Dette gir en god start på dagen

IMG_5283.PNG

mine 12 beste råd for hvordan du kan starte og avslutte dagen på best mulig måte.

Er du også en av de som ser på vekkerklokken som din verste fiende, og sliter med å komme deg opp hver morgen. Slike som som oss suger jo til oss alt av artikler om informasjon som kan forbedre dette. Noe funker og noe er kun svada, eller det kan være individuelt. Men disse tipsenefunker for meg.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne motivasjon for hvorfor man skal stå opp tidligere. Da er det viktig å huske på at det er opp til deg selv hvordan dagen din faktisk blir.


-12 tips for en bedre dag-

IMG_5282.PNG

1. Smil når klokke ringer, uansett hvor forbannet du er. Det hjelper utrolig. Stå opp minst 1 time før du må gå ut av døra.

2. Sørg for å ha forberedt din egen mat (og evt barnas mat) dagen før.

3. Kjør avgårde til jobb/barnehage/skole minimum 15 minutter før du pleier. Da vil du automatisk ta uventete situasjoner med et smil.

4. Bruk 15 minutter på jobb til å prate med noen du aldri tar deg tid til ellers.

5. Gjør ferdig husarbeid som du liker minst før tar kvelden, slik får du en lettere start på neste dag med det du liker.

6. Drikk minst en liter vann i løpet av arbeidsdagen.

7. Legg fra deg mobilen når du henter barna i barnehagen eller på skolen.

8. Spis til du ikke er sulten mer. -Ikke spis til du er stappmett. (om måltidet er skikkelig godt, del det helle opp i to. Og varm opp porsjon nr 2 (eller 3) etter et par timer)

9. Drikk minst 1 liter vann etter middagen. (spre det utover kvelden)

10. Bruk ti minutter til å betrakte noe utenom TV og internett (et bilde eller maleri) (denne har jeg søkt opp, hadde aldri kommet på dette selv😂, men mulig det funker)

11. Bruk 5 minutter i egne tanker på å liste opp ting du er lykkelig over.

12. Legg deg før du er stuptrøtt.

FullSizeRender.jpg

pass deg for høstforkjølelsene

PA230516.JPG

Høstforkjølelsene er både irriterende, langvarig og anskelig å komme seg unna. Jeg tror desverre jeg har fått meg en jeg også. Heldigvis etter og ikke før dåpen. Men det er mye man kan gjøre med mat. Her tenkte jeg å dele de tipsene jeg har fått med dere:

-10 tips til kosemat for immunforsvaret-


1. Hummusdip til staver av fargerike grønnsaker (husk grønne grønnsaker)
2.  Grønn salat med f.eks. babyspinat, rukkolasalat, spirer, vårløk, mange fargerike grønnsaker, tomater, gjerne også bønner, kokte byggryn eller quinoa, hakkede mandler, paranøtter og gresskarkjerner
3.  Sjokoladenøtter av mørk sjokolade (80% +) og usaltede nøtter/frø – velg gjerne mandler, gresskarkjerner og paranøtter
4.  Grønn smoothie, velg gjerne mørkegrønne farger, som babyspinat, rukkola og grønnkål. Rød bær smoothie kan også tilsettes noe grønt!
5.  Rød smoothie, med fargerike bær og syrnet melk eller yoghurt (uten tilsatt sukker), samt litt kaldpresset linfrøolje
6.  Havregrøt med kvernede nøtter og frø (eks. linfrø, sesamfrø, valnøtter, paranøtter) og hvetekim strødd over.
7.   Fruktsalat variert med kiwi, eple, appelsin/klementin, blåbær/ solbær/multer, mango, cantaloupemelon, vannmelon – gjerne m/ yoghurt tilsatt melkesyrebakterier og hakkede nøtter over.
8.   Et tapas-fat med knekkebrødbiter, røkt laks, spekeskinke, rømme m/sennep og eggebåter.
9.   Grønn te med 1 ts honning og litt revet ingefær
10. Grønnkålkrisp
Kos deg med nydelige smaker i rene råvarer, avspenning, litt mer hverdagnytelse, noen flere gåturer og tilstrekkelig nattesøvn. Alle disse monnene drar for at du skal unngå høstforkjølelser eller komme fortere til hektene igjen. Med ønske om mange flotte øyeblikk til nytelse!

