Tanker rundt barsel- og permisjonstiden

-en hormonell reise-

Tanker rundt barsel- og permisjonstiden. Personlig innlegg

Jeg ser på henne bakfra. Hun sitter på rommet sitt å trøyer jeg med en leke. Den fine, vakre, fantastiske pia våres. Hvor kom hun fra? Hun var så ønsket, og nå er hun plutselig her. Hvor ble tiden av? Hva gjorde vi før? Plutselig har vi en ettåring i hus. Et helt eget individ med intelligens og personlighet. En miniversjon av meg selv og mannen i mitt liv. Det er så fantastisk.

Kids and babyinspiration. Nurseryroom. Bilder fra min instagramprofil: erlesverden

Når jeg fødte henne hadde jeg vansker med å forstå at hun var vår, bare vår. Og at det vi sa og bestemte var det som gjaldt. De andre kunne bare komme med råd og tips, men det var vi som avgjorde og hadde det siste ordet. Det er så rart med det; man er usikker og redd for å feile, men på en annen måte så vet man bare hva som er rett. Menneskets innstinkt er fantastisk. Det var helt uforståelig at jeg skulle få lov til å ta med meg denne nydelige pia hjem til oss selv og at denne lille skatten var 100% avhengige av oss for å ha det bra. Lille meg, fikk plutselig ansvar for helt nytt liv. Jeg følte meg fortsatt som den samme gamle jenta inni meg. Det var rart, men samtidig veldig spesielt.

Kids and babyinspiration. Nurseryroom. Bilder fra min instagramprofil: erlesverden

Jeg ble myndig når jeg fylte atten, men jeg ble ikke voksen før jeg fødte mitt barn. Men enda viktigere; jeg følte meg ikke voksen før mitt barn var blitt 1 år. Å lage et barn, får de fleste til... å føde likeså… -men å ha ansvaret for et, og å mestre dét ansvaret det krever sitt og gjør noe med èn. Instingtivt får jeg til å si meningen min høyt. Jeg våger å si fra om ting som føles urettferdig. Det er mye enklere å snakke høyt når jeg snakker for henne og hennes beste, enn meg selv.

Kids and babyinspiration. Nurseryroom. Bilder fra min instagramprofil: erlesverden

-bilder lånt fra min Instagramprofil: erlesverden

-Hormoner-

Jeg tenker tilbake på året som er gått. Jeg føler jeg har vært på en reise. En hormonell reise. Jeg føler nå at alle fødsels-og ammehormoner har forlatt kroppen min. Jeg har fått tilbake kroppen min og mine rasjonelle tanker.  Når jeg tenker tilbake på tanker som kom gjennom hodet mitt i løpet av året som har vært, så var de ganske bisarre. -kan vel også kalles morsinstinkt! Dét har ikke forsvunnet bare så det er sakt, men please si at jeg ikke er alene om disse absurde tankene som jeg nå skal dele.

Jeg forestilte meg og fryktet at noen skulle ringe på døren vår å kreve at jeg måtte gi fra meg lille E, der og da, midt på natten.(jeg har vel sett for mye på skrekkfilm, vil jeg anta)

Vi var ute på trilletur, og i nedoverbakker var jeg redd for at bagdelen på vognen skulle løse seg fra understellet å skli nedover bakken.

Jeg var redd for å krysse gaten, da jeg innbilte meg at det var en syk person som stoppet for meg og kjørte på når jeg gikk foran bilen.

Jeg gikk rundt å trodde at alle fremmede hadde villfarne intensjoner.

Jeg og Fredrik kjørte to biler, han kjørte foran meg med lille E i bilen, og idét han kjørte over broen ble jeg så redd for at broen skulle falle sammen at jeg begynte å gråte bak rattet. Ja, jeg ler av det nå.

Jeg kunne ramset opp mange slike situasjoner hvor jeg unødvendig skaket meg selv opp.

