Vintertights

-reklame

  -eller kosebukse om du vil-

 vintertights, adidas

Endelig har jeg funnet den perfekte tightsen. Jeg kjøpte en slik én ved et uhell for noen år siden, og da mener jeg at det ikke var meningen å kjøpe en föret tights. Men denne ble straks en favoritt. Nå er denne tightsen brukt opp. Både knærne og rumpa er tynnslitt og sømmene er nuppete. Jeg nektet å kaste den før jeg fikk tak i ny. Jeg gjorde mange mislykkede søk på nettet da jeg egentlig ikke vet hva disse tightsene heter, eller hva det fôret heter. «Tights med fleece», «tights med för», «tykk tights», «vintertights».... men det kom for det meste bare opp slike tekniske tightser. Slike med vannavisende stoff som «knitrer» når man rører seg og det er ikke det jeg var ute etter.

P9271536.jpg
P7120006.jpg
P9271537(1).jpg
P9271542(1).jpg

Men i dag, hang denne på salgsstativet til Intersport og jeg ble så glad. Disse tightsene er generelt litt dyrere enn vanlig treningstights så at jeg skulle finne den på salg, selv nå med vinteren i møte, var bare så uforutsett. Jeg kommer til å gå igjen i den her. Jeg meldte flytteadresse i det jeg prøvde den på prøverommet😉

P9271571.jpg

Vel, det ble et helt innlegg om en tights det. Ha en fin dag.

FullSizeRender.jpg

Skikes

-rulleski med bremser-

Husker du da jeg skrev om disse skikesene for noen sesonger siden? -jeg hadde helt glemt at jeg hadde disse da jeg plutselig så at de sto på hylla i garasjen her om dagen. Jeg måtte ut å prøve de med sykkelvognen som også kan brukes som joggevogn. -og det funket kjempebra. Thulevognen har både sikkerhetsreim og håndbrems, og den største forskjellen på rulleski og skikes er at man kan bremse med de og alt dette gjør at en slik treningstur føles mye tryggere. Du trenger ikke å påpeke at jeg ikke brukte hjelm, for det vet jeg at jeg bør. Jeg følte at noe var feil et par minutter etter at vi hadde dratt, men siden vi bare skulle på en liten testtur, så fikk det gå for denne gangen. 

 skikes, rulleski med bremser
 Skikes og Thule Sportsvogn
FullSizeRender.jpg

Jeg kjente at det var lenge siden langrennssesongen, for det brant bra godt på sidene av rumpa. 🙈 -blir sikkert kjempestiv i morgen! 

vårens antrekk

-adlink

P1200088.jpg

"til den sprekeste jenta i gata"

Det er alltid like koselig å få pakker fra Get Inspired. Det føles plutselig mye mere personlig når de skriver slike hilsner som "til den sprekeste jenta i gata" og "skyndt deg postmann, ei sporty jente venter"

P1200077.jpg

Det er så godt å se sola igjen. Og ikke minst å kunne kle seg litt mindre, som igjen fører til mere bevegelighet. Jeg benytter store deler av dagen utendørs for tiden. Da får jeg mye dagslys og frisk luft som gir mere energi. -og dèt trengs da nattesøvnen ikke er like god som før med ei lita tulle i hus.

P1200085.jpg

Jeg er så fornøyd med dette nye settet mitt. Buksene har børstet fleece på innsiden samt et parti på lårene som er ekstra tykt som gjør at den kan brukes selv på de kaldeste dagene. Jakken har også partier på brystkassen som er vatterte for ekstra isolasjon, og når man kler seg med ull innerst er man godt rustet for enhver tur. Get Inpsired har salg på dette nå;)

P1200076.jpg
P1170001.jpg
P1200082.jpg
P1200090.jpg

Ha en sprek start på uken folkens 👊🏻 -vi skrives.  

P1200091.jpg

mamma-trening

IMG_7578.JPG

 I går var mamma-treningen flyttet utendørs til tross for null grader. Men det var så friskt. Vi erobret (ja kan nesten kalle det det der vi gikk minst ti stk etter hverandre med vognene våre) vanndammen og Kringsjå. Vi gikk i raskt tempo og stoppet opp og hadde intervaller og brukte benker og steiner til styrketrening. Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7587.JPG
IMG_7586.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_7582.JPG
IMG_7584.JPG
IMG_7585.JPG

Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7580.JPG

Trening som stressavlastning

P9290040.JPG

Et vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn, slik kan du forbedre din hverdag og forhindre stress. Trening kan fungere som stressavlastning.

Å være aktiv øker mengden av føl-deg-bra-endorfinene og får tankene bort fra hverdagslige bekymringer. Du vet at trening er bra for kroppen din, men du er for opptatt og stresset til å få tid til å trene jevnlig. Her er noen gode nyheter om trening og stress som kan hjelpe deg over dørstokkmila.


Oppdag sammenhengen
Nesten enhver form for trening, fra løping til aerobic til yoga, kan fungere som stressavlastning. Selv om du ikke er en idrettsutøver men er kort og godt ute av form, så kan litt trening og aktivitet gjøre mye for å redusere stresset du bærer på. Oppdag sammenhengen mellom mosjon og redusert stress og hvorfor trening bør være en del av din stressmestring.


Mosjon og stressmestring
Trening og mosjon bedrer din generelle helse og din følelse av velvære og setter mer futt i deg hver dag. Trening har også noen direkte stress-fordeler:

 Det øker dine endorfiner.
Fysisk aktivitet bidrar til å øke produksjonen av hjernens nevrotransmittere, som kalles endorfiner. Denne følelsen kalles ofte "runner's high", men en gåtur i naturen kan også gi den samme følelsen.

 Det er meditasjon i bevegelse.
Etter en løpetur eller noen hundre meter i bassenget, vil du ofte oppleve at fokuset på kroppsbevegelsene gjør at du glemmer dagens frustrasjoner. Når du regelmessig begynner å legge bak deg stresset gjennom bevegelse og fysisk aktivitet, vil du ofte oppleve at fokuset på en enkel treningsoppgave, og den resulterende energien og optimismen dette gir hjelper deg til å bli rolig og mer konsentrert i alt du gjør.

 Det bedrer humøret.
Regelmessig trening kan øke selvtilliten og senke symptomer assosiert med mild depresjon og angst. Trening kan også forbedre søvnen, som ofte forstyrres av stress, depresjon og angst. Alt dette bidrar til å redusere stressnivået og gi deg en følelse kontroll over din kropp og ditt liv.
Slik kommer du i gang
En vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn.

Gå før du løper.
Bygg opp din kondisjon gradvis. Entusiasmen du får ved å gå i gang med å trene kan føre til at du overdriver og at du blir skadet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter aktivitet per dag for friske voksne. Hvis det er lenge siden du har trent bør du starte på moderat nivå og deretter øke aktivitetsnivået i takt med at formen blir bedre.

 Ta kontakt med legen din.
Hvis du ikke har trent på en stund og er bekymret for din helse, kan det være lurt å snakke med legen din før du starter å trene.

 Gjør det du elsker.
Nesten enhver form for trening eller bevegelse kan øke din kondisjon samtidig som det reduserer stress. Det viktigste er å velge en aktivitet som du liker som for eksempel turgåing, jogging, sykling, yoga, hagearbeid, vektløfting og svømming.

 Prioriter trening.
Selv om et aktivt liv kan gjøre det nødvendig at du trener på morgenen den ene dagen og på kvelden den neste, er det viktig at du setter av tid til bevegelse og trening hver dag slik at det blir en rutine i livet ditt.

P9290041.JPG

-med inspirasjon fra helseappen: bli frisk