Laundry

FullSizeRender.jpg

Endelig fikk vi gjort siste finish på vaskerommet vårt. Til nå har bare vaskemaskin og tørketrømmel stått oppå hverandre og klestørkestativet og strykebrettet har vi måtte tatt opp og ned etter behov. Men nå har vi montert benkeplate, skaffet oss klestørkestativ som heises i taket og fått inn utslagsvask. Med andre ord fått det litt mere praktisk. Men det var ikke det jeg skulle skrive om. Jeg ville skrive litt om dette nye merket Klar, som jeg har gått til innkjøp av i forbindelse med nytt vaskerom. Jeg har hørt og lest så mye bra om det at nå ville jeg teste det ut selv.


-Klar-

Det er en serie med bærekraftige, velduftende produkter med god effekt. Produktene i porteføljen inneholder nøye utvalgte ingredienser og er uten unødvendige kjemikalier. Et effektivt, smart og grønnere alternativ. Akkurat slik som gode miljøvalg bør være, fordi vi kan gjøre litt hver dag. Alle flaskene i serien er laget av hundre prosent resirkulert plast fordi i stedet for å lage nytt, bruker vi det vi kan om igjen. Gjentatte ganger.

Håndsåpen med lukt av fiken og solbær, er den eneste jeg har testet til nå og den var bare helt amazing. -Ser frem til å både vaske tøy, gulv og toalettet med dette merket.

Håndsåpen med lukt av fiken og solbær, er den eneste jeg har testet til nå og den var bare helt amazing. -Ser frem til å både vaske tøy, gulv og toalettet med dette merket.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Jeg har lenge vært skeptisk til bruken av foreksempel Jif. Å spraye kjemikalier som vi trekker inn i lungene kan ikke være bra i lengden. Og lukten av Jif, som vi kun forbinder med at det er rent, er jo lukten av rene kjemikalier. Jeg syns dette er ektra viktig nå om dagen da var lille E liker å smake på alt. Jeg vil ikke at hun skal sleike i seg kjemikalier.

IMG_4542.PNG

ørnerovet

P8010902.jpg

Her om dagen bestemte jeg og Fredrik oss for å stikke av på en kjapp liten fjelltur på kveldstid etter at lille E hadde lakt seg, hvor svigers var barnevakt. Turen falt på Ørneredet som har en liten historie i seg selv. -Les nederst i innlegget!

P8010891.JPG
P8010898.jpg

Vi syklet til der hvor stien skulle starte, men fant aldri noe sti(?) så vi tok "flylinja" opp. Vi kom oss riktignok ikke til toppen da vi måtte komme oss hjem før solen var gått ned og mørket la seg. Vi krysset to bekker, gikk i høygress og måtte klatre opp noen bratte partier.

P8010895.jpg
P8010911.jpg
P8010920.JPG
P8010904.JPG
P8010890.JPG

5.juni 1932 skjedde det en sensasjonell hendelse i Kvaløy på Leka. Hendelsen ble etterhvert kjent over store deler av verden.
Den 3 1/2 år gamle Svanhild Hartvigsen fra fiskeværet Hortavær var sammen med sine foreldre på Leka i anledning barnedåp. Etter middagen ønske de voksne å sove slik skikken var. Barne ble sendt ut for å leke. Svanhild var kledd med blant annet et sjal med røde og gule striper som først ble lakt rundt halsen, siden i kryss over brystet før det ble knyttet på ryggen.
Mor til Svanhild gikk ut etter middagsluren for å se etter barne, men hun kunne ikke finne Svanhild. I løpet av kort tid kom mer enn hundre mennesker med i letingen. Manngard ble gått over store områder, men de fant ikke jenta. Her var det skogfritt, så dersom hun hadde beveget seg i området, ville hun blitt oppdaget på lang avstand. Utpå kvelden klatret de tre karene Jentoft Svendsen, Leif Andersen og Karl Haug oppover storura i Hagafjellet for å undersøke oppover mot der ørna hadde reir. Lokalkjente hadde lagt merke til at ørna oppførte seg helt annerledes enn det den brukte å gjøre. Omtrent samtidig som de begav seg oppover, ble Svanhilds sko og et lommetørkle funnet noe mer øst, i nærheten av fjellet Galten.
Etter å ha klatret så høyt de kunne, prøvde de som en siste mulighet å nå en berghylle like nedenfor Ørnereiret. Jentoft klatret opp ved å stå på de andres skuldre. Der fant han Svanhild i live. Det viste seg at Svanhild hadde kommet fysisk uskadd fra hendelsen. Kjolen hennes var oppspjæret, men sjalet hadde beskyttet henne! Hylla hvor Svanhild ble funnet ligger i nærheten av det røde merket oppe i fjellet.
Ornitologer har prøvd å så tvil om det virkelig var en ørn som tok Svanhild. Deres teori er at hun har gått selv. Det siste er lite trolig, da hylla der hun ble funnet er umulig å komme seg opp til for et barn på hennes alder.