PA230514.JPG
PA230513.JPG

...og noe som går ned på høykant for tiden er denne ammeteen fra Kloster. Den er helt naturlig og ren og skal visstnok inneholde mye bra for melkeproduksjonen. Nå på høsten tilsetter jeg litt sitron og ingefær for en ekstra boost.

PA230510.JPG

Bilder fra dåpen kommer, jeg må bare få tilbake litt overskuddsenergi slik at jeg får sortert alle bildene. Jeg gleder meg til å dele, for dette selskapet var det fineste vi har laget til. 

Utstyrspakke: vogn +bilstol

-Thule+ MaxiCosi-

I tillegg til den store klassiske barnevognen vi har, fant vi ut at vi også måtte ha et lettere og mere sporty alternativ til vogn som lett kan bringes med i bil, klappes sammen for reise osv.
Valget falt på Thule, mye pga av at den er testvinner og at den fungerer med bilstolen som vi har valgt å kjøpe.

Bilstolen festes på vogna med et enkelt klikk om babyen sover og vi ikke vil vekke henne med å flytte henne over fra stolen til vognen fordi vi skal inn på butikken for eksempel. Basen til bilstolen festes enkelt med bilens isofix. Vi valgte å kjøpe to baser, en til hver bil.


Vognen hadde også de tre tingene jeg syns var vikitg: store hjul som fylles med luft, håndbrems, og håndreim da denne vognen vil bli brukt som joggevogn etterhvert.

Vognen klappes lett sammen ved hjelp av et håndak. Den blir da seende ut som en trillekoffert som du kan trille etter deg. Vognen veier 9 kg.

 

Livet er en spasertur

En barnevogn fra Thule er perfekt når du spaserer i byen eller jogger og går på stier i naturen. Barnevognene våre er laget for å være brukervennlige, trygge og komfortable, slik at du og ett eller to barn kan nyte turen og omgivelsene. Og det viktigste av alt er at dere kan nyte dagen sammen.

Med en barnevogn eller multisportsvogn fra Thule får du alltid:

  • Trygg og komfortabel transport av din mest dyrebare last
  • Alternativer for ett eller to barn
  • Komfort og brukervennlighet for foreldre


Vognposen fungerer både til sportsvognen og til bilstolen da den er laget for fem-punkts selesystem. Den over er i fleece, så til vinteren vil denne bli byttet ut med den i ull. Den fungerer på samme måte pluss at den har en exstenions-del som lett kan festes på når babyen blir lengre. Babyer vokser jo så raskt og alt av utstyr er såpass dyrt så tommel opp for utstyr som er laget for å vokse med barnet.

"Vognpose i saueull med et helt unikt design --> posen som vokser med barnet. Regulerbar lengde gjør ar posen passer til barnevogner, triller, bilstoler og sleder. Bruken av saueull inni posen medvirker til at babyens hud får puste samt at den beskytter babyen mot overoppheting. Dette er et must for en god og sunn søvn. Etter ønske fra kunder ble posen utviklet med åpninger i bakkant, slik at den kan brukes på en sikker måte med 5-punktsseler ( i bilstol og sportsvogn). Saueull er et naturlig og økologisk produkt. På grunn av dets mange helsefordeler blir det ofte brukt i produksjonen av klær og sengetøy. Saueullen som brukes i vognposene er sertifisert med "WOOLMARK EXCELLENCE IN WOOL» sertifikat utstedt av "The Woolmark Company" (test av alle stardarder for ull produkter) Antiallergisk: saueull anbefales sterkt for allergikere. Takket være lanolinen så absorberer ikke ull støv og fuktighet fra miljøet rundt, noe som gjør dette til et ugunstig miljø for midden. "

