Naked cake

IMG_9700.JPG

Her kommer bilder fra selskapet på lørdag. -Selskapet alle ble dødsens dårlig av. Neida, joda, nesten. Haha, huff!  Vi har tatt kontakt med både butikken som solgte maten og Mattilsynet og jeg er spent på resultatet der. Det skal bmi interessant å se om de finner noe og om vi får noen svar på hva vi har fått i oss.

Jeg skal ikke dele noen oppskrift med dere i tilfelle det var maten. Men litt inspirasjon må jeg dele. For jeg fikk endelig prøvd med på å lage en naked cake, noe jeg har ventet på rett anledning til lenge.  Den kunne alltids blitt penere og mer strøken. Jeg laget vel litt for lite smørkrem. Jeg kunne kuttet ut et par lag, men jeg ville fullføre seks etg, hehe.  men jeg ble ganske fornøyd. Vårlige vibber fikk den også. 

IMG_9710.JPG
IMG_9702.JPG

Sjekk denne planten her!!! Jeg gikk forbi den på mester grønn og visste med en gang at denne måtte jeg gi til mamma. Klassiske få blader som spretter opp fra ei nøtt. Så kul. Mulig jeg er blitt vel sydlig inspirert, men jeg syns denne var så fin. Jeg kjøpte med det fuglparet fra Kaj Boiesen som jeg tenkte skulle stå på nøtta, men de ble desverre ikke med på bildet. 

IMG_9704.JPG
IMG_9706.JPG

Mamma hadde pyntet bordet så fint. Igjen! Denne gangen hadde hun klippet av stilken på rosene slik at det bare bare rosetten igjen og de lå å fløt i vann i denne svarte vasen, matchende med de to små med lys i. 

IMG_9708.JPG
IMG_9705.JPG
IMG_9714.JPG

Det var ei som var spent på kaka, å klarte ikke å holde pekefingern unna❤️

IMG_9709.JPG
IMG_9703.JPG
IMG_9713.JPG

kjære bestemora mi

Gratulerer så mye med dagen din. Hele 70 år blir du i dag. Men du er fortsatt like sprek som en ungdom, til tross for at du aldri har gått en meter på tredemølla, men hva skal du med den når du har vaskebøtta di.

Jeg husker da jeg var lita å ønsket meg skala dukkehus. Jeg skulle få komme til deg å vaske for å tjene meg opp penger til det. Men hver gang jeg kom, hadde du vasket ferdig og laget mat til meg. Jeg fikk bokstavelig talt penger for å komme å spise. Jeg har også hørt at du en gang i tiden hadde skaffet dere vaskehjelp, og at dagen før vaskehjelpen skulle komme hadde du satt alle mann i huset i full vigør for å vaske og rydde, for det kunne ikke se «sånn her ut» hjemme hos dere før vaskedama kom. Jeg ler enda! Du er så god. 

Alle skulle hadt ei dame som deg i livet sitt. Jeg ser veldig opp til deg, og det gjør mange andre også. Du er et godt forbilde, har en arbeidsmoral som ikke ligner noe og et multitaskningsnivå mange bare kunne drømt om. Hvem andre er det som kan sparkle en vegg, steke vafler og fortelle rørleggeren hvilket rør som skal byttes ut… på en og samme tid?? Jo, du!

Jeg kunne ringt deg å bedt deg på kaffe og kake, men det har du takket nei til. Hadde jeg spurt deg om du ville hjulpet meg og vasket tak og pusset vinduer hadde du stilt opp på minuttet med fullt utstyr. Dét er deg i et nøtteskall. Du står alltid på pinne for å hjelpe andre.

Du vet alt og har alltid et godt råd. Du har et svar å komme med uansett hva jeg spør deg om. Du forteller historier så godt at jeg føler jeg har vært på kino etterpå. Jeg kan le så krampa tar meg.

Det er ingen som leverer så god takeout-mat som deg. Tenk å få hjemmelaget kjøttboller på døra i profesjonell innpakning på en søndag.

Du har også feiret gullbryllup med bestefar, det står det respekt av. Det er ikke mange som får oppleve det, og færre blir det vel, i denne moderne tiden. Gull er det mest kjente metallet, de fleste i verden har et eller annet forhold til gull.. gull har en høy verdi og lang varighet. Akkurat som det forholdet dere lever i og har holdt ut så lenge med. Et halvt århundre! Applaus.

FullSizeRender.jpg

Jeg kunne lagt med et helt kollage med bilder for vi har så mange opplevelser sammen, både høyt og lavt. De fleste er vel kanskje med en malerkost i hånda. Å pusse opp kan du. Men valget på bildet falt på da vi var på jobbreise med frisørsalongen på Cruise i Caribbean for noen år tilbake.

