Kveldstur

IMG_2343.JPG

Vi hadde barnefri og vi tenkte å benytte sjansen til å gjøre noe vi ikke kan gjøre til vanlig lengre, nemlig å ta en spontan tur opp til Kvernberget på kveldstid. Valget sto mellom dét og dra ut på restaurant å spise.

IMG_2340.JPG
IMG_2339.JPG

Jeg er glad valget falt på kvernberget. Det var godt å få litt vind i håret. Og ikke tenke på annet enn meg selv. Du vet disse mammabekymringene; er hun for varm, er hun for kald, pannebånd eller lue, föret jakke eller tynnjakke, må vi snu nå eller rekker vi toppen. Hva er klokken, hun kan ikke sovne i bilen nå osv... listen er lang på alt som må tenkes på når barnet er med på tur. Og ikke minst var det godt å kunne fullføre samtaler med hverandre uten å bli avbrutt annethvert sekund med det ene eller det andre.

IMG_2338.JPG
IMG_2335.JPG
IMG_2337.JPG

Jeg tror jeg pratet i ett sett fra vi forlot døra til vi kom hjem igjen. Merket nesten ikke at vi hadde vært på tur. Det er godt jeg har funnet meg en «lytter» og ikke en «prater»

IMG_2341.JPG

Outdoor juicing

IMG_2376.JPG

Jeg følte det passet seg med et utenlandsk språk i overskriften her, for det er nettopp i utlandet, les; sydligere strøk, jeg følte at jeg var i denne dagen.

IMG_2372.JPG

Vi lagde ferskpresset juice på terassen og koste oss i mange timer utendørs. Dette været altså. Jeg brukte ingen oppskrift denne gangen, vi bare kuttet opp masse forskjellig av det som var i fruktskåla.

IMG_2373.JPG
IMG_2374.JPG

Det var ei lita ei som var veldig ivrig med å hjelpe til. Juicing var interessant. Å se at appelsinbåtene forsvant og ble til juice som kunne drikkes etterpå. Det må være hverdagsmagi for små øyne. 

fineste kaffekoppen min som jeg fikk til jul fra tantebarna mine❤️

fineste kaffekoppen min som jeg fikk til jul fra tantebarna mine❤️

IMG_2377.JPG
IMG_2378.JPG
IMG_2380.JPG
IMG_2382.JPG
IMG_2383.JPG

Ha en fin søndag 🌞

Uteområdet på tegnebrettet

IMAGE.JPG

Nå er tiden her for at vi endelig skal starte med uteområdet. Nå er snart alle naboene rundt oss ferdige utenfor hos seg og det er blitt så fint, så jeg skjemmes litt over de halvdøde Thujaene som står rundt hushjørnene her🙈

IMG_2384.JPG

Jeg måtte le. For noen dager siden ringte det på døra. Det var en mann som kom fra et asfalt byrå (Kontakten tidligere med han har foregått via mail med Fredrik) og lurte på om vi skulle ha asfalt som det var snakk om på mail. Men det komiske i det hele var at når jeg åpna døra så lurte han på om foreldrene mine var hjemme for han skulle ha snakket med de om asfalten som skal legges her. Altså, man kan ta slike situasjoner som et kompliment på at man ser ung ut, men hallo!! Det var dumt jeg ikke hadde lille E på hofta her. Det ville kanskje tatt bort hans tro på at jeg var jentungen i huset med mindre han ville trodd det var lillesøstera mi da. Mulig han hadde snakket med renovasjonsmannen som var her for å tømme søppelet og jeg måtte få hjelp til å trille frem søppeldunken da den var så tung og fikk beskjed om å drikke mere tran. -neida, dette ble et stort sidesprang her.


Vi har nå hadt to sesonger på å bestemme oss for hvordan vi skal ha det på eiendommen vår. Om vi skal gå for asfalt, belegningsstein, gress eller elementer av alle tre sorter. Om vi skal ha gjerde, endten i treverk eller glass, om det evt gjerdet skal stå på naturstein eller en støpt mur og om vi skal plante hekk eller trær. Her må vi også sette oss inn i hva som er lovregulert hva gjelder høyde på gjerde/hekk/trær som plantes nært nabogrensen. Og også sette oss inn i hva som vil vokse og trives her ved kysten i saltvann, vær og vind.

