Selveste dåpsdagen

IMG_0979.JPG

-Nora og Jonas- 

IMG_0970.JPG

Hei dere. Vi er alt kommet tilbake til hverdagen som jeg skal ærlig innrømme kom som et slag i trynet i dagtidlig. Min trofaste «vekkerklokke» som pleier å våkne kl halv seks sov helt til halv åtte i morrest og da ble alt plutselig litt travelt da jeg skulle åpne frisørsalongen til klokken ni.

Vel, nok om det! Jeg vil dele noen bilder fra søndagen hvor dåpsdagen fant sted. Altså dagen hvor tvillingene ble døpt i kirken og fikk sine navn. For anledningen hadde vi sjekket inn på et gammeldags og staselig hotell i Sandefjord.

IMG_0950.JPG
IMG_0953.JPG
IMG_0972.JPG
IMG_0980.JPG
Til frokost fortalte jeg mamma at jeg allerede hadde tatt dagens første kaffekopp, og hun svarte med dette: «vil du høre dette før du har spist opp frokosten din? Vel, på TV hørte jeg at du må ikke bruke vannkokeren på hotell. Kvinner koker trusene sine i dem for å vaske dem, henge dem til tørk for å bruke dem neste dag! Æsj, visste du det? Bra vannet kokte før jeg helte det over kaffepulveret, tenkte jeg. -jeg hadde ikke kommet innpå tanken engang om jeg var opptrådd for truser på en reise. Folk, altså! 

Til frokost fortalte jeg mamma at jeg allerede hadde tatt dagens første kaffekopp, og hun svarte med dette: «vil du høre dette før du har spist opp frokosten din? Vel, på TV hørte jeg at du må ikke bruke vannkokeren på hotell. Kvinner koker trusene sine i dem for å vaske dem, henge dem til tørk for å bruke dem neste dag! Æsj, visste du det? Bra vannet kokte før jeg helte det over kaffepulveret, tenkte jeg. -jeg hadde ikke kommet innpå tanken engang om jeg var opptrådd for truser på en reise. Folk, altså! 

IMG_0974.JPG

Jeg fikk nok en gang æren av å lese en tekst. Begynner å bli vant til å lese i kirken nå. -Tar det på strak arm!  Etter selve døpingen var det lakt opp til søndagsskole for de minste. Det var stas for lille E. Her fikk vi en repetisjon på hvorfor vi feirer påske i form av sang, bilder og rollespill. Etterpå fikk vi utdelt DIY-oppgaver. 

IMG_0920.JPG
IMG_1050.JPG
IMG_0964.JPG
IMG_1024.JPG
IMG_0973.JPG
IMG_0974.JPG

Etter litt kirkelunsj og bildeknipsing fikk jeg det plutselig veldig travelt med å rekke toget. Du skulle sett meg. Bunaden ble tatt av i løpende fart bort til bilen. Og jeg sto i undertøyet på parkeringsplassen før vi kjørte avgårde til togstasjonen. Heldigvis hadde bestemor og bestefar bobilen sin ved siden av så jeg bare kastet bunaden inn der og la alt ansvaret over på bestemor hva gjelder å pakke sammen bunaden med alt tilbehøret og sølvtøyet. Kjenner jeg henne rett får jeg alt levert på døra pakket fint sammen i system rett før 17 mai. Min lillebror Daniel var også med på denne lille komedien og hadde ikke tenkt på å pakke slik at han hadde reiseklær lett tilgjengelig etter kirken og måtte derfor låne noe av mamma, det ble hennes velourpysjbukse med blonder og silkesløyfe. Jeg trodde jeg skulle dø av latter der han sto i ført denne midt på en parkeringsplass. Jeg skal ikke nevne hva pappa kjørte hjem i.... haha, neida, tuller bare 😂

Note to self; Beregn alltid mere tid enn hva jeg tror.

Hjemreisen ble tyngre enn forventet da toget var innstilt mellom et par stopp og erstattet med buss. Dette vare selvfølgelig midt i lille E’s formiddagsdupp og jeg bar henne sovende på en arm og med pikkpakket mitt i den andre. Bussturen kunne sammenliknes med utenlandske tilstander. Null oversikt, stappfullt med mennesker. Jeg og lille E måtte satt mellom to seter bakerst i bussen. Barnesete, hva er det(?)  etter to timer med henne sovende på fanget, med en blære som holdt på å sprenges og med halslinsene for hoste i bagen under meg som jeg ikke fikk tak i forsk jeg ikke ville vekke henne ble vi ført tilbake til toget som skulle ta oss til Oppdal. Fem timer senere ankom vi Oppdal. Og to timer i bil gjensto som endte med fire timer. Tåke på veien og kjøring i 20 km i timen var grunnen. Da vi endelig kom hjem å hodet traff puten var det helt surrealistisk at jeg faktisk hadde vært i en kirke i en dåp i Larvik denne dagen. Men vel og merke, aboslutt verdt det! 

