Outdoor juicing

IMG_2376.JPG

Jeg følte det passet seg med et utenlandsk språk i overskriften her, for det er nettopp i utlandet, les; sydligere strøk, jeg følte at jeg var i denne dagen.

IMG_2372.JPG

Vi lagde ferskpresset juice på terassen og koste oss i mange timer utendørs. Dette været altså. Jeg brukte ingen oppskrift denne gangen, vi bare kuttet opp masse forskjellig av det som var i fruktskåla.

IMG_2373.JPG
IMG_2374.JPG

Det var ei lita ei som var veldig ivrig med å hjelpe til. Juicing var interessant. Å se at appelsinbåtene forsvant og ble til juice som kunne drikkes etterpå. Det må være hverdagsmagi for små øyne. 

fineste kaffekoppen min som jeg fikk til jul fra tantebarna mine❤️

fineste kaffekoppen min som jeg fikk til jul fra tantebarna mine❤️

IMG_2377.JPG
IMG_2378.JPG
IMG_2380.JPG
IMG_2382.JPG
IMG_2383.JPG

Ha en fin søndag 🌞

Uteområdet på tegnebrettet

IMAGE.JPG

Nå er tiden her for at vi endelig skal starte med uteområdet. Nå er snart alle naboene rundt oss ferdige utenfor hos seg og det er blitt så fint, så jeg skjemmes litt over de halvdøde Thujaene som står rundt hushjørnene her🙈

IMG_2384.JPG

Jeg måtte le. For noen dager siden ringte det på døra. Det var en mann som kom fra et asfalt byrå (Kontakten tidligere med han har foregått via mail med Fredrik) og lurte på om vi skulle ha asfalt som det var snakk om på mail. Men det komiske i det hele var at når jeg åpna døra så lurte han på om foreldrene mine var hjemme for han skulle ha snakket med de om asfalten som skal legges her. Altså, man kan ta slike situasjoner som et kompliment på at man ser ung ut, men hallo!! Det var dumt jeg ikke hadde lille E på hofta her. Det ville kanskje tatt bort hans tro på at jeg var jentungen i huset med mindre han ville trodd det var lillesøstera mi da. Mulig han hadde snakket med renovasjonsmannen som var her for å tømme søppelet og jeg måtte få hjelp til å trille frem søppeldunken da den var så tung og fikk beskjed om å drikke mere tran. -neida, dette ble et stort sidesprang her.


Vi har nå hadt to sesonger på å bestemme oss for hvordan vi skal ha det på eiendommen vår. Om vi skal gå for asfalt, belegningsstein, gress eller elementer av alle tre sorter. Om vi skal ha gjerde, endten i treverk eller glass, om det evt gjerdet skal stå på naturstein eller en støpt mur og om vi skal plante hekk eller trær. Her må vi også sette oss inn i hva som er lovregulert hva gjelder høyde på gjerde/hekk/trær som plantes nært nabogrensen. Og også sette oss inn i hva som vil vokse og trives her ved kysten i saltvann, vær og vind.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Opparbeidelse på uteområde er ingen ting å spøke med; det er permanent og veldig dyrt derfor må det være gjennomtenkt.

IMG_2386.JPG
IMG_2387.JPG
IMG_2385.JPG

Vi har hadt et firma på befaring her og venter nå spent på pristilbud. Om kveldene har vi drevet å tegnet mange skisser på hvordan vi ønsker å ha det. Jeg gleder meg til alt blir ferdig. Jeg har såvidt begynt å plante noen planter. Jeg syns det er kjempefint med slik «bonderomanarisk» blomsterstil med hengeplanter med rosa blomster. Japansk kirsebærtre har alltid vært en liten drøm å være eier av, men til dette huset så må vi ha en litt strammere stil. -Grønn kantede busk og stilrene trær og planter. Jeg er også veldig inspirert av kaktuser og palmer som vokser i sydligere strøk, og da jeg kom over disse plantene på Mester Grønn her om dagen måtte de bare bli med meg hjem. -Ja, disse to inn i min lille Alfa Romeo😂Palmeliknende planter som kan trives i våres miljø. De heter forresten Dracaena Indivisa, for de som lurer.

IMG_2371.JPG
IMG_2369.JPG
IMG_2388.JPG

tilbake til det vanlige

IMG_2308.JPG

!7 mai og årets konfirmasjoner er et tilbakelakt kapittel og den vanlige hverdagen tilbake på jobb. Vi har fått inn sommerens nyheter og reiseprodukter i hyllene. Nå skal jeg jobbe mye med nye bilder som skal ut på frisørsalongens sosiale medier. Det er så gøy å lage flatlays og dekorere med nye utstillinger.