Vi har snart fyllt opp hele gjesterommet med babyutstyr og ting til den lille, og jeg tar meg selv i å ta frem klærne for å legge sammen igjen, brette opp og igjen babyposene, trille vognen ex antall ganger frem og tilbake i stua, re opp vogndynen, kose med bamsene, bla i barnebøkene osv flere ganger i uken. Jeg har ikke ord på hvor mye jeg gleder meg til hun kommer og alt dette blir virkelig og jeg skal ta i bruk dette på ordentlig. -Nå leker jeg jo bare!!!

hvordan bli motivert om morgenen

Hvordan bli motivert om morgenen
Synes du det er vanskelig å bli motivert på begynnelsen av dagen? Ønsker du å starte dagen virkelig produktivt, men å starte første oppgave for dagen virker ikke fristende, så du sover litt lengre og utsetter oppgavene? Vi har alle dette problemet på ett eller annet tidspunkt. Jeg har lest litt rundt dette temaet og skal viderebringe noen punkter her til dere.


Trinn 1: Stopp før du blir ferdig
En enkel og effektiv måte å starte dagen på oppmuntret og motivert er å la din siste oppgave være uferdig, slik at du raskt kan fullføre den neste dag. På denne måten vil du bli motivert om morgenen ved å holde gårsdagens momentum gående. Du trenger ikke å tenke på hva du må gjøre, du har en prosess i gang som er klar til å bli fullført.
Trinn 2: Planlegg morgendagens arbeid i dag.
For å gjøre denne arbeidsmetoden mer effektiv, skriv ut morgendagens trinn før du gir deg for dagen. Følgende morgen når du ikke er i den kreative sonen lenger er det bare å følge planen din.
Trinn 3: Fullfør jobben i morgen.


Før du vet ordet av det, vil du få gjort en viktig oppgave ferdig for dagen. Det gjør det også lettere å komme i gang om morgenen enn å bli distrahert av VG, Facebook og alle andre sider som skal sjekkes.
Bør jeg ikke bli ferdig med det jeg startet den dagen, tenker du?
Jo, dette går mot vanlig praksis for å prøve å fullføre alt før slutten på dagen. Men når du avslutter oppgaven for dagen, må du starte fra grunn påfølgende morgen. Og det vil skape en start lammelse med og ikke vite helt hvor eller hvordan du skal begynne.
Hemingway jobbet på denne måten.
Forfatteren Ernest Hemingway fungerte på denne måten. Han stoppet rett før han ble ferdig og forlot det til neste dag. Hemingway ble sitert om jobb:

"The best way is always to stop when you are going good and when you know what will happen next. If you do that every day…you will never be stuck."

-et lite hverdagstips fra meg til deg<3

 

hvordan sovne raskere om kvelden

Jeg har kommet til et kapittel i boka mi som omhandler søvn, noe som egentlig alltid har opptatt meg. Jeg har alltid syntes at søvn, hvordan hjernen funkerer og arbeider om natten har vært interessant.

Lær å sove bedre
Å få en god natts søvn er lett å ta for gitt, inntil du ikke kan få det. En utilstrekkelig mengde søvn har skadelige effekter på vårt humør, helse og energinivåer. Det er mulig å få mer søvn uten å bruke reseptbelagte medisiner. Det kan ta litt tid å endre vaner og etablere en sunnere søvnrutine. Vær tålmodig og vedvarende. Du vil snart begynne å verdsette fordelene ved mer søvn på alle områder av livet ditt.

