DIY: advendtskalender

-hjemmelaget julekalender-

tips til hjemmelaget advendtskalender

Du trenger for å lage denne adventskalenderen:

girlander (Jula), snøballer (Ikea), kongler m/lys (Nille), papirposer (Nille), klistremerker med tall (Nille), hyssing (Nille)  

tips til hjemmelaget advendtskalender
tips til hjemmelaget advendtskalender

Jeg skal feste hver pose i klatretakene på klatreveggen hennes, men hvis du ikke har en klatrevegg å feste disse i, kan du alltids feste girlanderen oppgjennom veggen, ei hylle eller oppgjenom trappen og feste hver pose i selve girlanderen.

I hver enkelt pose har jeg puttet en liten gave. Det kan være alt fra små dyr, som hun er veldig opphengt i for tiden, litt sesongbaserte ting som hun trenger som votter, sokker, luer eller faktisk mat som mandarin, banan eller yoghurt som er de store favorittene for tiden. (Sistnevnte lurer jeg selvsakt oppi posen rett før hun skal åpne den) 

Til jul skal hun få lekekjøkken fra oss, og derfor ligger det også en del kjøkkenredskaper og lekemat i kalenderposene. Så når juleaften kommer er hele kjøkkenet komplett å klar til å lekes med. Dette var veldig genialt, og jeg kunne sikkert fullført hele julekalenderen med disse småtingene til kjøkkenet da pakkene med lekemat og frukter inneholdt mye som kunne deles opp.

tips til hjemmelaget advendtskalender
tips til hjemmelaget advendtskalender

(Dette innlegget laget jeg på søndag når vi var hjemme, men jeg glemte helt av å publisere det. Så her kommer det, muligens i siste liten for å plukke opp noe inspirasjon til egen kalender men... bedre sent enn aldri)  

Stavanger-eventyret

Alle eventyr starter med «det var en gang» Og det er nettopp dét jeg vil si om noen år når jeg tenker tilbake på denne tiden; «det var en gang». For jeg tror at vi aldri kan gjøre dette igjen, altså å bli med Fredrik på jobbtur på denne måten, verken fordi lille E blir eldre og har sine forbliktelser i barnehage/skole og jeg på jobb eller når vi evt blir flere. Så jeg er glad vi benyttet sjansen nå. 

FullSizeRender.jpg

Jeg vet at jeg omtaler Stavanger som verdens mest fantastisk plass i dette innlegget, men det har ikke noe med plassen å gjøre, det er menneskene jeg har vært her med. -de to som betyr alt for meg. Man kan være på jordas fineste plass, men så lenge man ikke er der med de menneskene man ønsker spiller det ingen rolle.

IMG_6628.JPG

Vi reiser hjem i dag, og med det så er Stavanger-eventyret over. Vi har hadt noen superfine uker her, og jeg vet at jeg kommer til å se tilbake på denne perioden som noe veldig fint. Jeg og Fredrik som par og jeg, Fredrik og Lille E som familie har fått tilbringt tid sammen på en helt annen måte. Samtalene på bussen, hvor begge er passasjerer, samtaler rundt middagen uten at tv’en står på og tiden hvor begge kan sitte å beundre at lille E trøyer seg selv. De små turene hvor lille E har en finger å holde i i hver hånd og tiden etter at hun har sovnet som kun har vært forbeholdt oss. - det er ingen klesvask eller koppoppvask som har ventet. Hjemme tar gjøremålene overhånd. Det er alltid noe som skulle vært gjort og vi er flinkere til å dele oss opp for å være effektive enn å bare være sammen. -en god blanding er bra og det må vi prøve å få til fremover.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vi reiser hjem i dag, og på mandag starter en ny hverdag. Hverdagen med jobb og barnehage. Tilbake til en hverdag som blir mere lik den vi hadde før vår lille pike kom til verden. Jeg har visst, helt fra den dagen jeg fikk to streker på testen, at denne hverdagen skulle komme så jeg er godt forberedt og det skal bli fint å komme dit hen nå, samtidig som at jeg er veldig fornøyd med alle valgene vi har tatt frem til nå mtp utsatt barnehagestart, gradert permisjon osv. 

IMG_6647.JPEG
FullSizeRender.jpg

Siste dag i åpen barnehage

…Og det var nesten litt sentimentalt. Det er rart hvor fort man knytter bånd og får nye bekjentskaper. På en plass som dette er man i samme fase (les:småbarnsfasen) og interessene og gjøremålene er ganske like, dermed flyter praten lett og man blir godt kjent.