P8010906.JPG

Hva som motiverer deg til trening

Helluen, nå er det lenge siden mitt siste "liste-innlegg" om fakta fra boken min. Det siste kapitlet handlet mye om trening og kanskje litt "vel ærlige" fakta spør du meg. Kjenner du deg igjen på noen punkter? (hehe)

Ja, Trening handler om sunn livsstil. Det er flott at på grunn av trening vil du leve lengere, føle deg sunnere, ha mer energi, forebygge sykdommer, redusere stress, bli syk sjeldnere og alle de andre tingene. Men la oss være ærlige for et sekund. Her er de virkelige årsakene til at vi startet eller er i ferd med trening;P

1. Bikini sesongen
Bare tenk på første gangen du tar av deg skjorta eller tar på en bikini i sommer. Vil det ikke føles godt å vite at de som ser på deg syns du ser godt ut?

2. Noen av dine venner tror at du slutter
Mange av oss kjenner disse menneskene. Du forteller dem at du har startet på et treningsprogram og de bare himler med øyene. «Ja, jeg tror det når jeg ser det!» De forventer at du skal mislykkes og forventer aldri å se noen endringer. De tror ikke du kan gjøre det. Du vil bevise at de tar feil, og du vil elske å se deres overraskende ansikter når du lykkes.

3. Å være sterk
En av de beste grunnene til at folk trener er å bli sterk. Å kunne hjelpe andre med tunge løft når de ikke kan selv.

4. Å føle velvære med deg selv
Vi vet alle at du ikke ser annerledes ut etter en uke med trening. Er det ikke da rart at du plutselig finner deg selv i speilet oftere? Du går rundt og føler at du tar deg bedre ut, selv om du ikke har forandret deg ennå. Denne selvtilliten kan utvide seg til andre deler av livet ditt og gjøre deg en mer vellykket person.

5. Ta deg bra ut når du treffer på ex-kjærester
Hvor mange av dine gamle kjærester har fått ølmage eller gått opp i vekt? Å vise at du er en aktiv sunn person til din X er alltid en god følelse.

6. Å Lykkes i livet
Hvis du har en jobb hvor du treffer nye folk ofte, kan det være viktig å trene. Folk som ser bedre ut har faktisk en bedre sjanse til å få de beste jobbene eller forfremmelser. Dette er ikke moralsk riktig, men det er sant.

7. Få drømmelivet
For de fleste mennesker er ideen om det perfekte liv å være rik, sunn, smart, pen og lykkelig. Selvsagt kan trening hjelpe deg med bedre utseende og muskuløs kropp. Trening vil også hjelpe deg med å bli sunn og føle deg bedre. Dette vil hjelpe deg til å bli mer vellykket i din karriere. Mange mennesker vil anta at du er smartere enn andre basert på ditt sunne utseende. Dette kan bringe deg nærmere drømmelivet ditt.

8. Å trene er kjekt
Etter at du har gått til treningsstudioet en stund, vil du bli kjent med folk som jobber der eller trener der. Du blir venner med folk som har samme interesse. Gym blir som et andre hjem for mange som trener aktivt.

9. Venner tror de er sterkere
Noen av oss ble ikke født stor. Noen av oss er faktisk ganske ynkelig av natur. Du hater det faktum at alle tror de kan banke deg? Ja, dette er umodent og betyr virkelig ikke noe, men la oss være realistiske; Hvis du er en gutt så er dette en av de verste fornærmelser av manndommen din.

10. Det motsatte kjønn
Dette er grunn nr. 1 for at folk begynner å trene. Du ønsker å tiltrekke deg de flotteste jenter eller gutter. Hvis du er gift eller forlovet er det ikke så viktig for deg(?) Feil! Vil du ikke la din ektefelle føle seg stolt / heldig at de har deg?

Det mykeste sengetøyet

Først fikk jeg øynene opp for 100%  egyptisk bomull, og letet etter dette da jeg skulle handle til den lille i magen. Jeg fikk deretter øynene opp for 100% bomull fra Peru, som er enda finere vevd og dermed enda mykere til huden. Og nå har jeg kommet over viskose fra bambus som er strikket istedenfor vevd. -nå kan det ikke bli bedre, vel?

En joggetur, en dusj med nybarberte legger og dette sengetrekket -det er tre stikkord for å beskrive inngangen til denne helga.

Sengetøy fra Lilleba er et unikt produkt, og er det mykeste sengetøyet på markedet. Det er laget av bambus viskose/bomull og er strikket i stedet for vevd. Det vil si at det omslutter deg – en effekt man ikke kan oppnå med vanlig sengetøy. Vaskebeskrivelsen er på en lapp inni sengetøyet. Lilleba sengetøy er laget av 60% viskose fra bambus og 40% bomull. Dette gjør det mykt som et eventyr. Det holder huden tørr og god, noe som er bra for alle, men spesielt godt for dem med atopisk eksem. Lilleba overholder kravene for tekstiler i henhold til Svanemerket når det gjelder azofargestoffer (Eurofins juli 2012). Plaggene er også PH-nøytrale og uten formaldehyd, som kan være både allergi- og kreftfremkallende. Lilleba er medlem av IEH, og vi produserer i Sør-Korea, som har gode arbeidsforhold for de ansatte og en sterk fagforening. 

