Trening som stressavlastning

P9290040.JPG

Et vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn, slik kan du forbedre din hverdag og forhindre stress. Trening kan fungere som stressavlastning.

Å være aktiv øker mengden av føl-deg-bra-endorfinene og får tankene bort fra hverdagslige bekymringer. Du vet at trening er bra for kroppen din, men du er for opptatt og stresset til å få tid til å trene jevnlig. Her er noen gode nyheter om trening og stress som kan hjelpe deg over dørstokkmila.


Oppdag sammenhengen
Nesten enhver form for trening, fra løping til aerobic til yoga, kan fungere som stressavlastning. Selv om du ikke er en idrettsutøver men er kort og godt ute av form, så kan litt trening og aktivitet gjøre mye for å redusere stresset du bærer på. Oppdag sammenhengen mellom mosjon og redusert stress og hvorfor trening bør være en del av din stressmestring.


Mosjon og stressmestring
Trening og mosjon bedrer din generelle helse og din følelse av velvære og setter mer futt i deg hver dag. Trening har også noen direkte stress-fordeler:

 Det øker dine endorfiner.
Fysisk aktivitet bidrar til å øke produksjonen av hjernens nevrotransmittere, som kalles endorfiner. Denne følelsen kalles ofte "runner's high", men en gåtur i naturen kan også gi den samme følelsen.

 Det er meditasjon i bevegelse.
Etter en løpetur eller noen hundre meter i bassenget, vil du ofte oppleve at fokuset på kroppsbevegelsene gjør at du glemmer dagens frustrasjoner. Når du regelmessig begynner å legge bak deg stresset gjennom bevegelse og fysisk aktivitet, vil du ofte oppleve at fokuset på en enkel treningsoppgave, og den resulterende energien og optimismen dette gir hjelper deg til å bli rolig og mer konsentrert i alt du gjør.

 Det bedrer humøret.
Regelmessig trening kan øke selvtilliten og senke symptomer assosiert med mild depresjon og angst. Trening kan også forbedre søvnen, som ofte forstyrres av stress, depresjon og angst. Alt dette bidrar til å redusere stressnivået og gi deg en følelse kontroll over din kropp og ditt liv.
Slik kommer du i gang
En vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn.

Gå før du løper.
Bygg opp din kondisjon gradvis. Entusiasmen du får ved å gå i gang med å trene kan føre til at du overdriver og at du blir skadet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter aktivitet per dag for friske voksne. Hvis det er lenge siden du har trent bør du starte på moderat nivå og deretter øke aktivitetsnivået i takt med at formen blir bedre.

 Ta kontakt med legen din.
Hvis du ikke har trent på en stund og er bekymret for din helse, kan det være lurt å snakke med legen din før du starter å trene.

 Gjør det du elsker.
Nesten enhver form for trening eller bevegelse kan øke din kondisjon samtidig som det reduserer stress. Det viktigste er å velge en aktivitet som du liker som for eksempel turgåing, jogging, sykling, yoga, hagearbeid, vektløfting og svømming.

 Prioriter trening.
Selv om et aktivt liv kan gjøre det nødvendig at du trener på morgenen den ene dagen og på kvelden den neste, er det viktig at du setter av tid til bevegelse og trening hver dag slik at det blir en rutine i livet ditt.

P9290041.JPG

-med inspirasjon fra helseappen: bli frisk

Q & A

PA220493.JPG

Jeg tenkte å svare på litt spørsmål jeg har fått den siste tiden.


 -hvordan går det med Savanna og Erle? Husker du nevnte at du var spent på det siden Savanna ikke var så godt vant med barn fra før av.Det går veldig bra. Vi fryktet at hun kom til å bli veldig sjalu, da det er hun som har vært "babyen" og "midtpunktet" her hjemme. De første dagene når vi kom hjem etter en biltur og jeg satte bilstolen på gulvet i gangen kom hun gående bort til oss for å sjekke om babyen fortsatt var der. Med det fant hun raskt ut at babyen er kommet for å bli hos oss og hun tok den som en del av familien og begynte å "beskytte" henne også. Hun er ikke spesilet interessert i å verken lukte på henne eller være veldig nær henne. Men hun setter seg ofte ved siden av henne og "passer på" Savanna er også blitt mye roligere av seg.

