsatte kjønn
Dette er grunn nr. 1 for at folk begynner å trene. Du ønsker å tiltrekke deg de flotteste jenter eller gutter. Hvis du er gift eller forlovet er det ikke så viktig for deg(?) Feil! Vil du ikke la din ektefelle føle seg stolt / heldig at de har deg?

Det mykeste sengetøyet

Først fikk jeg øynene opp for 100%  egyptisk bomull, og letet etter dette da jeg skulle handle til den lille i magen. Jeg fikk deretter øynene opp for 100% bomull fra Peru, som er enda finere vevd og dermed enda mykere til huden. Og nå har jeg kommet over viskose fra bambus som er strikket istedenfor vevd. -nå kan det ikke bli bedre, vel?

En joggetur, en dusj med nybarberte legger og dette sengetrekket -det er tre stikkord for å beskrive inngangen til denne helga.

Sengetøy fra Lilleba er et unikt produkt, og er det mykeste sengetøyet på markedet. Det er laget av bambus viskose/bomull og er strikket i stedet for vevd. Det vil si at det omslutter deg – en effekt man ikke kan oppnå med vanlig sengetøy. Vaskebeskrivelsen er på en lapp inni sengetøyet. Lilleba sengetøy er laget av 60% viskose fra bambus og 40% bomull. Dette gjør det mykt som et eventyr. Det holder huden tørr og god, noe som er bra for alle, men spesielt godt for dem med atopisk eksem. Lilleba overholder kravene for tekstiler i henhold til Svanemerket når det gjelder azofargestoffer (Eurofins juli 2012). Plaggene er også PH-nøytrale og uten formaldehyd, som kan være både allergi- og kreftfremkallende. Lilleba er medlem av IEH, og vi produserer i Sør-Korea, som har gode arbeidsforhold for de ansatte og en sterk fagforening. 

Lilleba & Herremann har troen på å lage undertøy og nattøy som ser bra ut, har en personlighet, og på samme tid - bry seg om vår vakre planet. De mener at gode arbeidsforhold og menneskerettigheter skal respekteres hos deres leverandører. De ser styrke i å samarbeide med andre og søker etter muligheter som gjør de bedre. For Lilleba & Herremann er menneskerettigheter og miljø i bevisstheten i alt de gjør.

MILJØ OG ETIKK

De ønsker å ha et bredt miljø og etisk syn i alt de gjør. De er klare over bruken av kjemikalier i både fremstilling av råmaterialer samt produksjon av klær. De forstår den belastningen dette er på produksjonsområdet og på arbeiderne som jobber der. De jobber ut i fra ISO standarder og sertifiseringer. De har lang lead-tid, det vil si at det tar 6 måneder fra bestilte varer til levering. De vet at det er viktig for kundene at produktene er frie for giftige kjemikalier, så i tillegg til dette bruker de uavhengige laboratorier for jevnlig å sjekke produktene. De er i mot bruk av pels og prøver å tenke på minimum avfall i alt de gjør. De mener at forbruket må ned og at prisene på tekstiler må opp. De tror at det er en mentalitetsendring hos en stor del av befolkningen. Det blir satt større pris på kvalitet enn billighet. Forbrukeren må endre seg, fra å kjøpe plagg som varer bare to måneder til klær man vil ha og som varer i 5 til 7 år. Det er miljøvern i praksis. De mener at alle bedrifter har en plikt til å bidra med det man kan - både når det gjelder holdninger og miljø.

De har hatt retningslinjer for etisk handel fra den dagen de startet Lilleba i 2006, som krever at produsenten respekterer de grunnleggende humanistiske reglene, har gode arbeidsforhold og tenker miljø i produksjon. Deres Code of Conduct inneholder:

  • Ikke barnearbeid.
  • Ingen som jobber under tvang.
  • Ingen diskriminering ut i fra kjønn, religion eller legning.
  • Ingen ekstrem overtid.
  • Betaling av minimum lønn. Dette er nå under drøftelse da minimumslønnen i U-land er mye mindre enn det man kan leve av.
  • Helsemessige og trygge forhold på arbeidsplassen.
  • At alle jobber under lovlige arbeidskontrakter.
  • Frihet til å organisere seg.
  • Avtalen inneholder også en NEI liste over kjemikalier som ikke skal bli brukt.

-det var helgens tips og tankespinn fra meg til deg.

hvordan bli motivert om morgenen

Hvordan bli motivert om morgenen
Synes du det er vanskelig å bli motivert på begynnelsen av dagen? Ønsker du å starte dagen virkelig produktivt, men å starte første oppgave for dagen virker ikke fristende, så du sover litt lengre og utsetter oppgavene? Vi har alle dette problemet på ett eller annet tidspunkt. Jeg har lest litt rundt dette temaet og skal viderebringe noen punkter her til dere.


