Min andre morsdag

IMG_8168.JPG

Dette innlegget skulle jeg skrive i går kveld etter at lille hadde lakt seg men da var jeg så utslitt selv, at jeg gikk bare å la meg etter at pizzaen var inntatt. Men herregud så heldig jeg er som faktisk får føle på denne slitenheten  av og til for å ha et barn, for det er så verdt det.

IMG_8167.JPG
IMG_8166.JPG

Dagen min startet med en at en fint pyntet lille E og og Fredrik kom opp på soverommet med blomster og gaver. Jeg fikk sove helt til 08.00 i i går. Vi spiste frokost sammen og Fredrik måtte dra på jobb. Jeg og lille E gikk opp til mamma og pappa og spiste enda en frokost og overleverte gaven som jeg hadde ordnet til min mamma. Vi trillet tur sammen videre til bestemor og bestefar, slik at mamma fikk overrekke bestemor en liten hilsen. Der spiste vi kaker og drakk litt kaffe før ferden til meg og lille E gikk til Braatthallen for å turne.

IMG_8165.JPG
IMG_8164.JPG

 -når noen strek på et kort tegnet av en liten barnehånd, mitt eget barn, betyr så mye❤️

IMG_8163.JPG

Middagen spiste vi hjemme hos mamma og pappa. En skikkelig kosedag der vi fikk vært sammen alle mann, sett bort i fra at Fredrik var på jobb.

IMG_8162.JPG
IMG_8161.JPG

I dag er det en ny uke, og rutiner må på plass igjen. Mine prioriteringer er et sunt kosthold og nok søvn. Det er alfa omega for å klare å gjennomføre med et smil om munnen, og det må jeg få til.

Ha en fin uke🌸

Søndag er turndag

IMG_7361.JPG

Lille E var så heldig å få klubbdrakta til jul, og det er kjempestas (spesielt for mor) å ta på denne på søndagene før vi drar i Braatthallen for å være med på «foreldre og barn turn» For litt over et år tilbake trengte foreningen ny lagdrakt. Min bestevenninde som også er fadder til lille E, jobber i turnforeningen, og skulle da bestille ny lagdrakt. Jeg hadde fri en dag fra jobb å dro å besøkte henne da hun holdt på med dette. Vi fant en nettside hvor vi kunne bestille treningsklær fra og også designe egne drakter. Jeg var i himmelen et par timer der jeg drev å skisserte forslag til ny lagdrakt. Jeg hadde selvsakt noen kritierier som blandt annet farger. Selv om foreningen skulle ha ny drakt bestemte vi oss for at vi måtte ivareta fargene som Kristiansund turnforening er kjent for; blått, hvitt og gull. Hun sendte inn forslaget mitt og bare en uke etterpå fikk jeg vite at det ble denne med kun noen få endringer. Hvor kult er ikke det?

Jeg fant to snap-bilder jeg tok den dagen som legger med:  

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Og jeg skal ærlig innrømme at tårene var ikke langt unna da denne flotte tuendrakten lå under treet i mini størrelse til lille E. 

FullSizeRender.jpg

Det er veldig spesielt å tilbringe litt tid i turnhallen igjen, og ekstra stas å kunne ta med min egen datter dit. Hun skulle bare visst hvor mange timer jeg tilbringte der i mine yngre dager. -hjelp, nå hørtes jeg plutselig veldig gammel ut. Men det føles som om det var i går at jeg sto der piss nervøs før en konkurranse å ventet på at dommerne skulle hilse å jeg kunne begynne på øvelsen min.  Jeg gleder meg til å vise henne bilder fra da jeg turnet. 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Lekekjøkken

PC250542.JPG

-en barnevennlig jul-

Det er desverre dårlig med snø denne jula i Kristiansund, så utendørsaktivitetene må vente. Akebrett, pulk, lage snønule…ahh jeg gleder meg. Men enn så lenge foregår lekene innendørs. Lille E fikk seg lekekjøkken til jul, og gjett om det kokkeleres. Det er storstas å få styre på her. Og det er tydelig at hun har vært vitne til matlaging på kjøkkenet, for å se hvordan hun håndterer bla stekepanna på sitt egen kjøkken er ganske synkront med hvordan vi gjør det. Hun er så flink<3 Vi har pakket bort mye av hennes leker som har stått fremme en stund, til fordel for den nye kjøkkenleken. Nå er det kjøkken, lekemat, pådekking og handlevogn som gjelder. Vi leker butikk og kaffeselskap. Handler mat og dekker bord.

PC250545.JPG
PC250539.JPG
PC250541.JPG
PC250537.JPG
PC250551.JPG
PC250549.JPG

Senere i dag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere.

første juledag

PC250571.JPG

-julaften-

La oss spole tiden litt tilbake. Helt til julaften 06.00, da alarmen ringte. Vi spiste en fin liten frokost bare vi tre før jeg dro på jobb. Jeg skulle jobbe fra ni til ett denne dagen. Vi startet arbeidsdagen med julefrokost denne morgenen og sjefen holdte en liten tale og hadde overrekkelse av julegaver fra bedriften, før vi begynte med kundelistene våres. Vi fikk vite den fantastiske nyheten om at våres kollega hadde født en liten gutt denne natten så etter jobb dro vi på sykehuset å besøkte henne. (Selvsagt etter avtale med henne) Å kunne dra på fødestua på selve julaften var veldig spesielt.