-Får du til ammingen? Jeg var veldig spent på akkurat dette med amming, men det går heldigvis bra. Ingen hadde fortalt meg at det var (kunne være) veldig vondt i starten, men det fikk jeg med sikkerhet erfare 😝

PA220495.JPG


- Kommer du til å lage en housetourfilm? Ja, det skal jeg. Første del, altså utvendig er straks ferdig. Den mangler kun et bilde og det skal jeg få tatt så straks muligheten byr seg.


- Skal du ha dåp eller navnefest? Vi skal ha dåp. Og jeg gleder meg kjempemye til å feire en dag med hele familien og lage en dag som skal få plass i minneboka.

PA220496.JPG


- Når er du tilbake på jobb, og gleder du deg til å være tilbake i jobb? Første arbeidsdag er 2. Mai 2018. Ja, jeg gleder meg veldig til å komme tilbake på jobb, til arbeidsplassen min, mine kollegaer og kundene mine. Jeg er selvsakt ikke helt fraværende i disse dager heller. Er ofte innom, og driver med litt arbeid hjemmefra hva gjelder markedsføring med mer. Men når det er sakt, så gruer jeg meg fælt til den dagen jeg skal levere henne i barnehagen og gå fra henne. Men vi har allerede planlagt en my overgang der. Pluss at Fredrik skal også ha sin del av permisjonen før den tid kommer, og det er en god tanke.


- Ditt beste tips så langt som nybakt mor? Ha mobile hjelpemidler. Vårt beste kjøpt må være sportsvognen med avtagbar liggedel og bilsete. Da kan vi ta med babyen overalt uten å forstyrre søvnen om hun har sovnet. Mobile hjelpemidler er også veldig lette og praktiske å bære. Det sies at om babyen gråter kan det være tre ting: våt bleie, sult eller luft i magen. Jeg mener det er fire og den siste er selskapssyken. Det kan rett og slett være behovet for nærhet og kjærlighet den trenger og msn kan aldri skjemme bort et spedbarn. Vil vår baby bli bært for så å sovne på brystkassa en kveld fremfor å sovne i senga si, så får den det❤️

PA220501.JPG


- Hva gjør du i din «me-time»? siden Erle sover hele natten gjennom sover hun ikke mye på dagene. Hun siver bare om jeg triller henne i vognen. Så det er min egentid for tiden, altså når vi er ute å går. Og jeg storkoser meg. Jeg tar med meg kaffekoppen i vognen sammen med noe å snackse på, har gjerne musikk på ørene å bare går. Går og går. Ser på trafikken, ser på folk og ser på naturen. Slike turer gir meg både energi og inspirasjon. Jeg må ofte ta frem notatene på mobilen for å notere nye ideer til blant annet bloggen, arbeidsplassen min eller til hjemmet vårt. Vi kan gå i tre-fire timer. Og når babyen koser seg og har det bra, har mammaen det også.  
 

PA220503.JPG

-Er det deilig å ha fri om dagene? Jeg har ikke fri, jeg har faktisk livets viktigste jobb -å oppdra et menneske. Å gi et helt nytt lite menneske en god start på livet.

 

Idèer til farsdag

Hei og hopp! Vi skal for første gang i år feire farsdag i vårt eget hus. Det er så stas. Tenk at min kjæreste og samboer er blitt pappa. Jeg tenkte å dele litt inspirasjon med dere. Jeg vet ikke helt hva jeg og lille E skal finne på enda, men noe skal vi få til.

IMG_7267.JPG

Velour Morgenkåpe fra Lexington | Whiskeyglass i 2-pk fra Normann Copenhagen | Samurai Gavesett Refreshing Collection 2017 fra Rituals | Shot Lommelerke fra Alessi | Tabac duftlys fra Lilla Bruket | Garden Glory Monkey Face Krukke fra Garden Glory | The Factory Telysholder Civitavecchia fra Skultuna | Mummi Krus Mummipappa fra Arabia | Le Chef Forkle i skinn fra Decotique.