Trinn 1: Stopp før du blir ferdig
En enkel og effektiv måte å starte dagen på oppmuntret og motivert er å la din siste oppgave være uferdig, slik at du raskt kan fullføre den neste dag. På denne måten vil du bli motivert om morgenen ved å holde gårsdagens momentum gående. Du trenger ikke å tenke på hva du må gjøre, du har en prosess i gang som er klar til å bli fullført.
Trinn 2: Planlegg morgendagens arbeid i dag.
For å gjøre denne arbeidsmetoden mer effektiv, skriv ut morgendagens trinn før du gir deg for dagen. Følgende morgen når du ikke er i den kreative sonen lenger er det bare å følge planen din.
Trinn 3: Fullfør jobben i morgen.


Før du vet ordet av det, vil du få gjort en viktig oppgave ferdig for dagen. Det gjør det også lettere å komme i gang om morgenen enn å bli distrahert av VG, Facebook og alle andre sider som skal sjekkes.
Bør jeg ikke bli ferdig med det jeg startet den dagen, tenker du?
Jo, dette går mot vanlig praksis for å prøve å fullføre alt før slutten på dagen. Men når du avslutter oppgaven for dagen, må du starte fra grunn påfølgende morgen. Og det vil skape en start lammelse med og ikke vite helt hvor eller hvordan du skal begynne.
Hemingway jobbet på denne måten.
Forfatteren Ernest Hemingway fungerte på denne måten. Han stoppet rett før han ble ferdig og forlot det til neste dag. Hemingway ble sitert om jobb:

"The best way is always to stop when you are going good and when you know what will happen next. If you do that every day…you will never be stuck."

-et lite hverdagstips fra meg til deg<3

 

Undervurdert frokost

-simple as that-

Det er ikke hver dag man har tid til å koke seg et egg og presse seg fersk appellsinjuice. -Det kan hvertfall jeg innrømme med en gang. Men en matbit bør man få i seg uansett hvor dårlig tid man har. Frokosten er fortsatt det viktigste måltidet om dagen.

Jeg er egentlig fan av å lage mine egne knekkebrød, men etter jeg oppdaga disse i butikkhyllene har jeg blitt slappere på den fronten. Disse smaker som hjemmelaget og er kjempegode med bringebær på og med et iskaldt glass melk til. -Ahh, undervurdert!

Start dagen med et glass melk og du er innenfor inntaket av jod. Melk og meieriprodukter er den største kilden til Jod i vårt land.  For gravide er dette ekstra viktig da jod er nødvendig for at hjernen og nervesystemet til barnet i magen skal utvikle seg normalt. Rundt 70% av kalsiuminntaket i Norge kommer fra melk og meieriprodukter. Kalsium bidrar til å bygge et sterkt skjelett, allerede mens barnet vokser i magen.


I dag venter en lang dag på jobb. Vi skal kurses etter stengetid og deretter ut for en matbit. Nyheten vi skal kurses i er Fix-it appen som gjør det lettere for deg å bestille frisørtime. Og for de av dere som lurer på hvordan det siste forsøket vårt på å male vinduene gikk; "Alle gode ting er tre" (hehe) Malingen fra Nordsjø og trekantkoster funker fjell, og dermed blir det maling på oss til vi ser mann med Jåèn. Vi snakker èn time pr vindu, og det er noen av de i huset;p men jeg kunne ikke vært mere fornøyd. Vi får klassisk hvite vinduer som gjør at vi ikke trenger å endre bestillingen vår på alt annet som skal være hvitt i huset og vi står fritt til å velge blandt alle trendfarger vi måtte ønske.

hvordan sovne raskere om kvelden

Jeg har kommet til et kapittel i boka mi som omhandler søvn, noe som egentlig alltid har opptatt meg. Jeg har alltid syntes at søvn, hvordan hjernen funkerer og arbeider om natten har vært interessant.

Lær å sove bedre
Å få en god natts søvn er lett å ta for gitt, inntil du ikke kan få det. En utilstrekkelig mengde søvn har skadelige effekter på vårt humør, helse og energinivåer. Det er mulig å få mer søvn uten å bruke reseptbelagte medisiner. Det kan ta litt tid å endre vaner og etablere en sunnere søvnrutine. Vær tålmodig og vedvarende. Du vil snart begynne å verdsette fordelene ved mer søvn på alle områder av livet ditt.

