Friuke ferdig

IMG_7611.JPG

Hei, og go’ morn. Dette innlegget skulle egentlig komme ut i går som en start på den nye uken, men slik ble det ikke. Det ble en travel mandag med full rulle igjen. Friuken min er ferdig og jobbperidoen er begynt. Det gjelder både meg og Fredrik. 

IMG_7581.JPG

men hey, januar er ferdig og vi begynner å se mere til dagslyset. Så utrolig deilig. Litt solglimt har vi også hadt. 

IMG_7621.JPG

Jeg testet ut en ny lipgloss i sortimentet til Frøya Cosmetics i går. Den var litt mørk, men det gikk greit å ha den på leppene for en dag. Men jeg foretrekker heller litt mere nude tones.

IMG_7645.JPEG
IMG_7566.JPG

Vi pakket ut den nye matkassen i går, og veldig mange fristende middager venter. Mmm, hverdagsgleder❤️

Rolig start på uken

(dette innlegget skulle vært publisert i går, men hadde utrolig nok bare lagt seg i utkast)

P1050675.JPG

Det ble en veldig rolig start på denne uken, i hvertfall i forhold til hva planen var i går. Fredrik dro til Stavanger på jobb i dag og skal være borte i noen dager, og siden jeg har fri denne uken så kom vi plutselig på i gårkveld etter at vi var kommet hjem fra Oppdal at jeg og lille E likegodt kunne være med. Jeg var innstilt på å bare pakke om bagene og sette alarmen på 05.00 i dag, men siden flybillettene var såpass dyre så droppet vi det bare. Fredrik får reise alene denne gangen. Og vi lå i sengen helt til halv ni i morrest. -dét er ikke hverdagskost for tiden for å si det slik. Jeg kjenner at det er skikkelig deilig å ha noen late dager hjemme nå, selv om det også hadde vært koselig å sett igjen alle menneskene på åpen barnehage i Stavanger.

tassen krus og egg glass
tassen følelses-sett

Til jul fikk vi egg-glassene i serien Tassen følelses-servise. Jeg digger den serien. Den er så søt, barnevennlig men også kul. Her gjelder det å få kaffen servert i rett kopp om morningene, hvis ikke blir det rabalder. Hver gang jeg får “gretten”-fjeset på koppen skylder Fredrik på at det var tilfeldig. -Jeg har mine tvil.

Dette gir en god start på dagen

IMG_5283.PNG

mine 12 beste råd for hvordan du kan starte og avslutte dagen på best mulig måte.

Er du også en av de som ser på vekkerklokken som din verste fiende, og sliter med å komme deg opp hver morgen. Slike som som oss suger jo til oss alt av artikler om informasjon som kan forbedre dette. Noe funker og noe er kun svada, eller det kan være individuelt. Men disse tipsenefunker for meg.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne motivasjon for hvorfor man skal stå opp tidligere. Da er det viktig å huske på at det er opp til deg selv hvordan dagen din faktisk blir.


-12 tips for en bedre dag-

IMG_5282.PNG

1. Smil når klokke ringer, uansett hvor forbannet du er. Det hjelper utrolig. Stå opp minst 1 time før du må gå ut av døra.

2. Sørg for å ha forberedt din egen mat (og evt barnas mat) dagen før.

3. Kjør avgårde til jobb/barnehage/skole minimum 15 minutter før du pleier. Da vil du automatisk ta uventete situasjoner med et smil.

4. Bruk 15 minutter på jobb til å prate med noen du aldri tar deg tid til ellers.

5. Gjør ferdig husarbeid som du liker minst før tar kvelden, slik får du en lettere start på neste dag med det du liker.

6. Drikk minst en liter vann i løpet av arbeidsdagen.

7. Legg fra deg mobilen når du henter barna i barnehagen eller på skolen.

8. Spis til du ikke er sulten mer. -Ikke spis til du er stappmett. (om måltidet er skikkelig godt, del det helle opp i to. Og varm opp porsjon nr 2 (eller 3) etter et par timer)

9. Drikk minst 1 liter vann etter middagen. (spre det utover kvelden)

10. Bruk ti minutter til å betrakte noe utenom TV og internett (et bilde eller maleri) (denne har jeg søkt opp, hadde aldri kommet på dette selv😂, men mulig det funker)

11. Bruk 5 minutter i egne tanker på å liste opp ting du er lykkelig over.

12. Legg deg før du er stuptrøtt.

FullSizeRender.jpg

organisering med blanke esker

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Hver gang jeg har skrevet esker i dette innlegget har det korrigert seg til ekser. Jeg har derfor korrekturlest denne teksten eks (haha) antall ganger. Hadde tatt seg ut om overskiften hadde blitt

”organisering med blanke ekser”.

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.
organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Den første uken i januar gikk med til opprydning og organisering. Med dette fikk jeg litt for god hjelp av lille E, så “god hjelp” at jeg måtte rett og slett utsette hele prosjektet til hun hadde lakt seg. Hun skulle prøvesitte alle eskene, gjorde flere forsøk på å pakke ned hunden og ikke minst var det veldig gøy å ta alt jeg puttet oppi eskene ut igjen. Så det enkleste og mest effektive var bare å la henne få sitte i ei ekse, så tapet jeg sammen to til etter henne med en nisse i hver og så lekte vi tog. Frem og tilbake mens vi ropte “tut-tut”.

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.
organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Jeg hamstret inn blanke esker for å få en bedre oversikt i boden. Jeg tenkte først at blanke esker vil se rotete ut, men har kommet frem til at dèt er det mest praktiske. Og da slipper jeg å skrive så mye på innholdslappen utenpå kassene også. Klapp på skuldra til meg selv, for å gå for et praktisk valg fremfor et estetisk valg. Jeg begynner å bli god på dette nå. Nå er alt av julepynt pakket vekk, og i samme slengen ble mye skapplass rundt om frigjort også. En lettelse i seg selv. Det er en fryd å åpne skyvedørene nede i boden nå.

Vinteraktiviteter planlegges

IMAGE.JPG

God formiddag. Jeg sank helt sammen i går kveld etter leggetid for lille E. Det ble en hel kveld på sofaen med andre ord. Ikke noe husarbeid, ingen blogging -tilogmed uten dårlig samvittighet! 

IMAGE.JPG

Men i dag når jeg våknet, og så at alt rundt meg var dekt i snø kom energien tilbake på et blunk. Vi holder på å planlegger de neste dagene fremover og de skal fylles med vinteraktiviter. Akebrett, bygge snøhule, lage snømann, teste ut Thule vognen med ski og langrenn og kanskje få jeg og Fredrik til en tur alene på ski også. Måtte snøen bare ligge litt lengre enn et par dager denne gangen. 

IMAGE.JPG