laksewok

P6300372.JPG

Lettvindt rett laget i full fart. 

Du trenger for to personer:

  En nudlepakke, en halv rød paprika, en halv grønn paprika, sukkererter, vårløk, 2 laksefileter og sweet & Sour sause.  

P6300373.JPG

Slik gjør du:

Kok opp nudlene, mariner laksefiletene i sausen og stek de med salt og pepper. Hakk opp grønnsakene og fres de i stekepannen tilslutt. Ha alt i en skål og topp med enda mere sweet & Sour saus. 

Det er ingen begrensninger på ønske av grønnsaker. Kapp opp det du har tilgjengelig å bland sammen. Alt smaker kjempegodt.  

P6300374.JPG

Pizza- The Italian Style

P6290365.JPG

Her om dagen kom en kunde innom med økologisk ruccula og spinat fra hagen sin. Så utrolig snilt. Vi var kjapp med å mekke sammen en pizza, the Italian way, for å så toppe den med disse grønne godsakene. Det er seriøst så stor forskjell på disse og de man får kjøpt i butikken. De har mere smak, de er større og de er sprøere!!!

P6290369.JPG

Oppskrift på pizzaen.

Du trenger til to personer:  Italiensk pizzamel (følg fremgangsmåte på pakken), tomatpuré, 1boks hakkede tomter, chorizo pølse(Spansk typ grov smaker best) rømme, hvitløk, sitron, majones, bløt mozzarella ost, ruccula, rødløk,og noen dråper med Extra Virgin oliven olje.

Slik gjør du: Forstek bunnen i 4-5 minutter på 200 gr(da blir pizzabunnen sprø uten at toppingen brenner seg).

Smør utover tomatpuré/pizzasaus(1 glass tomatpuré og 1 boks finhakkede tomtater og kryddre med feks provence krydder) over bunnen. Strø over ost og mozzarella og legg på skiver med Chorizo pølse og rødløk. Stek på nytt på 250gr i ca 10 minutter eller til osten har smeltet og fått litt farge.

Rømmedressing; Kapp opp et fedd hvitløk og bland i 3ss rømme, 1 ss majones, 1 ss sukkerlake, en båt skviset sitron og en god klunk olivenolje(gjerne olje med tilsatt smak feks chili eller basilikum). Sett den kjølig.

Serveres med ruccula, rømmedressing. 

P6290371.JPG
36771301_10155446740030952_5079135290963001344_n.jpg

Grøt i utestua

I dag spiste vi lørdagsgrøten sammen med foreldrene mine. Mamma laget risgrøt til jeg var ferdig på jobb og mannfolka var ferdige med å skifte dekk på syklene. Mamma hadde mekket sammen masse godt tilbehør også. Jeg elsker å kunne plukke å spise lenge.

FullSizeRender.jpg

Vi begynte å se på en eventuell søndagstur til i morgen. En tur til Trollkirka og inn i ei grotte på Eide fristet veldig. Men vi får se. Jeg tror muligens denne turen er litt for lang for lille E enda. Men utendørs skal vi hvertfall være i morgen om været tillater det. Det ser lovende ut. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_3232.PNG
  -vi spiser det hele året. Til og med i 20 varmegrader😂

 -vi spiser det hele året. Til og med i 20 varmegrader😂

Det er Tahitifestival i byen i helga, men vi skal kose oss hjemme med god middag og serien vår på skjermen. Kanskje tar vi turen på festival neste år i stedet. 

vafler til kvelds

P6240320.JPG

I går kveld laget vi oss vafler til kvelds, og jeg begynte å søke litt rundt etter en sunn oppskrift. Jaggu endte jeg ikke opp med Berit Nordstrand sin oppskrift her også. Jeg har erfart tidligere at når man skal lage sunnere utgaver av en usunn oppskrift så blir ikke resultatet bra. Men med Berit sine oppskrifter står resultatet alltid til forventingene. Så denne må du teste ut. Jeg redeler oppskriften med dere under.

Du trenger: (legg merke til at det er 3 av alt så det er enkelt å huske i farta)

 3 egg
3 dl melk
 3 dl finmalt emmer
 3 ss kokosblomstsukker
3 ss Smøremyk rapskokos
 3 klyper salt

P6240321.JPG

Slik gjør du:

Rør sammen egg og kokosblomstsukker i en bolle.
Smelt Smøremyk Rapskokos/smør og ha alle ingrediensene i bollen.
Stek på moderat temperatur i vaffeljernet.
Oppskriften holder til 4 store plater.

P6240322.JPG

For å holde den sunne linja helt ut, kan du sløyfe rømmen og syltetøyet og erstatte det med kesam og fruktbiter. (eple er veldig godt)

IMG_3195.PNG

 

 

Monday start with this

P6250324.JPG

I dagtidlig blandet jeg sammen denne forfriskningen til kontorarbeidet. Granola er noe av det beste jeg kan ha i yoghurten, men det tar jo litt tid og ordne selv, så at Berit Nordstrand selger de på ferdige poser er et pluss. 

P6250327.JPG

Bland sammen
favorittyoghurten
(min er Alpro Soya med vaniljesmak)
akasiehonning
granola
nøtter
bær
Legg det lagvis og vipps så har du en forfriskende frokost som propper av næring og energi.

P6250326.JPG

Ha en fin mandag.