Woolcoat for wintertime. Emmaljunga vogn, Timber

Vi hadde med en liten juledekorasjon og kort med bilde av lille E på som en julehilsen og takk for denne tiden, fra oss. Og lille E fikk diplom fra barnehagen. -så stas! Et minne fra denne tiden. Den skal i permen hennes. Det er rart å tenke på at disse flotte menneskene som jeg nå har blitt kjent med og tilbringt dagene med, er mennesker jeg mest sannsynlig aldri kommer til å se igjen. Hverdagen vår fortsettes nå hjemme.


-woolcoat for wintertime-

Woolcoat for wintertime. Skjerf 100% ull fra Rosenvinge
Woolcoat for wintertime.
Woolcoat for wintertime. Nude shellacWoolcoat for wintertime.
Woolcoat for wintertime.
Woolcoat for wintertime. Klokke, TagHeuer

Jeg fant denne kåpen på Kvadrat her om dagen, og den skal bli godt brukt i månedene fremover. Liker at den er lys i fargen selv om den er et vinterplagg. Man kler seg så lett i svart og mørke farger på vinteren.

@Starbucks

FullSizeRender.jpg

I dag tok vi lunsjen på Starbucks med kaffelatte til meg og vaniljebolle til lille E, og kalte det en liten avsluting på denne tilværelsen. For nå er faktisk denne tiden, som jeg for fem uker siden gledet meg sånn til å starte på, snart over. -vi har bare to dager igjen her! 

FullSizeRender.jpg

Det er merkbart at jeg verken er gravid eller ammer lengre, for jeg har gått tilbake til å være en frostpinne igjen. I hele to sesonger har jeg sluppet unna det å fryse halvt i hjel, men i år er det tilbake til kjent stil igjen. Så ja, som teksten på bildet formidler; «nyt en kopp av magi» -det var netopp det jeg gjorde. En kaffelatte kunne ikke smakt bedre i dag, når været var så kaldt som det var. Mulig yr syns det føltes som -3, men jeg følte det mer som -10

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Julemusikk spilte i høyttalerne og gavesett i fin innpakning florerte. -umulig å ikke komme i julestemning! 

Det skal bli litt av et styr å pakke sammen alt i to kofferter igjen. Det merkes ikke at man handler litt hver dag, men etter en uke....  jeg vurderer å dra på posten å sende hjem ei eske i forkant, mens Fredrik er på kurs. -neida (joda) 😉

Det er mulig at alle anser hver sin forkjølelse som sin verste hele tiden, men denne som nå har herjet hos meg har desidert vært min verste. Kan ikke huske sist den var så ille og hang i så lenge. Jeg har heldigvis klart å unngå å smitte de to andre jeg bor på rom med, for de ville kjent det nå om de hadde vært smittet. Krysser fingrene for at jeg skal bli bedre til vi skal fly på fredag. Dét trykket som dannet seg på flyturen nedover, var nesten uutholdelig. 

Rabattkode; høst- og vinterjakke

-reklame

-Norrsken jackets-

Har du fortsatt ikke funnet favoritt-jakka denne sesongen, bør du ta en titt på denne siden. Her finner du garanert en jakke som treffer blink. Jakkene er gode og varme, mange er vind-og vanntette (5000mm )og ser bra ut med sitt skandinaviske design.

Med rabattkoden KARINAJUL får du 50% på en valgfri jakke.

(gj.tom. 30.11.18)

Skjermbilde 2018-11-27 kl. 20.13.35.png
Skjermbilde 2018-11-27 kl. 20.11.54.png

The Story of Norrsken

 Inspired by (the northern lights) crackling energy and it’s beautiful/delightful light we created our brand Norrsken Jackets. With great know-how on designing and producing top quality jackets, we have put our soul into a new collection of jackets adapted for the conscious woman who wants to be trendy and warm every day. It reflects the Scandinavian expression of natural clean and striped design. Our goal is to make the jackets function seamlessly as part of its design. Pure and neat, without effort!

We want to offer you the optimal jacket that warms in everyday situations. In town, work, at the playground or the party, our jacket must keep the measure in every condition. Norrsken Jackets, created by women for women! We want to give back to the strong women who, like Norrsken, the northern light, spread energy and strength.

Our first collection will launch in autumn 2018, and we will help you make a smart and conscious choice by focusing on selling the jacket online. Through this, we own the whole flow, and it is a way to streamline our joints and cut prices without sacrificing design, quality, sustainability or our environmental and social responsibility. We call this a smart price when others called it affordable, we want whatever you call it, to make you understand that you can not compare price as before.

The everyday jacket