mamma-trening

IMG_7578.JPG

 I går var mamma-treningen flyttet utendørs til tross for null grader. Men det var så friskt. Vi erobret (ja kan nesten kalle det det der vi gikk minst ti stk etter hverandre med vognene våre) vanndammen og Kringsjå. Vi gikk i raskt tempo og stoppet opp og hadde intervaller og brukte benker og steiner til styrketrening. Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7587.JPG
IMG_7586.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_7582.JPG
IMG_7584.JPG
IMG_7585.JPG

Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7580.JPG

Trening som stressavlastning

P9290040.JPG

Et vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn, slik kan du forbedre din hverdag og forhindre stress. Trening kan fungere som stressavlastning.

Å være aktiv øker mengden av føl-deg-bra-endorfinene og får tankene bort fra hverdagslige bekymringer. Du vet at trening er bra for kroppen din, men du er for opptatt og stresset til å få tid til å trene jevnlig. Her er noen gode nyheter om trening og stress som kan hjelpe deg over dørstokkmila.


Oppdag sammenhengen
Nesten enhver form for trening, fra løping til aerobic til yoga, kan fungere som stressavlastning. Selv om du ikke er en idrettsutøver men er kort og godt ute av form, så kan litt trening og aktivitet gjøre mye for å redusere stresset du bærer på. Oppdag sammenhengen mellom mosjon og redusert stress og hvorfor trening bør være en del av din stressmestring.


Mosjon og stressmestring
Trening og mosjon bedrer din generelle helse og din følelse av velvære og setter mer futt i deg hver dag. Trening har også noen direkte stress-fordeler:

 Det øker dine endorfiner.
Fysisk aktivitet bidrar til å øke produksjonen av hjernens nevrotransmittere, som kalles endorfiner. Denne følelsen kalles ofte "runner's high", men en gåtur i naturen kan også gi den samme følelsen.

 Det er meditasjon i bevegelse.
Etter en løpetur eller noen hundre meter i bassenget, vil du ofte oppleve at fokuset på kroppsbevegelsene gjør at du glemmer dagens frustrasjoner. Når du regelmessig begynner å legge bak deg stresset gjennom bevegelse og fysisk aktivitet, vil du ofte oppleve at fokuset på en enkel treningsoppgave, og den resulterende energien og optimismen dette gir hjelper deg til å bli rolig og mer konsentrert i alt du gjør.

 Det bedrer humøret.
Regelmessig trening kan øke selvtilliten og senke symptomer assosiert med mild depresjon og angst. Trening kan også forbedre søvnen, som ofte forstyrres av stress, depresjon og angst. Alt dette bidrar til å redusere stressnivået og gi deg en følelse kontroll over din kropp og ditt liv.
Slik kommer du i gang
En vellykket treningsprogram begynner med noen få enkle trinn.

Gå før du løper.
Bygg opp din kondisjon gradvis. Entusiasmen du får ved å gå i gang med å trene kan føre til at du overdriver og at du blir skadet. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter aktivitet per dag for friske voksne. Hvis det er lenge siden du har trent bør du starte på moderat nivå og deretter øke aktivitetsnivået i takt med at formen blir bedre.

 Ta kontakt med legen din.
Hvis du ikke har trent på en stund og er bekymret for din helse, kan det være lurt å snakke med legen din før du starter å trene.

 Gjør det du elsker.
Nesten enhver form for trening eller bevegelse kan øke din kondisjon samtidig som det reduserer stress. Det viktigste er å velge en aktivitet som du liker som for eksempel turgåing, jogging, sykling, yoga, hagearbeid, vektløfting og svømming.

 Prioriter trening.
Selv om et aktivt liv kan gjøre det nødvendig at du trener på morgenen den ene dagen og på kvelden den neste, er det viktig at du setter av tid til bevegelse og trening hver dag slik at det blir en rutine i livet ditt.

P9290041.JPG

-med inspirasjon fra helseappen: bli frisk

På tur med Thule sportsvogn

P9280024.JPG

Jaggu måtte jeg kjøpe meg liggedelen til sportsvognen vår også. Jeg kjente det rykket i løpefoten litt tidligere enn forventet og klarte ikke å vente til Erle var blitt gammel nok til å ligge i selve vogna. Høstværet er nydelig om dagen, og vi er ute å triller daglig. Denne vognen tror jeg er noe av det smarteste vi har gått til innkjøp av med tanke på brukervennlighet og komfort. Den er lett å trille, enkel å klappe sammen og kan kombineres med liggedel for nyfødte og bilsete. 

