Sunny sunday

FullSizeRender.jpg

Jeg skulle til å si at det var bra at sommeren valgte å komme på en søndag i år,  men det ser jaggu at til at den skal vare litt lengre. 

I dag har vi vært å gått tur i byen. Selvsakt med et stopp inn om bestemors hage for en kyllingwrap. Når vi kom hjem koset vi oss på terassen med vannmelon. Lille E har fått seg egen solstol. Den er så skjønn. Og skjønnere blir den når hun sitter i den. Hun er blitt så stor. Vil sitte selv og spise selv. Gris, ja det blir det mye av. Men hva gjør vel det. Det er mye læring i å få grise. 

I skrivende stund sitter jeg på terassen å nyter litt alenetid. Og vipps så er denne helgen over også. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Ut på tur

IMG_2166.JPEG

To dager på rad nå har vi kunne gått ute på tur kun iført shorts og en tynn jakke. Lille E trives så godt i bæresele, og det er så koselig å kunne bevege seg ut på turer der vognen ikke strekker til. I går var vi på Kvernberget og i dag har vi gått på svaberg og avsluttet med lunsj nede ved Lasken. Der var vi ikke alene. Mange familier hadde tatt turen ned hit i dag. 

IMAGE.JPG
IMG_2165.JPEG
IMAGE.JPG

Nå skal vi rydde litt i huset før vi får besøk fra Brønnøyssund. Noen aktive dager med tante- og onkelbarna venter, med både terrengsykling, fisking og bading i badeland. 

Bestemors hage

-med storflott besøk av «den blå konge» 

FullSizeRender.jpg

En koseligere café skal du lete lenge etter. Den befinner seg i sentrum av Kristiansund, nærmere bestemt Vanndamman som er en fugledam omringet av koselige naturstier. Følger du stien helt opp kommer du til Varden. Det er er hvitt tårn som gir utsikt utover hele byen. Jeg anbefaler alltid besøkende å ta turen opp hit. 

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Denne caféen er koselig innredet i skikkelig gammeldags bestemorstil, som faktisk er veldig trendy om dagen. Hvite blondegardiner, puter i mønstrete print og trestoler i alle pastellfarger. Utenfor står som regel den store blå påfuglen å titter inn gjennom vinduene.

FullSizeRender.jpg

Og det beste av alt rykende ferske kyllingwraper. De smaker helt som hjemmelaget, om ikke enda bedre. -denne er hvertfall min favoritt som jeg alltid kjøper når jeg er her. Det ble noen slike dette året hvor jeg har hadt permisjon. Jeg kommer til å savne denne når jeg sitter på jobb nå fremover å spiser «tørr» påsmurt matpakke hjemmefra. 

FullSizeRender.jpg
IMG_1493.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vel, dette ble jo rene «tripadviser»-innlegget. Jeg skulle egentlig bare fortelle at vi har hadt en kjempefin dag, hvor vi tok lunsjen vår her.  

Hva førte vinflaska til...

                 -vinen smaker best når det er spontant -

Klokken var litt over syv og lille E hadde sovnet. Det var stille og ryddig i huset, vi har sett ferdig serien vi fulgte med på og lurte på hva vi skulle gjøre denne kvelden. Vi sprettet en vin. Jeg kom plutselig på det nedstøvede videokameraet som lå i en skuff nede i boden. Med andre ord: vi ble sittende å se på gamle videoopptak. Noen var bare så flaue at jeg kunne dødd på stedet, mens andre var bare så sjarmerende. Jeg har med gjevne mellomrom funnet frem dette videokameraet å sett tilbake på filmer, men jeg må si at nå etter at jeg har fått barn selv, var det veldig spesielt. -på en fin måte. Sorry, om jeg fylte storyen min på snap med uinteressant innhold for dere, men jeg ble bare så ivrig. Masse turnklipp fra da jeg turnet og også da jeg og en klassevenninne holdte tale på 17 mai oppå balkongen i Folkets hus foran hele byen etter barnetoget. -at jeg turte. Barn er så «fearless» og det er så fint, egentlig. Gleder meg masse til å fange opp gullkorn på video av lille E, som hun skal få se når hun blir voksen.

IMAGE.JPG

En dag, når jeg får tid, skal jeg virkelig rydde opp i disse videoklippene og formatere de om til nåtidens teknologi. Som du ser på bildene satt vi å så på klippene på selve kameraet. Strømkabelen måtte vi koble til da det å se video på gammelt kamera trekker strøm som bare det, og med dårlig oppløsning og skurrete lyd. Selv om det er litt sjarm også da, men vi har jo ikke TV i dag som tar imot den røde, hvite og gule ledningen lenger så det skal bli godt å få det på en USB, hardisk eller et minnekort. 

FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Vel, en kjempekoselig kveld hadde vi i går.

Wintersunset

IMAGE.JPG

Store deler av denne søndagen har vi tilbringt ute i frisk luft. Helseappen på Iphonen viste hele 8,8 km. Vi gikk helt nederst i Karihola før vi gikk hjem og fikk med oss solnedgangen. 

IMAGE.JPG

Nå er det kveld i stua. Søndagsgodisen er kommet på bordet, like så med føttene. 

IMAGE.JPG

I morgen er det mandag og Ical har alt begynt å  minne meg på hva jeg har å gjøre.

Nyt siste rest av søndagen<3