IMG_2306.JPG

På bloggen er har jeg fått en del tilbakemeldinger om at den lastes veldig treigt. Jeg trodde først at det bare var et problem hos meg og at problemet var at min mac er stapp full og trengte en skikkelig opprydning men det var ikke der problemet grunnet. I første omgang har jeg fjernet videoheaderen, og håper det vil gjøre bloggen raskere, hvis ikke må jeg gå grundigere til verks. Ahh, hater tekninske problem som jeg egentlig ikke har peiling på men som jeg bare må ta stilling til av og til som bloggeier og markedsansvarlig på jobb.

IMG_2305.JPG

Ha en fortsatt fin onsdag.

I det siste

IMG_2227.JPG

La oss spole helt tilbake til lørdagen hvor siste oppdatering fant sted. Det er ikke noe galt som har skjedd og jeg har det bare bra. Men de første dagene etter en friuke bortreist er det en del å ta igjen, så det har ikke vært så mye å meddele her. Og jeg gidder ikke å oppdatere bare for å gjøre det. Når jeg ikke har mere å komme med enn å fortelle om antall besvarte mail, fulle kundelister på jobb og en skittentøyskurv på hjemmebane som snart er tømt lar jeg heller være. Men nå måtte jeg bare titte innom for å fortelle at alt er bare bra. Siden jeg heller ikke har tatt noen bilder med kameraet de siste dagene legger jeg med de siste på kamerarullen på telefonen.

Jeg har kjøpt joggekitet til Thule vognen så nå har vi alle fem kitene. En joggetur er allerede tilbakelakt.

IMG_2226.JPG
IMG_2228.JPG
IMG_2225.JPG
IMG_2230.JPG


Jeg fortalte om at jeg har møblert om på stua men at tv-en fortsatt sto på kjøkkenøyen. Den er nå blitt flyttet for vi bestemte oss for å prøve denne møbelløsningen en stund, altså å bytte plass på sofagruppe og spisebordsgruppe. Vi har også kjøpt oss ny lampe til å ha over spisebordet. Det var jaggu på tide. Til nå har vi hadt tre spotter som var kjøpt i hu og hast på Jula før dåpen til lille E bare for å ha belysning i det hele tatt. Det var godt å få byttet de ut. Bildene er fra gårsdagens solnedgang.

IMG_2229.JPG
IMG_2231.JPG
IMG_2232.JPG

Årets 17 mai

IMG_2142.JPG

Hei fra Kristiansund. I femtiden i går ble bunad byttet ut med joggis og sportsbh -for en befrielse, haha!...(det er like stas å ta av bunaden som på) og kjøreturen hjem begynte. Nå sitter jeg i pausen på jobb å ser gjennom gårsdagens bilder. For en fin dag vi hadde.

IMG_2135.JPG
IMG_2144.JPG
IMG_2174.JPG
IMG_2170.JPG
IMG_2119.JPG

Dagen startet med å bli vekket av at russen nærmest hadde vandrende diskotek i gatene og 17 mai følelsen inntraff på sekundet. Vi spiste felles frokost til svigers med alt du kan tenke deg av god mat på bordet før vi dro hjem til farmoren til Fredrik for å se på toget. Bedre plassering skal man lete lenge etter. Der satt vi på markterassen hennes. Koste oss med kaffe og kake under parasollen og så på at toget gikk forbi bare noen meter unna.

IMG_2134.JPG
IMG_2101.JPG

Vi fulgte toget som endte på barneskolen som Fredrik har gått på, som nå tante- og onkelbarna våre går. Der var det taler, kjøp og salg av kake og is og konkurranser i de tradisjonelle 17 mai lekene. En skikkelig god gammeldags 17 mai.

IMG_2201.JPG
IMG_2102.JPG
IMG_2143.JPG
IMG_2114.JPG
IMG_2109.JPG

Vi spiste verdens beste kjøttsuppe hos søsteren til Fredrik før vi dro videre til fadderne til Erle for litt Tapas. Om jeg var mett i går? -JA! Lille E gikk så fin i bunaden sin hele dagen, fulgte interessert med på toget og hadde en kjempefin dag med masse is, lek og inntrykk.

IMG_2137.JPG

Jeg er veldig glad for at vi valgte å feire 17 mai her. Det er første gangen jeg feirer 17 mai i en annen by enn min egen og skulle vi feire i en annen by så var det veldig passende å gjøre det nå før lille begynner å bli så stor at hun får egen fane å gå bak i toget her hjemme i både barnehage og hobby/idrett. Det var litt rart å ikke tilbringe denne dagen med lillebror (noe jeg har gjort i hele hans tjuefire års lange liv)  som har bursdag på 17 mai, men han spiller for et fotballag i Sverige og bor for øyeblikket der. -voksenlivet har banket på døra hos han også hvor mamma ikke kan arrangere bursdagen hans hvert år.

Vel, dette ble et veldig langt innlegg. Avslutter med å takke alle som bidro til at denne dagen ble fantastisk.