Fascinert

FullSizeRender.jpg

I dag trillet vi ned til byen å besøkte Bestemors Hage. Jeg elsker alle fargene naturen og høsten byr på. Det er så stemningsfullt og fint. Hvordan bladene på trærne bytter fascinerer meg.

FullSizeRender.jpg

Vi satt ute, med lille E sovende i vognen og Savanna ved siden av oss å drakk en kaffe latte hver og delte på et kakestykke. Det fascinerer meg at den fredet påfuglen bare gikk rundt oss der vi satt.

FullSizeRender.jpg

Jeg har tatt gravid-bilder av en venninde i dag. Hun er så skjønn og bildene ble. Spenningen, forventningene og gleden hennes skinner gjennom i hele kroppsspråket. En stor mage med et liv inni. Det fascinerer meg å se en vordende mamma.

FullSizeRender.jpg

Jeg og lille E dro på sykehuset for å besøke noen. I gangen traff vi på en gammel dame med gåstativ koblet til intravenøse medikamenter. Hun bøyer seg ned å prater til lille E. Lille E sto der i strikket kjole med kaninen i den ene hånden og min hånd i den andre og fulgte nøye med på hva den gamle damen hadde å si. Det fascinerer meg å se én som snart har hele livet bak seg prate til èn som har hele livet foran seg.

FullSizeRender.jpg

Vi kom en halvtime senere hjem enn avtalt. Fredrik står i døra og venter på oss og sier at han har savnet oss. Inne venter hjortebiff med tilbehør. 

FullSizeRender.jpg

Hvordan to personer som har vokst opp hver for seg finner hverandre, vil ha hverandre, får barn sammen som er en miniutgave av dem begge og skaper er familieliv sammen fascinerer meg.

FullSizeRender.jpg

Av og til, slik som i dag, når jeg reflekterer over det, så facsinerer livet meg veldig.

Å tjene penger på barnet sitt

IMG_5276.PNG

Ja, det høres brutalt ut, men er det egentlig det? Det spørs hvordan man ser det.

Mange bloggere får hets fordi dem reklamerer for babyklær og tjener penger på det. Du som har så mye imot dette, har du også noe imot filmer hvor barn er med som skuespillere også da? -foreldrene til disse unge skuespillerne tjener sikkert litt penger på dette.

IMG_5515.JPG

Her tror jeg faktisk det er «sjalulusa» som biter for hvem har takket nei til et fint antrekk, en leke eller et fint møbel til barnerommet som du egentlig hadde tenkt å kjøpe likevel men kan få det gratis mot at du reklamerer for det?

IMG_5514.JPG

Og hvis man spoler tiden litt tilbake, la oss si 20 år, og det ble søkt om i papiravisa eller reklame på tv-en om at et strikkeblad søkte modeller i alderen 1-6 år for å vise frem noen strikkeoppskrifter på barnestrikk. Det var sikkert mange av foreldrene våre som håpefullt sendte inn bilder av oss. Fikk dem pés? Og hadde du kommet til å reagert på det nå i voksen alder? -at mammaen din har vist deg et gammelt strikkeblad hvor du var modell til en av strikkegenserne? Hadde du tenkt at du ble brukt for at mammaen din skulle tjene penger på deg?

IMG_5513.JPG

Det finnes såklart grenser på eksponering, hvor mye og hvordan man fremstiller et reklameinnslag. -barnet trenger ikke nødvendigvis å være med på bildet engang. Man kan lage en kul flatlays på gulvet av antrekket man skal reklamere for. Men likevel blir disse bloggerne hetset fordi dem «bruker barna sine»

IMG_5277.PNG

Vel, dagens mening fra meg. Ha en fin dag

Kroppsfiksert?

P6270352.jpg

 Er det mulig å være for lite  kroppsfiksert i 2018?