IMG_0957.JPG
IMAGE.JPG
IMG_0904.JPG

Bollebesøk

P3312032.JPG

Idag ble nye boller satt i ovnen og vi inviterte bestemor og bestefar. Boller er storstas og går ned på høykant. Det er ikke den mest næringstette maten, men av og til må det være innenfor å spise boller til et måltid. Solen skinner og påsken nærmer seg.

IMG_0097.JPG
IMG_0101.JPG
P3312035.JPG
P3312036.JPG
P3312037.JPG
P3312038.JPG

Jeg må innrømme at vi feirer litt påske på forskudd, siden Fredrik reiser på jobb denne påsken. Det viktigste for lille E er at hele familien kan kose seg sammen. Om det står påske på kalenderen denne uken eller neste uke, spiller ingen rolle for henne. 

1 april

FullSizeRender.jpg

Jeg har ikke noen aprilsnar-spøk å komme med til dere, men det hadde barnehagen. Jeg ler litt flaut enda. Sent i går kveld kom det en infomelding fra barnehagen om at vannet var stengt av i dag og at hver enkelt måtte ta med seg en 0,5 eller 1,5 liters flaske med vann for å hjelpe de slik at dem slapp å stenge barnehagen. Jeg syns dette hørtes rart ut, og så for meg at dem skulle begynne å blande sammen vannet fra alle sammen for å kunne lage til dagens middag. Men hva gjør man ikke for barna sine, så vi stilte opp med vann (selvfølgelig med litt ekstra for å være sikker på at dem skulle få nok til både stell og drikkevann), som veldig mange andre også gjorde. Og der ble vi møtt med dagens aprilsnarspøk.

dalabukta, Hvablikk, Kristiansund
dalabukta, Hvablikk, Kristiansund

Bildene jeg vil dele med dere i dag er fra gårsdagen. En fin dag med familien hvor vi blant annet var ute å så på bølgene og havet. Det fascinerer både store og små.

Hav og bølger i Dalabukta
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
Hav og bølger i Dalabukta

Husk å stille klokken

IMG_0057.JPG

Det er søndagsmorgen og bolledeigen var satt før klokken ble ni, for hvem hadde husket at klokken skulle stilles her i hus? -ingen. Så vi var oppe en time tidligere. Selv om kokken kan stilles, kan ikke små barn det😂

IMG_0056.JPG
IMG_0055.JPG
IMG_0054.JPG
IMG_0058.JPG

Til frokost i dag prøvelaget jeg speilegg-hare. Den ble ganske kul, men med litt øving til frem til påske så blir det bra. 🐥🐥🐥

Det er kommet et nytt snøfall, og lyset er fantastisk. Kunne tatt mange magiske naturbilder i dag, men det ble kun med noen fra terrassen.

IMG_0052.JPG
IMG_0053.JPG

Vi har planer om å gå en tur mellom snøfallene, om vi rekker å kle på alt som skal til før en ny «snøstorm» kommer. 

IMG_0059.JPG

Ha en fin søndag.

Popcorn ?

IMG_9866.JPG

Lørdags formiddag og innedag. Vi har netopp vært vitne til at store hagl har banket mot ruten og det hørtes ganske likt ut som når popcorn poppes i en kasserolle. Vi har kokt oss grøt, den trofaste lørdagsgrøten vet dere, og det var ganske så koslelig å sitte inne å spise mens været stormet ute. 

IMG_9869.JPG
IMG_9876.JPG
IMG_9875.JPG
IMG_9877.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_9872.JPG

Jeg har noen ærender jeg skulle fått gjort unna i dag. Blandt annet å kjøpe mere fotopapir til min HP Sprocket Plus, for i morgen tenkte jeg å lage ferdig albumet til lille E. Altså ikke selve scrapbooking-prosjektet, men jeg har kjøpt en mini album som jeg skal lime inn bilder av alt som opptar henne for tiden og så skal vi lære navnene på det. En søt liten album som er hendig for små barnehender. Så en liten tur ut i uværet blir det nok. 

IMG_9871.JPG

Her ser dere også litt av den nye spisestuen vår. Jeg tenkte å vise den frem i som helhet i et eget innlegg.