FullSizeRender.jpg

Apropos jobb; nå har du pensjonert deg (hvertfall nesten, hehe) Du har slått alle rekorder på å være frisør. Hele 55 år har du jobbet med å fikse hår og gjøre andre glade og fornøyde. Det er det ikke mange som kan si. -snittalderen er jo 34 år!!! Du har knust gjennomsnittet med høy margin.

Du er unik.

Godt nyttår

PC310630.JPG

-den siste kvelden i 2019-

Tenk, det er årets siste dag i dag. -La den bli magisk! Selv har jeg de siste årene hadt altfor høye forventninger til selve nyttårsaften. Men jeg har begynt å lært; jo høyere forventinger desto større skuffelse. Så det å senke forventningene har hjulpet på, samt at jeg har fått litt andre verdier. Nå ser jeg ikke for meg at nyttårsaften skal være tidens fest med glitter og champagne, hælene i taket og verdens mest romantiske kyss akkurat klokken tolv. -Nei for vi lever faktisk ikke i en amerikansk romantisk film. Nå er samværet med familien det aller viktigste, og det å avslutte det gamle året og gå inn i det nye med de som betyr mest for meg viktigst. Jeg husker i fjor: lille E våknet akkurat klokken tolv da det small i nabolaget på det verste og jeg tenkte først: «åh, nei nå får jeg ikke med meg tolv-rakettene ute på terrassen» men det kunne ikke vært mere perfekt. Jeg fikk sitte inne å klemme og ønske vår lille datter godt nyttår akkurat i det det nye året tikket inn. Det var veldig spesielt.

-tablesetting for NewYears Eve-

Jeg og mamma har samarbeidet om å dekke nyttårsbordet i år, og Fredrik har kokkelert. Slik ble bordet seende ut, og jeg ble veldig fornøyd. Fargepalletten er som du ser gull, grått, svart og hvitt med innslag av de kalde grønne eukalyptusene.

Tablesetting for newyears eve.
Tablesetting for newyears eve.
Tablesetting for newyears eve.
Tablesetting for newyears eve.
Tablesetting for newyears eve.
Tablesetting for newyears eve.

Vi hadde egentlig planer om å gå opp til Varden for å høre tale og se fyrverkeriet som kommunen skulle sende opp, men det ble avlyst pga av dårlig vær. Ja, her regner og blåser det! -med desto enda koseligere å sitte ute i utestue hos mamma og pappa.

pakkeleken på nyttårsaften.
Nyttårsaften i utehagen med utsikt. Velkommen 2019
Nyttårsaften i utehage med utsikt

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle mine lesere som trofast klikker seg inn her dag ut og dag inn et riktig godt nyttår. Jeg tenker på hvor godt akkurat du «kjenner» meg men at jeg ikke har aning om hvem du er. Du har fulgt meg gjennom mitt møte med min livs kjærlighet, gjennom husbygging, gjennom en hel graviditet og livet som mamma. Året 2018 har vært et godt bloggår. Noe som gir giv til å fortsette. Jeg har mange planer for dette året.


IMG_7066.PNG

årets store utedag

PC270612.jpg

-4 juledag-

God kveld til dere. Jeg og Fredrik bestemte oss for å prøve å få til en utedag i løpet av jula, og den ble i går. Vi startet kvelden med å Invitere familien min på Kveite. Kveite er noe vi ikke har hatt på menyen i jula i min familie, til tross for at det er en tradisjon i mange norske hjem, men etter i går bestemte vi oss for at dette måtte bli en tradisjon hos oss også. Det var så godt.

tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong

-gårdagens borddekking-

Jeg brukte mye av den samme pynten som jeg brukte på julaften, men droppet den hvite duken til fordel for bordbrikkene fra DNA Lind. Jeg la til ei glasskule med lys i på midten av pynten og for å få litt høyde på dekorasjonen satte jeg frem de runde lysestakene i gull fra Klong. De var nye i fjor, og jeg er så fornøyde med de. De er klassiske og minimalistisk, men samtidig så gjør de mye ut av seg.

tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong
tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong
tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong
tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong
tablesetting. Diamond servise fra Firkløveren, bestikk i matt gull fra HouseDoctor. Bordbrikketter fra DNA Lind og lysestaker fra Klong. Kveite på menyen

Mamma og pappa tok med seg lille E hjem, og så raskt de var ute av døra fant jeg og Fredrik frem shotèn. Vi skrudde på høy musikk, shinet huset, dusjet og ordnet oss for fest. -superteam! Festen var i nabolaget hos et vennepar, og der ble det raskt god stemning og mye liv. Det kjennes i dag, helt ned i tærne for å være ærlig. Men det var så verdt det.