P6270361.jpg

 
Før jeg ble gravid var jeg redd for at jeg skulle bli en halvfeit mamma som ikke ikke brydde seg om utseendet og kropp, men nå er jeg faktisk der. Og jeg kunne ikke brydd meg mindre. Hvis kjolen jeg hadde planlagt å gå med ikke passet like fint jeg hadde håpet, tar jeg bare den neste i skapet, -som da har et annet snitt eller er i en størrelse større. Tidligere hadde det vært krise!
Det er egentlig ganske befriende å ha det slik, men samtidig så håper jeg at jeg begynner å bry meg litt mere en gang igjen. Jeg har jo et mål om å få tilbake den kroppen jeg hadde før jeg ble gravid, men bare ikke akkurat nå. Og pr dags dato ser det ut til at det blir veldig lenge til. Jeg har prøvd å begynne på dietter etter svangerskapet, men når motivasjonen ikke er der er det ikke håp. Det blir feil å si diett, for diett forbindes jo direkte med slanking, men diett i den form av et mye sunnere kosthold. Men jeg har mye heller villet tilbringt tid på cafe i sosialt samvær over en latte og vaniljebolle enn å løpe i skogen med en boks salat i veska. Jeg tenkte kanskje at min tur til Thailand skulle gi meg motivasjon til å jobbe mot en finere kropp. Men jeg levde heller opp til ordtaket at en «bikinikropp er en kropp med bikini på» og jeg har aldri følt meg mere vel i bikini enn hva jeg gjør nå, eller rettere sakt; aldri tenkt mindre over det.

P6270356.jpg
P6270354.jpg
P6270359.jpg
P6270353.jpg

 -det var mandagens tanker fra meg! Ha en strålende start på uken, uansett om det er salaten som ligger på middagsfatet eller pizzaen. 

Å komme hjem

FullSizeRender.jpg

Det har vært så godt å bodd på hotell denne uken.  Det å kunne kaste håndduken på gulvet når jeg har vært ferdig med den uten å tenke på hvordan den kommer tilbake i skapet har vært fantastisk. Jeg har ikke vasket og ikke laget mat, jeg har kun vært med lille E og vi har kost oss maximalt.

Men når det er sakt så var det så utrolig godt å komme hjem igjen. Det trenger ikke å være slik at man ikke har hadt det bra på tur for å syntes at det er godt å komme hjem. -Det er alltid godt å komme hjem!

Du vet lukten som møter deg i døra, som du ikke legger merke til i hverdagen, men som du må ha vært borte fra en stund for å kjenne. Følelsen av å lukke døra bak deg inn til eget hjem. Friheten av å kunne bevege seg fritt og slenge seg på sofaen uten å tenke på å måtte oppføre seg fordi du er på en offentlig plass og følelsen av å spise et måltid rundt eget bord, med håret i dott, joggebukse og med føttene oppå stolen. 

FullSizeRender.jpg

Til dere som hele tiden forteller meg hvor viktig det er å reise, oppleve og utforske verden og ikke bette seg til forhold og familie for tidlig.... -Hversegod! -bare reis så mye dere orker. Stå i lange køer på flyplasser, sitte i trange flyseter, og ta i svette håndtak og rekkverk hvor enn du går, være på leide hotellrom, offentlige toalett og fine restauranter. Man er forskjellige, men for meg er det ingen ting som er bedre enn å være hjemme, ha et eget, trygt og godt hjem og ha en familie der alle er elsket.  

FullSizeRender.jpg

Livet trenger ikke å være så «endten eller» som det ble fremstilt i denne teksten. Men noen velger å reise for pengene sine, og andre velger å bo for pengene sine. Jeg har valgt sistnevnte, og er hundre prosent fornøyd med mitt valg. 

FullSizeRender.jpg

Lykkelig på ti tusen fot

Verdens beste følelse. Ti tusen meter opp i lufta

FullSizeRender.jpg

Det er en helt vanlig tirsdag. Jeg satt på flyet. Vi fløy over skydekket og Sola skinte inn gjennom flyvinduet. Lille E lå å sov på fanget mitt. Verdens beste følelse. Jeg byttet på å se ut gjennom vinduet og ned på min sovende søteste baby og tankene på hvor heldig jeg er forsvant ikke fra hodet mitt. Det var fantastisk å bare sitte å slappe av, nyte utsikten og la tankene og drømmene vandre fritt i den gjevne flyduren.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vi har med andre ord hadt en veldig fin flytur med den beste mottakelsen av kjæreste og hund på bakken ❤️ -livet akkurat nå!