Kvadrat & roomservice

 EspressoHouse, Kvadrat

I går etter Åpen barnehage tok vi bussen videre til Kvadrat, der møtte jeg ei venninde. Det var så koselig å se henne igjen. -forrge gang var faktisk på babyshoweret mitt, så det var på høy tid å catche opp igjen. Vi hadde kaffedate på Espressohouse før vi hadde planer om en liten shoppingrunde.

FullSizeRender.jpg
 EspressoHouse, Kvadrat

Men en ettåring og shopping fungerte ikke særlig godt, så vi var raske med å ta bussen tilbake til hotellet.

 Jeg rakk en kjapp tur innom denne fantastiske Newbie-butikken. Jeg elsker jo denne kolleksjonen som finner sted i KappAhl sine butikker så en helt egen butikk med bare disse klærne er som et lite drømmeland.

Jeg rakk en kjapp tur innom denne fantastiske Newbie-butikken. Jeg elsker jo denne kolleksjonen som finner sted i KappAhl sine butikker så en helt egen butikk med bare disse klærne er som et lite drømmeland.

I går droppet vi middagen nede i restauranten og bestilte heller en cæsarsalat opp på rommet, etter lille E hadde lakt seg. Vi tjyvstartet helgen litt med et glass vin ved siden av også. 

 Roomservice, Cæsarsalat
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Det er lenge siden vi har hadt middagsdate i sengen. Jeg har alltid syntes at frokost og generelt måltid på sengen har vært oppskrytt, men i går kunne det ikke passet bedre og det var så koselig❤️ 

FullSizeRender.jpg

Oppskrift; ostekake med blåbær og vanilje

PA171868.JPG

Her kommer oppskriften på denne fantastiske ostekaken som Fredrik laget i forbindelse med pappas bursdag. Oppskriften er mye inspirert fra Dr. Oetker

IMG_5004.jpg

Du trenger:

(kjeksbunn) 120g Digestive kjeks, 80 gr mandler, 90 gr smeltet smør.

(ostekrem med vanilje) 3 gelatinblader, saften av 1 sitron, 400 gr kremost naturell, 150 gr gresk yoghurt, 100 gr sukker, 1 ts vaniljestang

(ostekrem med blåbær) 150 gr frosne blåbær, 50 gr sukker, 5 gelatinblader, saften av 1 sitron, 300 gr kremost naturell, 150 gr gresk yoghurt og 100 gr sukker.

(blåbærgelè) 6 gelatinblader, 3 dl ublandet blåbærsaft

Slik gjør du:

1. (Kjeksbunnen)Legg bakekpapir i bunnen av en springform eller kakering med diameter 21-24 cm. Kjør kjeks og mandler til fine smuler i en foodprosessor. Rør sammen smuler og det smeltede smøret.

Fordel kjeksbunnen jevnt i kakeformen og press den forsiktig ned. Sett den tilside mens ostekremen med vanilje lages.

2. (Ostekrem med vanilje)Legg gelatinbladene i bløt i kaldt i vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.

Pisk sammen kremost, yoghurt, sukker og vanilje. Vend sitronsaften med gelatin forsiktig inn i blandingen. Fordel ostekremen jevn utover kjeksbunnen. La den stå ca. to timer i kjøleskap til den har stivnet.

3 (Ostekrem med blåbær) Varm blåbærene forsiktig opp sammen med 50 gram sukker i en liten kjele. Rør for å løse opp sukkeret. Kjør blandingen i en blender til det er en jevn puré.

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele, og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.

Pisk sammen kremost, yoghurt og sukker. Vend inn blåbærpureen. Vend så sitronsaften med gelatin forsiktig inn. Fordel ostekremen jevnt utover det stivnede laget med hvit ostekrem. Sett kaken i kjøleskap til den har stivnet før geléen legges på.

4(Blåbærgelé)Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm blåbærsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen igjen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og la dem løses opp i blåbærsaften. Avkjøl blandingen til romtemperatur og til den har begynt å tykne litt. Hell geléen forsiktig over den kalde kaken og sett den i kjøleskap til den har stivnet.

PA171867.JPG

Pynt gjerne kaken med friske blåbær og sitronmelisse.