IMG_7266.JPG

Skjem bort far med Økologiske kroppspleieprodukter og SPA-behandlinger fra den svenske vestkysten. Denne serien har vi her hjemme fra før av og jeg kan garantere at den er bra. Ser godt ut på hyllen gjør den også. Se hele sortimentet fra L:a bruket her »

Hver vår trening

PA020156.JPG

I ettermiddag kjørte vi innover til Frei. Fredrik for å jogge opp og ned slalåmbakken og jeg for å powerwalke langs Bolgavatnet. Høstluften er nesten litt magisk. De varme fargene og den kalde klare luften. Kinnene får rødfarge og panna får svetteperler. Det er ekstra godt å komme hjem igjen etter noen timer ute i frisk luft. Nå skal vi fyre i peisen, lage oss middag og snurre en film. En perfekt start på helgen.

PA020154.JPG
PA020157.JPG
PA020161.JPG
PA020162.JPG
PA020149.JPG
 Dette bildet... det er så mye mere enn bare et bilde for meg. Jeg kan sitte å se på det lenge. Jeg kan se henne dypt inni øynene. Jeg ser ikke bare en hund. Jeg ser et inteligent vesen som har stått ved min side i snart ni år. Jeg er så takknemlig for å ha henne i livet mitt. Jeg tenker ofte på at det er ikke hun som har valgt meg, men jeg som har valgt henne. Og med det valget så er det min oppgave å gi henne det livet hun fortjener. Jeg tar ikke den oppgaven forgitt. Vi har delt så mange fine opplevelser sammen, og jeg håper på så mange flere. Gleden med å ha hund er så stor. Jeg ser frem til å inkludere lille Erle i denne gleden også, samtidig som jeg helst skulle unngått sorgen som følger med når hun ikke er mere. Jeg skal fortsette å gi Savanna et rikt liv, på samme måte som hun har beriket mitt, og våres. Vi kan sitte å se hverandre dypt inni øynene, og hun forstår så mye. Jeg gruer meg så fælt til disse øynene lukkes for godt.

Dette bildet... det er så mye mere enn bare et bilde for meg. Jeg kan sitte å se på det lenge. Jeg kan se henne dypt inni øynene. Jeg ser ikke bare en hund. Jeg ser et inteligent vesen som har stått ved min side i snart ni år. Jeg er så takknemlig for å ha henne i livet mitt. Jeg tenker ofte på at det er ikke hun som har valgt meg, men jeg som har valgt henne. Og med det valget så er det min oppgave å gi henne det livet hun fortjener. Jeg tar ikke den oppgaven forgitt. Vi har delt så mange fine opplevelser sammen, og jeg håper på så mange flere. Gleden med å ha hund er så stor. Jeg ser frem til å inkludere lille Erle i denne gleden også, samtidig som jeg helst skulle unngått sorgen som følger med når hun ikke er mere. Jeg skal fortsette å gi Savanna et rikt liv, på samme måte som hun har beriket mitt, og våres. Vi kan sitte å se hverandre dypt inni øynene, og hun forstår så mye. Jeg gruer meg så fælt til disse øynene lukkes for godt.

PA020170.JPG

Babysang

I går var det torsdag og duket for en ny time med babysang. Opplegget er kjempebra og vi trives godt der. Når lille E er fornøyd er mor fornøyd, vet du. Etter babysangen dro jeg og to andre ut på en trilletur. Vi trillet helt ned til Klubba før vi endte ned i byen på cafeén, Plan A. Jeg digger stilen inn der. 

FullSizeRender.jpg
IMG_7286.JPG
IMG_7289.JPG
IMG_7287.JPG

I skrivende stund ligger jeg fortsatt å drar meg i senga, mens jeg hører barnesanger på tv-en ned i stua og lukten av kaffe. Fredrik har fri og det er fredag. Nyyyyt❤️