Frokost på minibord

IMG_8296.JPG

Som nevnt tidligere så venter vi fortsatt på det nye spisebordet vårt. I dag tidlig bestemte jeg meg for å bære inn lille E sitt minibord inn til stua og vi dekte på til frokost der siden det bare var oss to til frokost i dag. Vi hadde sikkert fått plass om vi var alle tre også.

IMG_8298.JPG
IMG_8300.JPG
IMG_8301.JPG

Så koselig🌸 jeg mekket sammen mange av hennes favoritter og skjærte alt opp i hennes størrelse. Vi satt der å spiste og koste oss med maten lenge. En skikkelig koselig start på dagen.  

Senere i dag venter turning og deretter bestemor sin feiring av runddag. -hele 70 år blir hun og fortsatt sprek som en ungdom🙌🏻 

IMG_8297.JPG

Ha en fin søndag 🌸

Denne ukens meny

I går kom matkassen levert på døra, akkurat som forventet. Denne gangen bestilte vi også med frokostprodukter, og jeg har et mål om å ikke dra på butikken hele uken. -Så befriende. Jeg har tatt bilder av menyen denne uken, og jeg gleder meg til å teste ut hver eneste rett.

Ukesmeny fra godt levert

Menyen denne uken ser slik ut:

Persillestekt lange med poteter og agurksalat

Krispy kyllinglår med stekt ris og hoisinsaus

Kremet pasta med sitrus og timianmarinert ytrefilet av svin

Kremet blomkålsuppe med bacon

Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert

I hver kasse er det med et fysisk blad med ingredienseliste, bilde av hver rett og fremgangsmåte. Disse tar jeg vare på å samler i en perm. Så hvis vi en gang avslutter dette abonnementet så kan vi faktisk bare finne frem disse prosjyrene og bruke de som handleliste i butikken og lage rettene om igjen. -Jeg kaster ikke noe jeg, vet dere;P

P1290978.JPG

mi sjokoladekake

mørk sjokoladekake,

Mørk sjokoladekake

Jeg har lenge letet etter den perfekte oppskriften på en good, mørk saftig sjokoladekake. Mamma har alltid hadt en fast kake hun har baket. Denne kaken har hun gitt bort i anledninger dåp, konfirmasjon og andre selskaper. Jeg ville også ha en slike kake. En kake jeg ble så god til å lage at jeg kunne lage den på strak arm på kort varsel og som venner og familie kan spørre meg om å lage til den om de trenger en kake. En amerikansk oppskrift ble det. Jeg har laget denne bare to ganger til nå. Men jeg vil virkelig at dette skal bli «min kake»

mørk sjokoladekake,

Jeg er fornøyd med farge, form og utseende men føler den mangler en liten piff i smaken enda. Kanskje litt lime og litt kaffe. Vel jeg skal prøve meg frem. Kanskje deler jeg oppskriften her en dag også, eller jeg bestemmer meg for at den skal være min og du må heller spørre meg om å lage den til deg om du vil smake den😉

mørk sjokoladekake,


Mat levert på døra

godt levert, matkasse på døra

Første matkasse er levert på døra. For en hverdagsluksus! Jeg har snakket med mange og lest litt på forum om disse matkassene og «det er ikke noe billigere» er hva som er gjentatt. Men får vår del så gjør vi ikke dette for at matbudsjettet skal ned. Vi gjør det for å få en bedre rutine, få ny inspirasjon og for å være mere effektive. Og tid er penger! Ingen kan sette en prislapp på fritiden din. Det å slippe å bruke tid i butikken flere ganger i uka er gull verdt for oss. Jeg er ferdig på jobb klokken fire om dagene og når jeg da henter lille E i barnehagen er mathandling det siste jeg vil bruke tiden på. -det er jo bare tre timer til hun skal legge seg!

godt levert, matkasse på døra

Man kan også handle frokostvarer som brød, melk og pålegg osv gjennom dette systemet også. Så praktisk sett trenger vi ikke innom butikken én gang i uken heller.

Vi har lenge tenkt på dette, og nå er rette tiden for å teste det ut. For det er først nå at vi er tilbake i hverdagen med faste rutiner.

Denne uken som har vært har jeg laget disse rettene. Jeg gleder meg til ny uke og ny matkasse levert på døra i morgen.

-Forfalle bolognese med ruccula-

Forfalle bolognese med ruccula, Godt levert matkasse

-Torsk med karribakt gulrot og squash-

Torsk med karribakt gulrot og squash. Godt levert matkasse

-Massaman curry med kylling-

Massaman curry med kylling. Godt levert matkasse

-Stekt svinekam med grønnsaker og bèarnaise-

Stekt svinekam med grønnsaker og bèarnaise. Godt levert matkasse

pizza på menyen

Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping

Vi fikk oss pizzasten til jul og den har blitt brukt nye siden. Pizzastenen skal forvarmes opp til 200 gr og det viktig å huske på å strø mel på den varme stenen før du legger pizzaen på.

Det er faktisk veldig enkelt å lage god pizza.

Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping

Deigen lager du av kun vann, pizzamel og litt salt. Så topper du den med det som måtte friste. Alt funker.

Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping

Denne gangen brukte vi oppskjært kyllingfilet, tomat, løk, pesto, bløt mozarellaost og vanlig ost til topping.

P1050685.JPG
P1050687.JPG

Hvitløksdressing lager du enkelt med rømme, majones og finkappet hvitløk og litt sitronsaft.

Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping
Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping
Oppskrift på god lettvindt pizza med sprø bunn og god topping