One night stand i mitt eget hus?

P9061074.JPG

Her om dagen hadde vi en montør fra et alarmsystem på besøk.
Denne dagen skulle jeg på jobb kl ni og skulle derfor få sove ut på morningen (siden jeg hadde «nattevakta» med lille E)  og Fredrik skulle stå opp med Lille E. Montør mannen ringte på døra kl åtte og jeg hadde ikke rukket å fått på meg dagens antrekk enda. Jeg hørte dem kom opp trappa, jeg ble superstresset og røsket tak i denne hvite blusen, som hang sammen med alle andre hvite bluser i skapet, men som jeg trodde var en lang versjon. Shit, det var den korte. Men nå var det forsent å skifte for da ville jeg stått der i bh når han kom opp. Og ikke nok med det, men kamerastativet mitt sto plassert i hjørnet på soverommet foran sengen siden jeg hadde tatt noen bilder av solnedgangen dagen før. -montøren tenkte vel sitt🙈

P9061076.JPG
P9061075.JPG

Alle var kommet ned i stuen igjen å jeg tar en kopp kaffe før jeg måtte dra på jobb. Jeg følte virkelig at det kunne tolkes slik at jeg hadde hadt en one-night-stand her denne natten og at blusen var fra kvelden før. Huff😂 jeg visste ikke hva jeg kunne si som bekreftet at jeg faktisk bodde her, bortsett fra å spørre om lille E ville komme til mamma (med god trykk på mamma), men hun ville bare sitte på fanget til pappa akkurat da. Typisk! Blusen synes ikke å være noe ille/utfordrende på disse bildene, men i live tett på hjemme i ei stue ble det noe annet.
Når jeg kom hjem fra jobb lurte Fredrik på hvor jeg hadde gjort av den fine blusen jeg hadde på meg i morrest. Vi lo av det hele.

P9061073.JPG
P9061078.JPG
P9061080.jpg

Denne ukens meny

I går kom matkassen levert på døra, akkurat som forventet. Denne gangen bestilte vi også med frokostprodukter, og jeg har et mål om å ikke dra på butikken hele uken. -Så befriende. Jeg har tatt bilder av menyen denne uken, og jeg gleder meg til å teste ut hver eneste rett.

Ukesmeny fra godt levert

Menyen denne uken ser slik ut:

Persillestekt lange med poteter og agurksalat

Krispy kyllinglår med stekt ris og hoisinsaus

Kremet pasta med sitrus og timianmarinert ytrefilet av svin

Kremet blomkålsuppe med bacon

Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert
Ukesmeny fra godt levert

I hver kasse er det med et fysisk blad med ingredienseliste, bilde av hver rett og fremgangsmåte. Disse tar jeg vare på å samler i en perm. Så hvis vi en gang avslutter dette abonnementet så kan vi faktisk bare finne frem disse prosjyrene og bruke de som handleliste i butikken og lage rettene om igjen. -Jeg kaster ikke noe jeg, vet dere;P

P1290978.JPG

Rolig start på uken

(dette innlegget skulle vært publisert i går, men hadde utrolig nok bare lagt seg i utkast)

P1050675.JPG

Det ble en veldig rolig start på denne uken, i hvertfall i forhold til hva planen var i går. Fredrik dro til Stavanger på jobb i dag og skal være borte i noen dager, og siden jeg har fri denne uken så kom vi plutselig på i gårkveld etter at vi var kommet hjem fra Oppdal at jeg og lille E likegodt kunne være med. Jeg var innstilt på å bare pakke om bagene og sette alarmen på 05.00 i dag, men siden flybillettene var såpass dyre så droppet vi det bare. Fredrik får reise alene denne gangen. Og vi lå i sengen helt til halv ni i morrest. -dét er ikke hverdagskost for tiden for å si det slik. Jeg kjenner at det er skikkelig deilig å ha noen late dager hjemme nå, selv om det også hadde vært koselig å sett igjen alle menneskene på åpen barnehage i Stavanger.

tassen krus og egg glass
tassen følelses-sett

Til jul fikk vi egg-glassene i serien Tassen følelses-servise. Jeg digger den serien. Den er så søt, barnevennlig men også kul. Her gjelder det å få kaffen servert i rett kopp om morningene, hvis ikke blir det rabalder. Hver gang jeg får “gretten”-fjeset på koppen skylder Fredrik på at det var tilfeldig. -Jeg har mine tvil.

Sjekket inn i Stølen

Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out

Lille E blir mer og mer glad i å kjøre bil igjen, heldigvis. Kjøreturen til Oppdal i går gikk helt smertefritt. Vi hadde leid oss inn på ei leilighet i Stølen for anledningen. Da vi kom frem hadde mamma og pappa disket opp med Gyros.

Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out
Hyttetur med chihuahua. Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out
Chihuahua brun og hvit
ulltøfler for store og små
ulltøfler for store og små

I dag var det duket for ski. Selv om det var nærmere ti minusgrader tittet solen frem og det ble levelig å være utendørs. Vi la bak oss noen km på langrenn før vi spiste nista oss inne på Rockoss i Stølen.

langrenn med thule sportsvogn 2, skikit
langrenn med thule sportsvogn 2, skikit
langrenn med thule sportsvogn 2, skikit

Jeg prøvde meg på å dra pulken jeg også, og det gikk veldig fint. Det var gøy å dra pulk.

IMAGE.JPG
ullpledd fra Røros Tweed
Stølen, Rockoss. Fantastisk bakverk, perfekt etter en tur i bakken

Mamma hadde baket grytebrød, du finner oppskriften her. Og kakaoen er laget på på økologisk kakaopulver fra Sana Bona.

Grytebrød fra Berit Nordstrand og kakao laget på 100% rå kakao fra Sana Bona

-Sana Bona rått kakaopulver-

Rått kakaopulver er det fine pulveret som blir igjen når man kaldpresser kakaosmør fra rå kakaobønner. Kakaopulveret fra Sana Bona har et høyt fettinnhold sammenliknet med andre rå kakaopulver, noe som gir dette kakaopulveret en sødmefylt og kraftig aroma. Den unike aromaen og smaken skyldes den eksklusive rå kakaobønnen de bruker som er av den originale sorten Arriba Crillo. Rått kakaopulver er èn av naturens rikeste antioksidanter, så lenge det ikke er varmebehandlet. I tillegg er de en rik kilde til en rekke vitaminer og mineraler.

-Om Sana Bona rå kakao-produkter-

Alle deres rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Crillo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønneneer helt modne. Bønnene tørkes i solen under åpen himmel -helt uten glasstørking som praktiseres flere andre steder. Kakaobønnene er derfor 100% rå fra de plukkes til de havner hos oss. De syns at renheten til deres viltvoksende kakaobønner fra jungelen gir en dyp, intens og forførende sjokoladesmak. -og jeg kan si meg helt enig.

Stølen, oppdal

fjellet neste...

P1250890.jpg

Da er vi klare til å kjøre på Oppdal etter jobben min i dag. Siste rest ble pakket i bagen før jeg dro på jobb i morrest. Fredrik har fått sin faste oppgave med å pakke alt i bilen. -vi er glade vi har stor bil, for herregud så mye som må med bare for 24 timer borte. Den er ikke så fin, men den er sykt praktisk. Jeg begynner å like den svarte kassebilen vår mer og mer, og er blitt overbevist om at dette var et bra kjøp.

P1250894.jpg
FullSizeRender(1).jpg
P1250892.jpg

Nå ser jeg frem til hyttekos og fine forhold i løypa i morgen. Det er turskiene og pulk som skal på.