Biffmåltid og restemat

-mye ut av maten-

PA141840.JPG
PA141842.JPG

På lørdag hadde vi biff med soppstuing, båtpoteter og grønnsaker til middag. Når vi lager oss biff, liker vi best å steke en hel stek og skjære den opp i skiver etterpå. Hvis vi kjøper ferdig biffstykker opplever vi ofte at kjøttet fort kan bli seigt. Men det blir alltid for mye mat når vi steker en hel stek, så derfor tenkte jeg å dele hva vi gjorde med restene. (for oppvarmet kjøtt dagen etter er heller ikke noen suksess.

PA151845.JPG

Dagen etter lagde vi en biffsalat. Vi skjærte stykkene enda tynnere og la de i romtemperatur en times tid før servering. I salaten blandet vi spinat- og rucculablader, søt paprika, søte tomater, vårløk, rødløk, ingefær, ristet sesamfrø og presset en skive lime over. Dressingen du ser er teryaki og balsamico. Kjempegodt ble det, og en ypperlig måte å bruke opp kjøttrestene på.

PA161851.JPG
PA161853.JPG

Den tredje dagen etter biffmåltidet skulle vi bruke opp soppstuingen som det alltid pleier å bli for mye av når man først lager. Vi brukte stuingen som base i en soppsuppe. Og tynnet den ut med kjøttkraft. Vi tilsatte også litt kantarell og finhakkede baconbiter for en saltere smak, og tilsatte lime for en friskere smak.

Oppskrift; eplekake

-reklame

-høst og eplekakesesong-

PA071588.JPG

På søndag laget jeg denne kaken til familiebesøket og her har dere oppskriften. Den ble skikkelig saftig og god.

P9271571(1).jpg

Du trenger: 4 stk epler, 5ss sukker, 3 ss malt kanel, 200 gr smør, 200 gr sukker, 4 stk romtemperert egg, 170 gr hvetemel, 1 ts bakepulver.

PA071591.JPG

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 gr. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel. Rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett og ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren gjevnt i en rund kakeform. Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.

Server gjerne kaken med en kule vaniljeis

PA071599.JPG
PA071597.JPG

Baking:
Vi skal ha et komplett produktutvalg for hobbybakere og bakeglade i hele Norge. Med det mener vi at vi skal tilby alt av bakeutstyr og hjelpemidler, samtidig som vi skal ha farger, essenser og andre forbruksvarer som man ikke finner i dagligvarebutikken. Av merkene vi fører så langt har vi Wilton, Cake Boss, Cacas, FunCakes, LorAnn Oils og mange flere.

Kjøkken
Innenfor denne kategorien vil vi også levere et stort utvalg av kvalitetsprodukter. Alt fra små praktiske kjøkkenredskaper, til kniver, bakeboller, kjeler og elektriske kjøkkenapparater. Utvalget vil i starten være litt begrenset innenfor denne kategorien, men også her kommer vi jevnlig med nye produkter utover våren og sommeren. Noen av merkene vi fører så langt her er Joseph Joseph, Aanonsen, Mastrad med flere.

På Slikkepott.no får man gratis frakt på alle bestillinger over kr 1000. For bestillinger på under kr 1000 er det en fast lav frakt på kr 39.

Slikkepott.no er en norsk nettbutikk med produkter for kjøkken og baking.

kakao med havremelk

P8220974.JPG

Har du prøvd å lage kakao med havremelk? Det gir en helt spesiell sødme og smaker kjempegodt. Jeg laget meg en kopp tidligere i dag, samtidig som jeg testet ut det nye lyset mitt fra Voluspa. Jeg har lenge vært trofast til Crisp Champagne, men nå fikk jeg lyst å teste ut den som heter Pomegranate Blood Orange. Designet bærer et preg av høst, og duften er frisk.

P8220978.JPG
P8220969.JPG

Du trenger til to kopper: 4 dl havremelk, 2 ss *kakaopulver og 2 ss sukrin gold.

Bland alt i en kasserolle og varm opp til kokepunktet. Serveres umuddelbart.

P8220973.JPG

*når det kommer til kakao er jeg blitt mer glad i den dype, litt beske, kakakosmaken. Ikke den lyse og søte. Green & Black Organic Cocoa kjøpes på helsekostforretninger. Den er også perfekt å bruke i røren til sjokoladekaker. Da får du skikkelig god sjokoladesmak på kaken og utseende blir nesten helt svart.