Øv på en god søvnhygiene
* Legg deg og våkne opp til samme tid hver dag. Prøv dette i minst en måned, selv om tidsplanen er så uberegnelig at dette virker umulig. Gjør din sove-våkne rutine til en prioritet.
* Gjør soverommet ditt komfortabelt og innbydende. Dine madrasser og puter skal føles komfortable. Juster temperatur, fuktighet, lys og støy. For noen mennesker bidrar naturlig morgenlyset i rommet til å opprettholde en vanlig våkningstid.
* Hjelp tankene dine til og begynne å koble av. Gå bort fra eventuelle følelsesmessig bekymringer og tanker, og unngå sinte eller stressende samtaler før leggetid.
* Hjelp kroppen din å begynne å koble av. Avslappende yogaøvelser kan være nyttig før søvnen, spar aerobic trening til morningen eller ettermiddagen.
* Unngå stimulerende midler. De fleste vet at kaffe eller koffeinholdige te vil holde deg våken, men nikotin er også en stimulant. Alkohol bør også unngås, da det forstyrrer kroppens naturlige søvnsyklus.
* Spis siste store måltidet flere timer før sengetid. Dette gir kroppen tid til å fordøye maten før du sovner.


Endre adferd
* Bruk bare din seng når du skal sove. For mange mennesker, er soverommet som et underholdningssenter. For å få bedre søvn, unngå å lese, spise, se på TV eller å plugge inn din bærbare pc eller iPod mens du er i sengen. Disse aktivitetene stimulerer hjernen når du vil slappe av. Denne oppførselsendringen vil hjelpe deg å forbinde sengen med søvn.
* Hvis du ikke har sovnet i løpet av 15 minutter. -stå opp! Vri og vende på seg selv til å sove kan gjøre deg engstelig og urolige delen av Insomniac syklusen. For å bidra til å bryte denne syklusen, kom deg ut av sengen og unn deg en avslappende, lav-stimulus aktivitet. Les en bok. Skriv i en journal. Lukk øynene og gjøre noen dype pust. Hold deg rolig.
* Slutt å bekymre deg. For noen mennesker er å slå av lysbryteren om natten som å slå på sine bekymringer. Kroniske bekymringer kan dra nytte av kognitiv atferdsterapi tips. For eksempel, prøv å planlegge en 20-minutters periode hver dag for alle dine bekymringer. Bruk en klokke om nødvendig og bruk disse 20 minuttene på å kjøre gjennom alle dine bekymringer, deretter stopp. Minn deg selv på at du vil kunne kjøre gjennom dem igjen i morgen. Hvis en vedvarende bekymring holder på å plage deg, skrive det ned slik at du kan bekymre deg om det i neste dags økt.
* Begynn og mediter. Du kan ha problemer med å sovne fordi nervesystemet er hyper-stimulert. Meditasjon reduserer stress, beroliger nervesystemet og forbedrer søvnkvaliteten. Det finnes mange typer meditasjonsteknikker, men de fleste benytter en metode for å fokusere oppmerksomheten. Dette fokuset kan være din pust, en lyd eller telle sauer. En meditasjonsøvelse som er nyttig for å sovne er å konsentrere seg om å gradvis slappe av i deler av kroppen din. Legg deg ned komfortabelt i sengen. Start med tærne. Stram musklene i føttene, og slipp. Flytt fokuset opp til dine legger, deretter lårene. Som du strammer og løsner, sørg for at du puster dypt og regelmessig.

Søvn-hjelpemidler

* Støymaskin. Beroligende og repeterende lyder fra vind som blåser eller bølger hjelper noen mennesker å slappe av og å sovne. Lydgeneratorer kan også blokkere ut forstyrrende bakgrunns lyder som trafikk. Du kan kjøpe støymaskiner eller CDer, eller laste ned fra Internett.
* Urtete eller kosttilskudd. Kamille, peppermynte, vendelrot, humle og lavendel har tradisjonelt blitt brukt som hjelpemidler.
* Sex. Studier viser at hormoner som frigjøres under sex gjør det enklere å sovne, så legg sex i listen over søvn hjelpemidler

-Eller bli gravid! Da er det lett å sovne om kveldene. Den lille i magen stjeler all energien din som du tidligere brukte på å ligge å fundere på sengekanten. (Ta meg med en klype salt her;P)

 Bildene er tatt ved Altlanten Ungdomsskole og i Lasken på våres kveldstur i gårkveld. Magisk stemning.

Bildene er tatt ved Altlanten Ungdomsskole og i Lasken på våres kveldstur i gårkveld. Magisk stemning.

-ønsker dere en god natt<3