Lilleba & Herremann har troen på å lage undertøy og nattøy som ser bra ut, har en personlighet, og på samme tid - bry seg om vår vakre planet. De mener at gode arbeidsforhold og menneskerettigheter skal respekteres hos deres leverandører. De ser styrke i å samarbeide med andre og søker etter muligheter som gjør de bedre. For Lilleba & Herremann er menneskerettigheter og miljø i bevisstheten i alt de gjør.

MILJØ OG ETIKK

De ønsker å ha et bredt miljø og etisk syn i alt de gjør. De er klare over bruken av kjemikalier i både fremstilling av råmaterialer samt produksjon av klær. De forstår den belastningen dette er på produksjonsområdet og på arbeiderne som jobber der. De jobber ut i fra ISO standarder og sertifiseringer. De har lang lead-tid, det vil si at det tar 6 måneder fra bestilte varer til levering. De vet at det er viktig for kundene at produktene er frie for giftige kjemikalier, så i tillegg til dette bruker de uavhengige laboratorier for jevnlig å sjekke produktene. De er i mot bruk av pels og prøver å tenke på minimum avfall i alt de gjør. De mener at forbruket må ned og at prisene på tekstiler må opp. De tror at det er en mentalitetsendring hos en stor del av befolkningen. Det blir satt større pris på kvalitet enn billighet. Forbrukeren må endre seg, fra å kjøpe plagg som varer bare to måneder til klær man vil ha og som varer i 5 til 7 år. Det er miljøvern i praksis. De mener at alle bedrifter har en plikt til å bidra med det man kan - både når det gjelder holdninger og miljø.

De har hatt retningslinjer for etisk handel fra den dagen de startet Lilleba i 2006, som krever at produsenten respekterer de grunnleggende humanistiske reglene, har gode arbeidsforhold og tenker miljø i produksjon. Deres Code of Conduct inneholder:

  • Ikke barnearbeid.
  • Ingen som jobber under tvang.
  • Ingen diskriminering ut i fra kjønn, religion eller legning.
  • Ingen ekstrem overtid.
  • Betaling av minimum lønn. Dette er nå under drøftelse da minimumslønnen i U-land er mye mindre enn det man kan leve av.
  • Helsemessige og trygge forhold på arbeidsplassen.
  • At alle jobber under lovlige arbeidskontrakter.
  • Frihet til å organisere seg.
  • Avtalen inneholder også en NEI liste over kjemikalier som ikke skal bli brukt.

-det var helgens tips og tankespinn fra meg til deg.

hvordan bli motivert om morgenen

Hvordan bli motivert om morgenen
Synes du det er vanskelig å bli motivert på begynnelsen av dagen? Ønsker du å starte dagen virkelig produktivt, men å starte første oppgave for dagen virker ikke fristende, så du sover litt lengre og utsetter oppgavene? Vi har alle dette problemet på ett eller annet tidspunkt. Jeg har lest litt rundt dette temaet og skal viderebringe noen punkter her til dere.


Trinn 1: Stopp før du blir ferdig
En enkel og effektiv måte å starte dagen på oppmuntret og motivert er å la din siste oppgave være uferdig, slik at du raskt kan fullføre den neste dag. På denne måten vil du bli motivert om morgenen ved å holde gårsdagens momentum gående. Du trenger ikke å tenke på hva du må gjøre, du har en prosess i gang som er klar til å bli fullført.
Trinn 2: Planlegg morgendagens arbeid i dag.
For å gjøre denne arbeidsmetoden mer effektiv, skriv ut morgendagens trinn før du gir deg for dagen. Følgende morgen når du ikke er i den kreative sonen lenger er det bare å følge planen din.
Trinn 3: Fullfør jobben i morgen.


Før du vet ordet av det, vil du få gjort en viktig oppgave ferdig for dagen. Det gjør det også lettere å komme i gang om morgenen enn å bli distrahert av VG, Facebook og alle andre sider som skal sjekkes.
Bør jeg ikke bli ferdig med det jeg startet den dagen, tenker du?
Jo, dette går mot vanlig praksis for å prøve å fullføre alt før slutten på dagen. Men når du avslutter oppgaven for dagen, må du starte fra grunn påfølgende morgen. Og det vil skape en start lammelse med og ikke vite helt hvor eller hvordan du skal begynne.
Hemingway jobbet på denne måten.
Forfatteren Ernest Hemingway fungerte på denne måten. Han stoppet rett før han ble ferdig og forlot det til neste dag. Hemingway ble sitert om jobb:

"The best way is always to stop when you are going good and when you know what will happen next. If you do that every day…you will never be stuck."

-et lite hverdagstips fra meg til deg<3