DIY: nurseryroom, wallart

P6210216.JPG

Når vi skulle begynne på barnerommet bestemte vi oss for å lage en dekorvegg fremfor en kontrastvegg. Resultatet ble et friskt tre i jentefarger, med hyller som jeg tenker å sette forskjellig pynt på. Jeg ser for meg at dåpsattest-holderen og en evt sparebøsse eller annet fint hun får til dåpen vil gjøre seg på hyllene i dette treet.


FullSizeRender.jpg

Treet i seg selv er en wallstickers bestilt fra magicwall.com. Stammen er delt i tre deler og bladene satt vi på èn og èn helt til slutt, så det var veldig enkelt å få denne på veggen uten "skrokker" -Artig var det òg<3

FullSizeRender.jpg

Treet var 30 cm mindre enn hva jeg hadde sett for meg så jeg kjøpte meg en boks med gråmaling, så likt som jeg fikk stammen, for å fullføre trestammen helt ned til gulvet. Gråfargen ble ikke 100% lik, så jeg måtte fade den utover oppgjennom stammen, noe som ble vellykket og gav mere liv til treet, syns jeg.

IMG_5743.JPG
IMG_5745.JPG

Jeg kjøpte ei utfôringslist på Maxbo i hvit utførelse og malte denne grå, kappet den i de lengdene jeg ville ha hyllene og skrudde fast på veggen. Disse hyllene skal gi en illustrasjon på at det jeg plassèrer på hyllene skal stå på greinene i treet.

IMG_5748.JPG

Klossene med navnet hennes på fikk jeg skjært til på maxbo. Jeg pusset de fri for flis og limte på tapetark som jeg fikk kjøpt på ebay i matchende dekor og farger som eskene fra Jabadabado. -Morsomt lite prosjekt i seg selv.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Resten av veggene samt møblene på rommet er hvite, så dette "fyrverkeriet" av farger og dekor på den ene veggen syns jeg gjorde seg.

Jeg har også filmet hele prosessen på dette rommet som jeg tenkte å redigere sammen til en "fortfilm". Blir resultatet presentabelt, kommer jeg til å legge den ut her.

-Visste du at det er viktig med sterke farger til nyfødte for å stimulere hjernen?

Så engasjert -så mange prosjekter

Jeg har så mange prosjekter på gang, av og til føler jeg meg som verdens mest engasjerte person, som kan la seg inspirere av gråstein. Jeg sa for meg selv for bare et par dager siden at nå har jeg nok baller i luftaog prosjekter på gang, men jagggu klarte jeg å fikse meg et nytt et i dag. Jeg satt på etzy å surfet litt rundt på nursery ideas og ble så inspirert av slike tre-bokstaver med pynt på. Men Karina skal ikke bestille noe ferdig, og søkte på "wood-letters unfinished" og skal dermed dekorere de selv. Jeg vurderte å dra på Maxbo for å kjøpe en sponplate, lime de dobbel og skjære ut bokstavene selv, men der gikk faktisk grensa. Det får holde med å male og dekorere de selv:)

-bilder lånt fra etzy

en minnebok -bevar de gode tankene

Jeg har begynt å lage en minnebok i scrapbooking-stil. Jeg har alltid likt å være kreativ og å lage ting, så jeg gleder meg veldig til å leke meg med bilder, perler og silkebånd her i denne boken. Dette skal bli mitt koseprosjekt nå i graviditeten. Jeg har skrevet en liten liste som jeg har lyst å fylle denne boken med. Jeg tenker at dette kan være en veldig fin og spesiell gave å henne den dagen hun er gammel nok til å forstå.

-Mammas og pappas første tanke

-Skrive litt rundt det første sparket

-Litt fra svangerskapet

-Bilde av magen og ultralydbilder.

-Fødselen slik jeg opplevde den (skrevet på en måte som egner seg til å lese for henne senere)

-Fødselsfakta (når, vekt, mål, jordmor,stjernetegn etc)

-En tekst fra stjernetegnet

-Navnet, navnets betydning, navnet skrevet på morsekode og røverspråk + bilde av statistikken på navnet.

-Fødselsannonsen som var i avisa.

-Første bilde av henne.

- Slektstre med bilder

-"brev" til henne som jeg limer inn.

-Brev fra nærmeste familie om råd og ønsker til henne. 

-Skrive ned de navnene som var aktuelle.

-Bilder fra en eventuell babyshower.

-Første jul, første bad, første måltid, første alt på en måte...

-Viktige ting som skjedde i Norge og verden dette året hun blir født.

-Hva det kostet for en liter melk, brød, bleier, bensin dette året hun blir født

Julepakkene

Siden vi har familie utenbys skal vi sende gaver i posten. Jeg lurer litt på hvor hodet mitt var da vi kjøpte de inn. Vi har hvertfall ikke tenkt på størrelse og vekt. Jeg følte meg litt dum da jeg sto på Rema 1000 å strevde med å løfte opp kassen som veide over 10 kg og som er èn kubikkmeter stor. Lang kø var det også.

Temaet på gavene i år ble litt skandinavsik(?) om jeg kan si det. Litt minimalistisk blandet med litt gammeldags stil. Hvit, brun og grønne blader, som forresten dufter fantastisk.

-levende lys, kaffe, julemusikk og alle gavenes mottakere i tankene<3-

Har du tenkt over det? at når du pakker inn en gave så tenker du automatisk på den personen som skal få gaven.

Har du fått sendt avgårde julegavene som skal sendes? -Postens siste frist var vel den 16 desember for å være sikker på at de rekker frem i tide.

Personlig innpakning

Hjelp! -det er snart jul.

IMG_4565.JPG

Jeg føler at julen, eller selve førjulstiden kom ekstra kjapt i år og jeg tror det er fordi vi hadde en så fin høst. Det gikk liksom rett fra sommer til vinter, og nå er plutselig førjulstiden her. Eller hvertfall tiden for å begynne å tenke litt jul. Det verste jeg vet er å være sent ut med julegavene, for da må keg bare takke ja da damen bak disken spør om p pakke inn gaven for meg, og dette er noe jeg elsker å ha god tid til å gjøre selv. Det gir et ekstra personlig preg på gaven.

IMG_4560.JPG

Jeg bruker alltid litt tid på å finne ut hvilket tema jeg vil ha på innpakningene som skal være på gavene fra oss. Jeg drar på butikken å kjøper inn og har alt klart. Jeg har i år valgt å dele min inspirasjon med dere. Det er jo så mange fine tema å velge blandt.

IMG_4572.JPEG
IMG_4571.JPG
IMG_4573.JPEG

Jeg vet ikke om jeg skal gå for sort og gull, eller om jeg skal velge hvitt, lin og gran. Begge er jo så fine<3

IMG_4564.JPG

I mellomtiden før gavene blir sendt til riktig adresse ligger de alltid under vårt eget tre, og da er det ekstra fint om gavene har samme innpakning. Det er jo julepynt i seg selv. 

IMG_4561.JPG

Men når det er sakt har vi også vurdert å annonsere til venner og familie at vi bare må melde oss ut fra julen i år. Dette husprosjektet vårt stikker jo av med alt av budsjett!

IMG_4563.JPG