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

Opparbeidelse på uteområde er ingen ting å spøke med; det er permanent og veldig dyrt derfor må det være gjennomtenkt.

IMG_2386.JPG
IMG_2387.JPG
IMG_2385.JPG

Vi har hadt et firma på befaring her og venter nå spent på pristilbud. Om kveldene har vi drevet å tegnet mange skisser på hvordan vi ønsker å ha det. Jeg gleder meg til alt blir ferdig. Jeg har såvidt begynt å plante noen planter. Jeg syns det er kjempefint med slik «bonderomanarisk» blomsterstil med hengeplanter med rosa blomster. Japansk kirsebærtre har alltid vært en liten drøm å være eier av, men til dette huset så må vi ha en litt strammere stil. -Grønn kantede busk og stilrene trær og planter. Jeg er også veldig inspirert av kaktuser og palmer som vokser i sydligere strøk, og da jeg kom over disse plantene på Mester Grønn her om dagen måtte de bare bli med meg hjem. -Ja, disse to inn i min lille Alfa Romeo😂Palmeliknende planter som kan trives i våres miljø. De heter forresten Dracaena Indivisa, for de som lurer.

IMG_2371.JPG
IMG_2369.JPG
IMG_2388.JPG

tilbake til det vanlige

IMG_2308.JPG

!7 mai og årets konfirmasjoner er et tilbakelakt kapittel og den vanlige hverdagen tilbake på jobb. Vi har fått inn sommerens nyheter og reiseprodukter i hyllene. Nå skal jeg jobbe mye med nye bilder som skal ut på frisørsalongens sosiale medier. Det er så gøy å lage flatlays og dekorere med nye utstillinger.

IMG_2306.JPG

På bloggen er har jeg fått en del tilbakemeldinger om at den lastes veldig treigt. Jeg trodde først at det bare var et problem hos meg og at problemet var at min mac er stapp full og trengte en skikkelig opprydning men det var ikke der problemet grunnet. I første omgang har jeg fjernet videoheaderen, og håper det vil gjøre bloggen raskere, hvis ikke må jeg gå grundigere til verks. Ahh, hater tekninske problem som jeg egentlig ikke har peiling på men som jeg bare må ta stilling til av og til som bloggeier og markedsansvarlig på jobb.

IMG_2305.JPG

Ha en fortsatt fin onsdag.

I det siste

IMG_2227.JPG

La oss spole helt tilbake til lørdagen hvor siste oppdatering fant sted. Det er ikke noe galt som har skjedd og jeg har det bare bra. Men de første dagene etter en friuke bortreist er det en del å ta igjen, så det har ikke vært så mye å meddele her. Og jeg gidder ikke å oppdatere bare for å gjøre det. Når jeg ikke har mere å komme med enn å fortelle om antall besvarte mail, fulle kundelister på jobb og en skittentøyskurv på hjemmebane som snart er tømt lar jeg heller være. Men nå måtte jeg bare titte innom for å fortelle at alt er bare bra. Siden jeg heller ikke har tatt noen bilder med kameraet de siste dagene legger jeg med de siste på kamerarullen på telefonen.

Jeg har kjøpt joggekitet til Thule vognen så nå har vi alle fem kitene. En joggetur er allerede tilbakelakt.

IMG_2226.JPG
IMG_2228.JPG
IMG_2225.JPG
IMG_2230.JPG


Jeg fortalte om at jeg har møblert om på stua men at tv-en fortsatt sto på kjøkkenøyen. Den er nå blitt flyttet for vi bestemte oss for å prøve denne møbelløsningen en stund, altså å bytte plass på sofagruppe og spisebordsgruppe. Vi har også kjøpt oss ny lampe til å ha over spisebordet. Det var jaggu på tide. Til nå har vi hadt tre spotter som var kjøpt i hu og hast på Jula før dåpen til lille E bare for å ha belysning i det hele tatt. Det var godt å få byttet de ut. Bildene er fra gårsdagens solnedgang.

IMG_2229.JPG
IMG_2231.JPG
IMG_2232.JPG