-meg og min kjære-

Fredrik liker ikke å bli tatt bilder av, og enda mindre liker han å bli lakt ut her, men jaggu fikk jeg han med i går<3 -”siden det er jul”, ble vel sakt innimellom bildetakningen. Ahh, julen være magisk! Men nå blir det vel et år til neste gang han synes her;P

Jeg og min kjære klare for fest. Sko fra Christian Louboutin. Veske fra Celinè
Jeg og min kjære klare for fest. Sko fra Christian Louboutin. Veske fra Celinè
Jeg og min kjære klare for fest. Sko fra Christian Louboutin. Veske fra Celinè
Jeg og min kjære klare for fest. Fotografering på kjøkkenøya. Skandinavisk design. Sko fra Christian Louboutin. Veske fra Celinè
PC270623.jpg

første juledag

PC250571.JPG

-julaften-

La oss spole tiden litt tilbake. Helt til julaften 06.00, da alarmen ringte. Vi spiste en fin liten frokost bare vi tre før jeg dro på jobb. Jeg skulle jobbe fra ni til ett denne dagen. Vi startet arbeidsdagen med julefrokost denne morgenen og sjefen holdte en liten tale og hadde overrekkelse av julegaver fra bedriften, før vi begynte med kundelistene våres. Vi fikk vite den fantastiske nyheten om at våres kollega hadde født en liten gutt denne natten så etter jobb dro vi på sykehuset å besøkte henne. (Selvsagt etter avtale med henne) Å kunne dra på fødestua på selve julaften var veldig spesielt.

Da jeg kom hjem hadde jeg planer om å rekke å blogge litt til dere og blant annet ønske dere en skikkelig god jul, men tiden strakk ikke til mere enn at jeg rakk å dele bildene av det juledekkede bordet.

PC250573.JPG

-besøk av nissen-

Hva gjelder nisse i år, var vi veldig i tvil om det var noe vi skulle ha. Vi tenkte at lille E fortsatt var litt liten og at det ville bare bli skummelt. Men så kom jeg på at nissen trenger jo ikke å komme inn, han kunne bare gå rundt huset og legge fra seg gavesekken ute, mens vi sto inne å så på han. Det gjorde vi. Og det funket kjempebra. Lille E så facinert på nissen, trykt i mammas hender, mens nissen lusket rundt hushjørnene. Når vi hadde vinket til nissen og han hadde dratt sin vei kledde vi på oss å gikk ut for å hente gavesekken. I den lå et akebrett med masse mandariner oppi. -Nå venter vi bare på litt julemagi for å kunne gjøre om regnet til snø.

Julen ringer inn klokken fem, men i år fremskyndet vi det med en hel time og satt til bords allerede kl fire for at lille E skulle få med seg mest mulig av julekvelden før hun fant drømmeland. Likevel måtte vi fortsette med gaveåpningen av hennes gaver i dag når vi sto opp. Fikk litt amerikanske vibber her da. Det var så koselig å sitte i pysjen å pakke opp gaver på morgenkvisten i dag.

PC250582.JPG

-første juledag-

Christmassweater fra Match
PC250564.JPG
PC250565.JPG
PC250572.JPG
PC250563.JPG
Åsas jul fra firkløveren
Vafler fra berit Nordstrand
PC250569.JPG

I dag er det første juledag og i tradisjonens tro bruker den store julebrunchèn å være hos bestemor og bestefar, men i år ble den store juledagsfrokosten flyttet til mamma og pappa fordi bestemor og bestefar har blitt besteforeldre igjen, til to fantastiske tvillinger som kom til verden like før jul. Dem har derfor reist sørover for å feire jul med den nybakte familien i år<3

PC250574.JPG

Jeg føler det er skikkelig babyboom rundt oss for tiden, og det er så koselig. Vi har lenge bare vært voksne i familien og rundt oss nå, men nå begynner det sakte men sikkert å bli mere baby- og barneliv igjen.

PC250580.JPG

Vi storkoste oss rundt bordet hos mamma og pappa. Jeg er mett enda! SÅ mye godt samlet på ett bord, skjer kun en dag i året og det er i dag.

PC250588.JPG
PC250577.JPG
PC250578.JPG

Håper alle koser seg og nyter denne tiden like mye som jeg gjør.