Da jeg kom hjem hadde jeg planer om å rekke å blogge litt til dere og blant annet ønske dere en skikkelig god jul, men tiden strakk ikke til mere enn at jeg rakk å dele bildene av det juledekkede bordet.

PC250573.JPG

-besøk av nissen-

Hva gjelder nisse i år, var vi veldig i tvil om det var noe vi skulle ha. Vi tenkte at lille E fortsatt var litt liten og at det ville bare bli skummelt. Men så kom jeg på at nissen trenger jo ikke å komme inn, han kunne bare gå rundt huset og legge fra seg gavesekken ute, mens vi sto inne å så på han. Det gjorde vi. Og det funket kjempebra. Lille E så facinert på nissen, trykt i mammas hender, mens nissen lusket rundt hushjørnene. Når vi hadde vinket til nissen og han hadde dratt sin vei kledde vi på oss å gikk ut for å hente gavesekken. I den lå et akebrett med masse mandariner oppi. -Nå venter vi bare på litt julemagi for å kunne gjøre om regnet til snø.

Julen ringer inn klokken fem, men i år fremskyndet vi det med en hel time og satt til bords allerede kl fire for at lille E skulle få med seg mest mulig av julekvelden før hun fant drømmeland. Likevel måtte vi fortsette med gaveåpningen av hennes gaver i dag når vi sto opp. Fikk litt amerikanske vibber her da. Det var så koselig å sitte i pysjen å pakke opp gaver på morgenkvisten i dag.

PC250582.JPG

-første juledag-

Christmassweater fra Match
PC250564.JPG
PC250565.JPG
PC250572.JPG
PC250563.JPG
Åsas jul fra firkløveren
Vafler fra berit Nordstrand
PC250569.JPG

I dag er det første juledag og i tradisjonens tro bruker den store julebrunchèn å være hos bestemor og bestefar, men i år ble den store juledagsfrokosten flyttet til mamma og pappa fordi bestemor og bestefar har blitt besteforeldre igjen, til to fantastiske tvillinger som kom til verden like før jul. Dem har derfor reist sørover for å feire jul med den nybakte familien i år<3

PC250574.JPG

Jeg føler det er skikkelig babyboom rundt oss for tiden, og det er så koselig. Vi har lenge bare vært voksne i familien og rundt oss nå, men nå begynner det sakte men sikkert å bli mere baby- og barneliv igjen.

PC250580.JPG

Vi storkoste oss rundt bordet hos mamma og pappa. Jeg er mett enda! SÅ mye godt samlet på ett bord, skjer kun en dag i året og det er i dag.

PC250588.JPG
PC250577.JPG
PC250578.JPG

Håper alle koser seg og nyter denne tiden like mye som jeg gjør.

Barn og juleselskap

Jeg har tenkt litt rundt dette med barn og juleselskaper, eller generelt selskaper og kaffebesøk med små barn tilstede. Jeg regner med at vi ikke er de eneste til å ikke alltid tenke på å ha et sunt alternativ på «kakebordet» noe jeg nå har bestemt meg for å bli flinkere til.

Dette er egentlig et skikkelig «note-to-self» innlegg, som jeg velger å skrive offentlig for kanskje har noen følt på det samme.

IMAGE.JPG

Sofabordet, som kanskje oftest blir brukt i kaffeselskap, er gjerne i lav høyde og de minste rekker fint opp og liker å gå rundt bordkanten. Den farlige varme kaffekoppen er ikke langt unna som man stadig flytter lengre og lengre inn på midten av bordet i frykt for at den lille (lange) barnearmen plutselig velter den.  Kjeksene, kakestykkene og alt annet usunt er også bare ei barnebarn unna. Vi voksne vil veldig gjerne prate sammen/fullføre samtalen og gir barnet en til kjeks for å kjøpe seg to minutter til med prating. Så raskt kjeksen er inntatt begynner barnet å gå rundt bordet igjen på jakt etter mere godt.

Og bli mett på søtsaker går utover de ordinære måltidene og også søvnen til natta.

Dette syns ikke jeg noe om, så jeg har kommet frem til en løsning som jeg skal teste ut, nå spesielt i julen.

IMAGE.JPG

For det første kan vi flytte oss over til spisebordet, hvor alle sitter godt og kaffekoppene står tryggere. Og så skal jeg ha sunt alternativ på bordet. Det betyr ikke at jeg skal bytte ut smultringene med brokkoli, men jeg skal lage sunne alternativer til julebaksten og lage fristende fruktspyd, som da er ment spesielt for lille E. Da tenker jeg at hun kan trøye seg lenge med å dra av fruktbit for fruktbit og se og smake på de forkjellige fruktene med farger.

IMAGE.JPG

Jeg gjorde en liten test her om dagen, som bildene over er et bevis på, og det så ut til å funke bra. Jeg søkte derfor opp litt inspirasjon slik at jeg har mye å komme med til jul.

IMG_6872.JPG
IMG_6873.JPG
FullSizeRender.jpg