Oppskrift; eplekake

-reklame

-høst og eplekakesesong-

PA071588.JPG

På søndag laget jeg denne kaken til familiebesøket og her har dere oppskriften. Den ble skikkelig saftig og god.

P9271571(1).jpg

Du trenger: 4 stk epler, 5ss sukker, 3 ss malt kanel, 200 gr smør, 200 gr sukker, 4 stk romtemperert egg, 170 gr hvetemel, 1 ts bakepulver.

PA071591.JPG

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 gr. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel. Rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett og ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren gjevnt i en rund kakeform. Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.

Server gjerne kaken med en kule vaniljeis

PA071599.JPG
PA071597.JPG

Baking:
Vi skal ha et komplett produktutvalg for hobbybakere og bakeglade i hele Norge. Med det mener vi at vi skal tilby alt av bakeutstyr og hjelpemidler, samtidig som vi skal ha farger, essenser og andre forbruksvarer som man ikke finner i dagligvarebutikken. Av merkene vi fører så langt har vi Wilton, Cake Boss, Cacas, FunCakes, LorAnn Oils og mange flere.

Kjøkken
Innenfor denne kategorien vil vi også levere et stort utvalg av kvalitetsprodukter. Alt fra små praktiske kjøkkenredskaper, til kniver, bakeboller, kjeler og elektriske kjøkkenapparater. Utvalget vil i starten være litt begrenset innenfor denne kategorien, men også her kommer vi jevnlig med nye produkter utover våren og sommeren. Noen av merkene vi fører så langt her er Joseph Joseph, Aanonsen, Mastrad med flere.

På Slikkepott.no får man gratis frakt på alle bestillinger over kr 1000. For bestillinger på under kr 1000 er det en fast lav frakt på kr 39.

Slikkepott.no er en norsk nettbutikk med produkter for kjøkken og baking.

kakao med havremelk

P8220974.JPG

Har du prøvd å lage kakao med havremelk? Det gir en helt spesiell sødme og smaker kjempegodt. Jeg laget meg en kopp tidligere i dag, samtidig som jeg testet ut det nye lyset mitt fra Voluspa. Jeg har lenge vært trofast til Crisp Champagne, men nå fikk jeg lyst å teste ut den som heter Pomegranate Blood Orange. Designet bærer et preg av høst, og duften er frisk.

P8220978.JPG
P8220969.JPG

Du trenger til to kopper: 4 dl havremelk, 2 ss *kakaopulver og 2 ss sukrin gold.

Bland alt i en kasserolle og varm opp til kokepunktet. Serveres umuddelbart.

P8220973.JPG

*når det kommer til kakao er jeg blitt mer glad i den dype, litt beske, kakakosmaken. Ikke den lyse og søte. Green & Black Organic Cocoa kjøpes på helsekostforretninger. Den er også perfekt å bruke i røren til sjokoladekaker. Da får du skikkelig god sjokoladesmak på kaken og utseende blir nesten helt svart.

Har du interesse for sunn og "ren" mat

FullSizeRender.jpg

Soma.no er nettbutikk med økologiske tørr- og drikkevarer, "fri for"-mat, høykvalitets kosttilskudd og økologiske og naturlige kroppspleie-produkter. Målgruppen er hovesakelig helsebevisste kvinner over 25. Nettbutikken selger kun merkevarer de selv eier eller har agentur på, bl.a. de store økoseriene Helios og Urtekram, samt bestselgere innen helsekost som Cocosa, Frukt & Fiber, Udo’s Choice, Supernature og Kan Jang. De legger stor vekt på troverdig kunnskapsformidling, inspirasjon og trygge produkter. Nettbutikken har ansatt både ernæringsfysiologer og innholdsprodusenter for å gjøre handleopplevelsen mest mulig inspirerende og tillitvekkende.

Jeg legger med litt bilder fra storyen min på Instagram. Følg meg gjerne: karinagregersen 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Sommeridyll

P7310841.JPG

Det finnes to fantastiske stiler; den gammeldagse, lette sommerlige stilen med  hvite blonder og blomstret dekor og den tyngre, med rette linjer og urbane stilen. Jeg elsker begge. Her på Leka omgir vi oss i omgivelser som førstnevnte. Jeg får litt vibber av gammeldags nostalgisk sommer. Og syns det er så stas å introdusere lille E for slik ferie. -landeveier med kyr i veikanten følger med.

P7310843.JPG
P7310849.JPG
P7310854.JPG

Vi storkoser oss i sommerhuset som familien til Fredrik har på Leka. Været er strålende og vi er for det meste utendørs. Jeg har fått en liten «hang up» på vårruller og da en kollega lærte meg hvordan man lager de selv har vi laget en del siden. Noen har vært katastrofe (jeg kjøpte saukrydder, istedenfor kyllingkrydder) og noen har vært fantastisk gode. Heldigvis ble de vellykket da vi lagde de for familien her om dagen. 

P7310848.JPG

Vår favoritt er blandet med: 

finhakket kylllingfilet (krydret med kyllingbuljong)  gullerot, hodekål, vårløk, vanlig løk og glassnudler med ei ts soyasaus og en ss god olivenolje gjerne med chili. 

Ved siden av spiser vi sursøt chilisaus og fersk koriander. 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

laksewok

P6300372.JPG

Lettvindt rett laget i full fart. 

Du trenger for to personer:

  En nudlepakke, en halv rød paprika, en halv grønn paprika, sukkererter, vårløk, 2 laksefileter og sweet & Sour sause.  

P6300373.JPG

Slik gjør du:

Kok opp nudlene, mariner laksefiletene i sausen og stek de med salt og pepper. Hakk opp grønnsakene og fres de i stekepannen tilslutt. Ha alt i en skål og topp med enda mere sweet & Sour saus. 

Det er ingen begrensninger på ønske av grønnsaker. Kapp opp det du har tilgjengelig å bland sammen. Alt smaker kjempegodt.  

P6300374.JPG