Og bare det med amming. Det var den naturligste ting i verden, og jeg hadde aldri noen problem med å amme offentlig. -noen kunne bare prøvd seg å fortelle meg noe annet. Men nå, når disse ammehormonene er borte klarer jeg ikke å se for meg at jeg faktisk brettet frem puppene hvor enn jeg var. Det er så rart å tenke på. Og visste du at det er kun ved èn anledning at et menneske frigjør mer oksytocin enn ved sex. Det er det kun kvinner som kan oppnå og det skjer under amming. Det handler om tilknytningen, for ordens skyld, ikke klimakset.

Tanker rundt barsel- og permisjonstiden. Personlig innlegg

Lille E´s julegarderobe `18

-antrekk julen 2018-

a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe

Jeg vil bare først som sist presisere at dette ikke er et sponset innlegg.

Jeg laget et slikt innlegg i fjor også, der jeg viste frem julegarderoben hennes, og syns det var så koselig og ga en fin julestemning her på bloggen og ville derfor gjøre det i år også. Hva er vel mer koselig enn å handle inn slike søte små juleklær til våres små gull for å deretter vaske, stryke de og henge de pent opp på fine hengere? Det er julepynt i seg selv ❤️

I år har jeg kjøpt antrekk fra forskjellige butikker og merker. Jeg presenterer de under på hvert bilde, så blir det enklere for deg om ser noe du også kunne tenkt deg.

a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Ullbody fra Memini
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Kjole og romper i lin fra NoaNoa
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Kjole med volangermer fra Lindex
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Bodykjole fra Precious kids.
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Ullkåpe fra Dave & Bella
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Body og kjole fra Lindex
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Kjole med silkebånd fra Lindex

Som du ser har jeg ikke gått helt bort fra rosa til tross for at det er rødt og andre farger som gjelder i julen. Men jeg syns rosa til en liten pike er fint i julen også.

a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Hvit kjole fra Precious Kids, fuskepels fra HM og dusrosa kjole fra Cmini/Cubus
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Badekåpe fra Newbie og nattpysj fra Lilleba
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Nisselue fra Memini
a babygirls outfit for christmas / en pikes julegarderobe. Selskapsko fra Infant

I tillegg til dette så har jeg kjøpt inn litt baseklær som hvite bodyer og strømpebukser, som passer til alle disse antrekkene.

Håper du koser deg med gjøremålene nå i førjulstiden. Ikke se på noe som et ork. Det er tross alt bare jul èn gang i året. -Ikke en gang for mye, ikke for lite. Akkurat passe, hehe;)

årets advendtskalender

-1.desember-

hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred

Hei, desember. Du er så velkommen. I dag startet vi dagen med å åpne første kalendergave. Det var så stas. Ja, både for liten og stor. Hun er fortsatt i minste laget til å ha advendtskalender, vil jeg tro, og vi fryktet at hun ville åpne flere og stemningen rundt det hele ville bli ødelakt fordi vi har måtte sakt nei til det. Men det skjedde ikke. Hun var mer enn fornøyd med å åpne kun èn gave og innholdet i den.

hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt.
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt. Mouse stol fra Nofred
hjemmelaget advendtskalender med pakker. Brukte klatreveggen som utgangspunkt

Jeg ble skikkelig fornøyd med selve kalenderen om jeg får si det selv. Den ble akkurat slik jeg hadde sett for meg. Det blir mer og mer spennende for hver dag når hun må begynne å klatre opp etter gavene da de er plassert i stigende rekkefølge. Og på selve juleaften må hun helt til topps. Men det blir ikke noe problem, hun har alt klatret til topps for lenge siden. Da var det en banan som var “gulroten” -hennes favoritt.

Her er innlegget om hva jeg brukte, samt hvor jeg kjøpte hva for å lage denne kalenderen.

