juleselskap

-1.søndag i advent-

I dagtidlig ved frokostbordet tente vi det første lyset i advendtstaken. Sang gjorde vi òg! -eller jeg sang, lille E hørte på med store øyne (hun lurte sikkert på hva som gikk av ho mor som pleier å være ganske stille om morningene, til å plutselig synge!) og Fredrik med et lurt smil om munnen, mulig det var rett før et latterutbrudd. Men det er viktig og koselig å både skape og føre tradisjoner videre, syns jeg.

Senere på dagen var det duket for juleselskap hos bestemor og bestefar. De hadde pyntet å ordnet så fint. Det ble nesten en liten forsmak på selve julaften, da de serverte pinnekjøtt. Det smakte kjempegodt, nok en gang!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Kjolen jeg hadde på meg for anledningen var kjolen som jeg egentlig skulle ha på i lille E´s ettårsdag, men den rakk ikke å komme frem i posten til da. Jeg har gledet meg til første anledning til å ta den på, og det ble i dag. Volanger er kanskje ikke på moten enda(?), det var i hvertfall på topp i sommer. Men det får bare være. Jeg kommer til å bruke denne kjolen hvertfall til et par anledninger til.

kjole med volangermer og sko fra Valentino Rockstuds
kjole med volangermer og sko fra Valentino Rockstuds
kjole med volangermer og sko fra Valentino Rockstuds

-reklame

ROOM21.no en er interiørbutikk på nett som tilbyr møbler, belysning og hjemmeinnredning. I tillegg finner en alt i fra duftlys til sengetøy, kjøkkenutstyr og pyntedekorasjon Nettbutikken samarbeider med mange av Europas ledende designvaremerker og møbelprodusenter og har over 170 merkevarer og mer enn 10 000 produkter i deres sortiment. Mange av mine fineste pyntegjenstander har jeg bestilt fra denne siden. Blandt annet det store runde speilet, som vi har på bådet bestilte jeg her med spesialleveranse (siden det var et speil) og kommunikasjonen og servicen var helt topp. I fjor ønsket vi oss gavekort fra denne siden, og fikk ganske mange, men i “kassen” kan man bare benytte èn kode og da fikk jeg hjelp til å gjøre om alle mine gavekort til èn og samme kode, slik at jeg fikk brukt alle på samme handel. Veldig bra!

ROOM21.no tilbyr:
- Rask og trygg levering
- Kjente merker som Tom Dixon, Kartell, FatBoy, String, Marimekko, Orrefors m.m.

årets julebord

-julebord med CHC-

Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler

Dagen i går var fantastisk, men også enormt hektiskt. Jeg kan begynne med å fortelle at flyet hjem fra Stavanger på fredag var forsinket og at vi dermed kom hjem mye senere enn planlagt, og fikk derfor ikke begynt på utpakking av kofferter og vasking av klær.

Jeg startet lørdagen med arbeid. Jeg koste meg sånn på jobb. Jeg hadde mange av mine faste kunder innom, de blir jo på en måte mine venner. Etter jobb bar det en tur på sentert, for å kjøpe strømpebukser til kveldens antrekk. -hvorfor hamstrer jeg ikke inn slike(?), for ved hver anledning haster jeg til butikken i siste liten for å kjøpe nettopp en strømpebukse. Jeg dro hjem, pakket bag og reiseseng i bilen og leverte lille E til mamma og pappa hvor hun skulle være. Hun skulle ligge borte for første gang, og det ble nesten litt sentimentalt. Da jeg kom tilbake hadde Fredrik dratt. Han var i festkomiteèn for dette julebordet og rakk ikke å vente på meg. Jeg som hadde håpet vi skulle rekke å ta noen fine julebilder sammen før vi dro. Men som du ser, ble det kun noen bilder av meg -jeg hadde så veldig lyst å knipse noen bilder av antrekket, så jeg tok meg fem minutter til det- før jeg løp ut døra.

Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler
Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler
Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler
Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler
Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler
Julebords antrekk; Blyantskjørt med blondetopp og christian louboutin heler

Da jeg omsider ankom vorspielet, måtte Fredrik dra for å hente maten og bringe den til der hvor selve julebordet skulle være. Jeg kom etter å hjalp til med å sette ut maten, før resten av gjestene kom.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Rundt halv syv kunne vi endelig sette oss ned å nyte den gode maten. Smaken på pinnekjøtt igjen smakte magisk. Og det ble en fin kveld, bortsett fra at jeg satt å frøys nesten hele tiden. Jeg skulle ikke sakt det her om dagen at jeg var så glad for at jeg har klart å holde meg frisk og fri for forskjølelse gjennom høsten, for forkjølelsen kom å tok meg på sengen på fredags morgen. Bahh!! som om ikke denne helgen skulle være hektisk nok i seg selv med reising, arbeid og julebord blir det ekstra tungt når formen er dårlig. Nå står koffertene åpne bortover gangen, klær og utstyr ligger over alt og både vaskemaskin og tørketrømmel durer og går i ett sett. I morgen reiser vi til Stavanger igjen. Håper jeg kommer i mål innenfor rimelighetens grenser hva gjelder leggetid.

