Sjekket inn i Stølen

Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out

Lille E blir mer og mer glad i å kjøre bil igjen, heldigvis. Kjøreturen til Oppdal i går gikk helt smertefritt. Vi hadde leid oss inn på ei leilighet i Stølen for anledningen. Da vi kom frem hadde mamma og pappa disket opp med Gyros.

Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out
Hyttetur med chihuahua. Leid leilighet i Stølen. Ski in ski out
Chihuahua brun og hvit
ulltøfler for store og små
ulltøfler for store og små

I dag var det duket for ski. Selv om det var nærmere ti minusgrader tittet solen frem og det ble levelig å være utendørs. Vi la bak oss noen km på langrenn før vi spiste nista oss inne på Rockoss i Stølen.

langrenn med thule sportsvogn 2, skikit
langrenn med thule sportsvogn 2, skikit
langrenn med thule sportsvogn 2, skikit

Jeg prøvde meg på å dra pulken jeg også, og det gikk veldig fint. Det var gøy å dra pulk.

IMAGE.JPG
ullpledd fra Røros Tweed
Stølen, Rockoss. Fantastisk bakverk, perfekt etter en tur i bakken

Mamma hadde baket grytebrød, du finner oppskriften her. Og kakaoen er laget på på økologisk kakaopulver fra Sana Bona.

Grytebrød fra Berit Nordstrand og kakao laget på 100% rå kakao fra Sana Bona

-Sana Bona rått kakaopulver-

Rått kakaopulver er det fine pulveret som blir igjen når man kaldpresser kakaosmør fra rå kakaobønner. Kakaopulveret fra Sana Bona har et høyt fettinnhold sammenliknet med andre rå kakaopulver, noe som gir dette kakaopulveret en sødmefylt og kraftig aroma. Den unike aromaen og smaken skyldes den eksklusive rå kakaobønnen de bruker som er av den originale sorten Arriba Crillo. Rått kakaopulver er èn av naturens rikeste antioksidanter, så lenge det ikke er varmebehandlet. I tillegg er de en rik kilde til en rekke vitaminer og mineraler.

-Om Sana Bona rå kakao-produkter-

Alle deres rå kakaoprodukter kommer direkte fra kakaobonden i dypet av Equador og stammer fra den urgamle og eksklusive kakaobønnesorten Arriba Crillo. Kakaoen høstes for hånd fra viltvoksende trær og er spesielt ettertraktet for sin gode smak. Den unike smaken kommer av at trærne i generasjoner har blitt vannet av regn- og fjellvann slik at trærne vokser seg fruktige og kun høstes når kakaobønneneer helt modne. Bønnene tørkes i solen under åpen himmel -helt uten glasstørking som praktiseres flere andre steder. Kakaobønnene er derfor 100% rå fra de plukkes til de havner hos oss. De syns at renheten til deres viltvoksende kakaobønner fra jungelen gir en dyp, intens og forførende sjokoladesmak. -og jeg kan si meg helt enig.

Stølen, oppdal

fjellet neste...

P1250890.jpg

Da er vi klare til å kjøre på Oppdal etter jobben min i dag. Siste rest ble pakket i bagen før jeg dro på jobb i morrest. Fredrik har fått sin faste oppgave med å pakke alt i bilen. -vi er glade vi har stor bil, for herregud så mye som må med bare for 24 timer borte. Den er ikke så fin, men den er sykt praktisk. Jeg begynner å like den svarte kassebilen vår mer og mer, og er blitt overbevist om at dette var et bra kjøp.

P1250894.jpg
FullSizeRender(1).jpg
P1250892.jpg

Nå ser jeg frem til hyttekos og fine forhold i løypa i morgen. Det er turskiene og pulk som skal på.

En dag på Oppdal

IMG_7518.PNG

Alarmen ringte halv syv i morrest og en halvtime senere var vi på veien med kaffekoppen fra Shell i hånda. Det er blitt obligatorisk på alle kjøreturer lengre enn Shell på Frei å kjøpe kaffe latte med espressoshoot og en dæsj karamell😉

FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

I skrivende stund sitter vi i bilen på vei hjem igjen med brennende lår. Det spørs om jeg kommer med ned trappa i morgen. Herregud så rusten lårmuskulaturen min er.

Det var muligheter for å teste ski fra Vølkl i dag, og både jeg og Fredrik testet et par hver. Det ble ikke noe skikjøp for å si det slik. Det var den verste turen av dem alle. Jeg fikk meg så vidt ned med dem på bena😂, selv om de var skikkelig curved og skal være mye lettere å renne på i preparert løype enn mine egne. Jeg fikk bekreftet at jeg er såå fornøyd med mine egne ski fra RMU. Gammel vane vond å vende, vet du! 

Vel, vi har hadt en fantastisk dag i bakken sammen. Nysnø og sol. Og et fint avbrekk i hverdagen. Nå er jeg klar for en ny uke i morgen. 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

første familietur på ski

Prestmyra, langrenn, Frei,

Ahh endeliiig kom snøen og endelig fikk jeg byttet om fra sykkelhjul til ski på Thule-vognen vår. Vi var så heldige å få skikitèt til jul, og jeg har ventet på snøen siden. I dag etter jobben min fikk vi tatt en etterlengtet skitur, og denne ble den første som familie. Mamma og pappa ble også med, så utrolig koselig. Sist jeg hadde ski på bena ble bare en korttur og det var da lille E bare tre cm inni magen min. -Fredrik var altfor redd og la skiene mine på hylla, haha!

Prestmyra, langrenn, Frei. Thule Sport 2 sportsvogn som pulk med skikit
Prestmyra, langrenn, Frei. Thule sport 2, 5 in 1 vogn. skikit
Prestmyra, langrenn, Frei, Swix
Prestmyra, langrenn, Frei, Trollveggen
Rastepause Prestmyra, langrenn, Frei,
En liten rast på Prestmyra, langrenn, Frei. Kakako i koppen
Chihuahua på langrennstur i pulk sammen med kidden. Prestmyra, langrenn, Frei,

Vi rakk akkurat å ta turen inn til Prestmyra å ta en runde på ski før mørket la seg. Det ble en fin langrennstur på halvannen time inkl rasting. Brødskive med brunost, boller fra Shell og en liten kopp kakao, kunne ikke smakt bedre.

Etter turen samlet vi oss oppe hos mamma og pappa og spiste grøt til kvelds. Lille E sover der i natt, da jeg, Fredrik og min lillebror drar tidlig til Oppdal i morgen for å renne litt slalåm. Vi skrives fra fjellet.

Prestmyra, langrenn, Frei, Trollveggen

-reklame

Skistart.com selger alt innenfor ski og skiutstyr på nett. Nettbutikken har hovedfokus på langrenn, men har også bredt utvalg innenfor rulleski, sko, klær og friluftsprodukter for året rundt.

Skistart.com tilbyr:

• Gratis frakt ved kjøp over kr 1000
• 90 dagers åpent kjøp
• Bredt sortiment med hovedfokus på langrenn
• Leveringstid på 2-7 dager
• Alle produkter er av høy kvalitet og nøye utvalgt av faglært personell.

Butikkbeskrivelse

Skistart.com startet i 2004 og er en familieeid bedrift fra Sverige med både fysisk butikk og nettbutikk. Skistart.com ønsker å sette kundenes ønsker i fokus. De arbeider kontinuerlig med å effektivisere og optimalisere det de gjør, slik at alt skal gå raskest og enklest mulig. Skistart.com er eksperter på all slags skiutstyr i de nordiske landene. De ansatte har lang erfaring innenfor ski og friluftsliv.