Øv på en god søvnhygiene
* Legg deg og våkne opp til samme tid hver dag. Prøv dette i minst en måned, selv om tidsplanen er så uberegnelig at dette virker umulig. Gjør din sove-våkne rutine til en prioritet.
* Gjør soverommet ditt komfortabelt og innbydende. Dine madrasser og puter skal føles komfortable. Juster temperatur, fuktighet, lys og støy. For noen mennesker bidrar naturlig morgenlyset i rommet til å opprettholde en vanlig våkningstid.
* Hjelp tankene dine til og begynne å koble av. Gå bort fra eventuelle følelsesmessig bekymringer og tanker, og unngå sinte eller stressende samtaler før leggetid.
* Hjelp kroppen din å begynne å koble av. Avslappende yogaøvelser kan være nyttig før søvnen, spar aerobic trening til morningen eller ettermiddagen.
* Unngå stimulerende midler. De fleste vet at kaffe eller koffeinholdige te vil holde deg våken, men nikotin er også en stimulant. Alkohol bør også unngås, da det forstyrrer kroppens naturlige søvnsyklus.
* Spis siste store måltidet flere timer før sengetid. Dette gir kroppen tid til å fordøye maten før du sovner.


Endre adferd
* Bruk bare din seng når du skal sove. For mange mennesker, er soverommet som et underholdningssenter. For å få bedre søvn, unngå å lese, spise, se på TV eller å plugge inn din bærbare pc eller iPod mens du er i sengen. Disse aktivitetene stimulerer hjernen når du vil slappe av. Denne oppførselsendringen vil hjelpe deg å forbinde sengen med søvn.
* Hvis du ikke har sovnet i løpet av 15 minutter. -stå opp! Vri og vende på seg selv til å sove kan gjøre deg engstelig og urolige delen av Insomniac syklusen. For å bidra til å bryte denne syklusen, kom deg ut av sengen og unn deg en avslappende, lav-stimulus aktivitet. Les en bok. Skriv i en journal. Lukk øynene og gjøre noen dype pust. Hold deg rolig.
* Slutt å bekymre deg. For noen mennesker er å slå av lysbryteren om natten som å slå på sine bekymringer. Kroniske bekymringer kan dra nytte av kognitiv atferdsterapi tips. For eksempel, prøv å planlegge en 20-minutters periode hver dag for alle dine bekymringer. Bruk en klokke om nødvendig og bruk disse 20 minuttene på å kjøre gjennom alle dine bekymringer, deretter stopp. Minn deg selv på at du vil kunne kjøre gjennom dem igjen i morgen. Hvis en vedvarende bekymring holder på å plage deg, skrive det ned slik at du kan bekymre deg om det i neste dags økt.
* Begynn og mediter. Du kan ha problemer med å sovne fordi nervesystemet er hyper-stimulert. Meditasjon reduserer stress, beroliger nervesystemet og forbedrer søvnkvaliteten. Det finnes mange typer meditasjonsteknikker, men de fleste benytter en metode for å fokusere oppmerksomheten. Dette fokuset kan være din pust, en lyd eller telle sauer. En meditasjonsøvelse som er nyttig for å sovne er å konsentrere seg om å gradvis slappe av i deler av kroppen din. Legg deg ned komfortabelt i sengen. Start med tærne. Stram musklene i føttene, og slipp. Flytt fokuset opp til dine legger, deretter lårene. Som du strammer og løsner, sørg for at du puster dypt og regelmessig.

Søvn-hjelpemidler

* Støymaskin. Beroligende og repeterende lyder fra vind som blåser eller bølger hjelper noen mennesker å slappe av og å sovne. Lydgeneratorer kan også blokkere ut forstyrrende bakgrunns lyder som trafikk. Du kan kjøpe støymaskiner eller CDer, eller laste ned fra Internett.
* Urtete eller kosttilskudd. Kamille, peppermynte, vendelrot, humle og lavendel har tradisjonelt blitt brukt som hjelpemidler.
* Sex. Studier viser at hormoner som frigjøres under sex gjør det enklere å sovne, så legg sex i listen over søvn hjelpemidler

-Eller bli gravid! Da er det lett å sovne om kveldene. Den lille i magen stjeler all energien din som du tidligere brukte på å ligge å fundere på sengekanten. (Ta meg med en klype salt her;P)

Bildene er tatt ved Altlanten Ungdomsskole og i Lasken på våres kveldstur i gårkveld. Magisk stemning.

Bildene er tatt ved Altlanten Ungdomsskole og i Lasken på våres kveldstur i gårkveld. Magisk stemning.

-ønsker dere en god natt<3