Blått Babyshower

-inneholder reklame

babyshower

Endelig skulle jeg få ha gleden av å arrangere et babyshower. Helt siden jeg jeg ble overrasket med babyshower har jeg gledet meg til å kunne gjengi tjenesten til noen. Babyshower er også, i likhet med Halloween, vestlig Inspirert. Og jeg liker konseptet. Før var det vanlig å komme på barselsbesøk hvor moralen var at besøkende hadde med seg alt fra kopper og mat, dekket opp og tok med seg oppvasken hjem igjen for at den nybakte moren bare skulle bruke tiden sin på den nyfødte og ikke oppvartning av gjester. -men dette skled ut. Venner og familie kom fortsatt på besøk med gaver, men tok ikke ansvar for oppvartningen og opprydningen. Resultatet ble at alle nybakte foreldre ble frarådet av jordmor å ta imot mye besøk i startfasen når de reiste hjem fra sykehuset. Derfor syns jeg at babyshower er en skikkelig fin ting å feire. Da får man et fint måltid og sosialt samvær med venner og familie og med overrekkelse av gaver i forkant av det hele.

babyshower
PB032002.JPG
PB032004.JPG
PB032025.JPG
PB032018.JPG
PB032020.JPG
PB032009.JPG

Jeg arrangerte babyshower i helgen for en kollega. Jeg brukte frisørsalongen, og pyntet den opp med langbord, blå ballonger og pompoms. Det ble så fint. Alt gikk etter planen hva gjelder overraskelsen også. Hun ante ingen ting, stakkar, og ble så overrasket. Vi koste oss lenge med mat, leker og gode samtaler.

PB032047.jpg

Jeg fikk også laget min første bleiekake. Og jeg må si at jeg elsker å lage en slik kake. For det første: den kan lages mange dager i forkant, noe en spiselig kake ikke kan. Når et selskap nærmer seg er det nok av gjøremål og deadlines så å stå på kjøkkenet med hendene fulle av smørkrem til langt på natt var godt å slippe denne gangen. Og for det andre: den kan fraktes helt smertefritt uten å tenke på at den verken faller sammen eller griser til klær og bil.

FullSizeRender.jpg

Bursdagskvelds

PA171883.JPG

I går feiret vi pappan min sin bursdag. Han valgte å servere kveldsmat med hele familien samlet rundt bordet. Jeg elsker mat man kan sitte å spise lenge. Regnet plasket på utsiden og det gjør det ekstra koselig å sitte inne rundt bordet. Jeg måtte avslutte selskapet litt tidligere da jeg hadde time time til Naprapaten. -Jeg trengte virkelig å få trykket og knekt opp ryggen litt etter mye bæring av en ettåring på hofta og mulig noe dårlig ammestilling over tid. Gjett om det kjennes i ryggen i dag?! Jeg er skikkelig stiv i kroppen, men dog bedre i ryggen. I skrivende stund sitter jeg på kontoret på jobb å tar en matbit mellom kundene. Ikveld skal jeg begynne pakkingen til Stavanger. Wihoo, som jeg gleder meg!

PA171880.JPG
PA171884.JPG
PA171896.jpg
PA171894.JPG
PA171896.JPG
PA171898.JPG
PA171899.JPG

Fredrik bakte en kjempegod ostekake for anledningen. Jeg deler oppskirften på den i et eget innlegg. -Gled deg!

Pia vår fyller 1 år

en liten jentes 1 års dag

Tenk at det er et helt år siden det hele startet -familielivet! For ett år siden fikk vi se henne og holde henne i armene våre for første gang. Hun har blitt en så stor og flink pike og har utviklet personlighet, sjarm og humør. Hun bidrar til så mye latter å glede i familien vår. -Hva gjorde vi før du kom?

Den store dagen har vært, og her kommer et lite bildedryss. Vi laget til et lite fotostudio i garasjen hvor vi fikk evigvart mange fine øyeblikk både av bursdagsbarnet selv og med hele familien. Det ble kastet gullkonfetti og ballongene svevde i lufta. -Gjett om noen har en støvsugerjobb å gjøre;p

fotostudio i garasjen. Ettårsfotografering
P9091138.jpg
P9091141.jpg
P9121319.jpg
P9121352.jpg
P9121370.jpg

Vi feiret den store dagen på søndag, en dag før selve dagen, da alle hadde fri og kunne være med. Med skiftarbeidere, fotballspiller og to i samme firma er det vanskelig å finne en dag som passer for alle.

Jeg gir meg ikke på bakerfronten, og laget cupcakes og bursdagskaka selv. Ja, den både er og ser hjemmelaget ut. (det blir aldri helt perfekt) men jeg trøster meg med at det er litt av sjarmen. Kaken er en gulrotkake og ble faktisk utrolig god.

P9091212.JPG
P9091205.JPG
P9091209.JPG
P9091162.JPG
P9091158.JPG

Det var en stk prinsesse som sovnet så snart hodet traff puta. Jeg tror og håper hun har hadt en fantastisk dag. Vi rundt henne har hvertfall gjort alt for at denne dagen skulle bli så bra som mulig for henne. Jeg gleder meg til å vise henne film og bilder når hun blir eldre.

Fortsettelse på dette innlegget følger: og da får dere se rommet hennes, som var den store gaven hennes i år.

P9091184.jpg