Hva som motiverer deg til trening

Helluen, nå er det lenge siden mitt siste "liste-innlegg" om fakta fra boken min. Det siste kapitlet handlet mye om trening og kanskje litt "vel ærlige" fakta spør du meg. Kjenner du deg igjen på noen punkter? (hehe)

Ja, Trening handler om sunn livsstil. Det er flott at på grunn av trening vil du leve lengere, føle deg sunnere, ha mer energi, forebygge sykdommer, redusere stress, bli syk sjeldnere og alle de andre tingene. Men la oss være ærlige for et sekund. Her er de virkelige årsakene til at vi startet eller er i ferd med trening;P

1. Bikini sesongen
Bare tenk på første gangen du tar av deg skjorta eller tar på en bikini i sommer. Vil det ikke føles godt å vite at de som ser på deg syns du ser godt ut?

2. Noen av dine venner tror at du slutter
Mange av oss kjenner disse menneskene. Du forteller dem at du har startet på et treningsprogram og de bare himler med øyene. «Ja, jeg tror det når jeg ser det!» De forventer at du skal mislykkes og forventer aldri å se noen endringer. De tror ikke du kan gjøre det. Du vil bevise at de tar feil, og du vil elske å se deres overraskende ansikter når du lykkes.

3. Å være sterk
En av de beste grunnene til at folk trener er å bli sterk. Å kunne hjelpe andre med tunge løft når de ikke kan selv.

4. Å føle velvære med deg selv
Vi vet alle at du ikke ser annerledes ut etter en uke med trening. Er det ikke da rart at du plutselig finner deg selv i speilet oftere? Du går rundt og føler at du tar deg bedre ut, selv om du ikke har forandret deg ennå. Denne selvtilliten kan utvide seg til andre deler av livet ditt og gjøre deg en mer vellykket person.

5. Ta deg bra ut når du treffer på ex-kjærester
Hvor mange av dine gamle kjærester har fått ølmage eller gått opp i vekt? Å vise at du er en aktiv sunn person til din X er alltid en god følelse.

6. Å Lykkes i livet
Hvis du har en jobb hvor du treffer nye folk ofte, kan det være viktig å trene. Folk som ser bedre ut har faktisk en bedre sjanse til å få de beste jobbene eller forfremmelser. Dette er ikke moralsk riktig, men det er sant.

7. Få drømmelivet
For de fleste mennesker er ideen om det perfekte liv å være rik, sunn, smart, pen og lykkelig. Selvsagt kan trening hjelpe deg med bedre utseende og muskuløs kropp. Trening vil også hjelpe deg med å bli sunn og føle deg bedre. Dette vil hjelpe deg til å bli mer vellykket i din karriere. Mange mennesker vil anta at du er smartere enn andre basert på ditt sunne utseende. Dette kan bringe deg nærmere drømmelivet ditt.

8. Å trene er kjekt
Etter at du har gått til treningsstudioet en stund, vil du bli kjent med folk som jobber der eller trener der. Du blir venner med folk som har samme interesse. Gym blir som et andre hjem for mange som trener aktivt.

9. Venner tror de er sterkere
Noen av oss ble ikke født stor. Noen av oss er faktisk ganske ynkelig av natur. Du hater det faktum at alle tror de kan banke deg? Ja, dette er umodent og betyr virkelig ikke noe, men la oss være realistiske; Hvis du er en gutt så er dette en av de verste fornærmelser av manndommen din.

10. Det motsatte kjønn
Dette er grunn nr. 1 for at folk begynner å trene. Du ønsker å tiltrekke deg de flotteste jenter eller gutter. Hvis du er gift eller forlovet er det ikke så viktig for deg(?) Feil! Vil du ikke la din ektefelle føle seg stolt / heldig at de har deg?

T.R.A.I.N.I.N.G

Etter å ha søkt litt rundt på nettet om hva det er å finne på i Oslo på en søndag, og kunstutstilling og museum var det som var mest populært bestemte vi oss for å ta ei real treningsøkt i stedet.

Men først ville vi gå en tur og bli litt bedre kjent med Oslos gater. Vi hadde også en kaffedate med to vennepar. Etter rundt fem timer vendte vi snuten tilbake til hotellet og trening sto på agendaen, før middag. Ahh, som jeg hadde lyst å bare hoppe i senga å sove frem til middagstid istedenfor. Jeg tror jeg aldri har brukt så lang tid på å få på meg treningsklærne før.

BUT I DID IT!

Treningsklærne kom på, og jeg gjennomførte ei veldig grei økt. Og gjett om det var godt etterpå. Jeg fikk faktisk energi av det, og det bruker ikke jeg å få etter trening. (haha, vet jeg er rar)

Når vi entret treningsrommet sa omtrent jeg og Fredrik i kor. " sjekk vinylgulvet a! Akkurat slik vi ville ha på badene våre jo" ja, men som var umulig å få tak i da det må være vannbestandig når det skal være på våtrom. Svart matt vinylgulv, nesten helt glatt med bare litt struktur i, er bare såå kult!

Ser dere at jeg har fått mage<3 I går syntes den kjempegodt. Det er litt opp å ned faktisk. Av og til synes den ikke i det hele tatt.


Og nå er det bare et par timer til vi skal sjekke ut av dette hotellet, og sjekke inn på Colorline Magic<3

-Vi skrives fra sjøen!