DIY: advendtskalender

-hjemmelaget julekalender-

tips til hjemmelaget advendtskalender

Du trenger for å lage denne adventskalenderen:

girlander (Jula), snøballer (Ikea), kongler m/lys (Nille), papirposer (Nille), klistremerker med tall (Nille), hyssing (Nille)  

tips til hjemmelaget advendtskalender
tips til hjemmelaget advendtskalender

Jeg skal feste hver pose i klatretakene på klatreveggen hennes, men hvis du ikke har en klatrevegg å feste disse i, kan du alltids feste girlanderen oppgjennom veggen, ei hylle eller oppgjenom trappen og feste hver pose i selve girlanderen.

I hver enkelt pose har jeg puttet en liten gave. Det kan være alt fra små dyr, som hun er veldig opphengt i for tiden, litt sesongbaserte ting som hun trenger som votter, sokker, luer eller faktisk mat som mandarin, banan eller yoghurt som er de store favorittene for tiden. (Sistnevnte lurer jeg selvsakt oppi posen rett før hun skal åpne den) 

Til jul skal hun få lekekjøkken fra oss, og derfor ligger det også en del kjøkkenredskaper og lekemat i kalenderposene. Så når juleaften kommer er hele kjøkkenet komplett å klar til å lekes med. Dette var veldig genialt, og jeg kunne sikkert fullført hele julekalenderen med disse småtingene til kjøkkenet da pakkene med lekemat og frukter inneholdt mye som kunne deles opp.

tips til hjemmelaget advendtskalender
tips til hjemmelaget advendtskalender

(Dette innlegget laget jeg på søndag når vi var hjemme, men jeg glemte helt av å publisere det. Så her kommer det, muligens i siste liten for å plukke opp noe inspirasjon til egen kalender men... bedre sent enn aldri)  

Stavanger-eventyret

Alle eventyr starter med «det var en gang» Og det er nettopp dét jeg vil si om noen år når jeg tenker tilbake på denne tiden; «det var en gang». For jeg tror at vi aldri kan gjøre dette igjen, altså å bli med Fredrik på jobbtur på denne måten, verken fordi lille E blir eldre og har sine forbliktelser i barnehage/skole og jeg på jobb eller når vi evt blir flere. Så jeg er glad vi benyttet sjansen nå. 

FullSizeRender.jpg

Jeg vet at jeg omtaler Stavanger som verdens mest fantastisk plass i dette innlegget, men det har ikke noe med plassen å gjøre, det er menneskene jeg har vært her med. -de to som betyr alt for meg. Man kan være på jordas fineste plass, men så lenge man ikke er der med de menneskene man ønsker spiller det ingen rolle.

IMG_6628.JPG

Vi reiser hjem i dag, og med det så er Stavanger-eventyret over. Vi har hadt noen superfine uker her, og jeg vet at jeg kommer til å se tilbake på denne perioden som noe veldig fint. Jeg og Fredrik som par og jeg, Fredrik og Lille E som familie har fått tilbringt tid sammen på en helt annen måte. Samtalene på bussen, hvor begge er passasjerer, samtaler rundt middagen uten at tv’en står på og tiden hvor begge kan sitte å beundre at lille E trøyer seg selv. De små turene hvor lille E har en finger å holde i i hver hånd og tiden etter at hun har sovnet som kun har vært forbeholdt oss. - det er ingen klesvask eller koppoppvask som har ventet. Hjemme tar gjøremålene overhånd. Det er alltid noe som skulle vært gjort og vi er flinkere til å dele oss opp for å være effektive enn å bare være sammen. -en god blanding er bra og det må vi prøve å få til fremover.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Vi reiser hjem i dag, og på mandag starter en ny hverdag. Hverdagen med jobb og barnehage. Tilbake til en hverdag som blir mere lik den vi hadde før vår lille pike kom til verden. Jeg har visst, helt fra den dagen jeg fikk to streker på testen, at denne hverdagen skulle komme så jeg er godt forberedt og det skal bli fint å komme dit hen nå, samtidig som at jeg er veldig fornøyd med alle valgene vi har tatt frem til nå mtp utsatt barnehagestart, gradert permisjon osv. 

IMG_6647.JPEG
FullSizeRender.jpg