husfilm, del 1

Endeliiig, så ble husfilmen ferdig. Jeg er så glad for at jeg begynte på dette prosjektet. Altså å filme å ta bilder underveis helt fra start. De første bildene i filmen er før tomta var stukket ut av kommunen.

Vi kan fortsatt ikke kalle det helt ferdig, men det kan man vel aldri når man har en enebolig. Har man eneboli har man hobby for livet. Jeg ser for meg at når vi er helt ferdige så er det å begynne å "flikke" på nytt. Til våren skal vi fortsette med litt utearbeider. Vi skal lage litt grønne miljøer og ei gressplen. Jeg har en skikkelig kul idè hva gjelder akkurat det. Ei gresssplen er ikke bare ei gressplen skal du vite;P

Del to, altså innvendig skal jeg også lage en film av. Jeg hadde også filmet mens vi jobbet innvendig. Jeg hadde bla noen kule klipp hvor vi la parkett, malte tak og vegger og monterte møbler. Det ble noen komiske, ikke minst tragi-komiske klipp men som sakt så streika hardisken min og alle disse klippene er borte.

mamma-trening

IMG_7578.JPG

 I går var mamma-treningen flyttet utendørs til tross for null grader. Men det var så friskt. Vi erobret (ja kan nesten kalle det det der vi gikk minst ti stk etter hverandre med vognene våre) vanndammen og Kringsjå. Vi gikk i raskt tempo og stoppet opp og hadde intervaller og brukte benker og steiner til styrketrening. Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7587.JPG
IMG_7586.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_7582.JPG
IMG_7584.JPG
IMG_7585.JPG

Det er så koselig å være en del av en slik gjeng. Er du én som har permisjon og kjenner på at dagene kan bli lange? Søk litt rundt på Facebook og finn grupper i nærheten av deg og bli med på det sosiale! -det er så viktig!

IMG_7580.JPG

Siden sist

Dåpen er over for ei uke siden og jeg kan nå begynne å åpne øynene for vinter og rette tankene mot jul. Nye selskaper skal planlegges:-)

PB100109.JPG

Jeg har ikke vært like aktiv på bloggen de siste ukene og tenkte derfor å nevne litt småting som har opptatt tiden min idet siste i dette innlegget.

PB100108.JPG

Natt til søndag klokken kvart over fire ringte det på døra vår. Ikke bare én gang, men nærmere fem seks ganger.. og de som har hund kan vel se for seg hvilket bråk det satte igang. Det er ikke mange som kan nærme seg ytterdøra vår, spesielt på natters tid, uten at Savanna skal varsle. Og det resulterte i at Erle også våknet. Fredrik gikk ned for å åpne og der står det ei jente å påstår at ifølge findmyiphone så er telefonen hennes inne i vårt hus. Det var bare å sende henne med til sokkel-delen, vi hadde no hvertfall ikke telefonen hennes oppe hos oss. Jeg vet ikke hvordan det endte, men jeg tenker at du skal være bra sikker på at du har rett når du velger å ringe på til noen midt på natta og ikke venter til neste morgen.

Vel, det ble en tidlig start på en søndag da det var vanskelig å finne tilbake til søvnen igjen for lillemor.

Senere denne dagen hadde jeg et oppdrag på jobb. Jeg skulle style og sminke en forhåpentligvis fremtidig stor artist til noen portrettbilder som hun skulle ta.

PB100098.JPG

Jeg var innom Kremmerhuset her om dagen og forelska meg i all den rosa julepynten de hadde stilt ut. Jeg fikk ideér om å julepynte rommet til Erle i rosa julepynt, men tror jeg må utsette det til hvertfall neste år.

I dag har jeg pangstartet uken med utetrening i forbindelse med mammatreningen som jeg og Erle deltar på. Vi var ute å powerwalket samt å ha intervaller i fem kvarter. Tommel opp for «fitmums» og kickstart på uken!

Den store barnedåpen, dag 2

-kirken-

Alarmen ringte kl 07.00, og kirken sto for tur. Selv om både bunaden min, dressen til Fredrik og dåpskjolen til Erle hang frem på kleshenger; strøket, klappet og klar kjente jeg skikkelig på nervene og tidspresset. Hadde det vært opp til meg denne morningen tror jeg vi hadde stått utenfor kirkedørene klokken åtte å ventet på at de skulle åpne.

Jeg kledde på meg bunaden, til og med keepet, for så å sette meg ned å amme...Å amme med fullt påkledd bunad var ikke bare bare -Ja, jeg ler av meg selv nå i etterkant! Men heldigvis ble ikke Erle stresset opp av meg, hun var så rolig som hun aldri har vært før. Jeg begynte faktisk å ha på Erle dåpskjolen også før hun skulle sitte i bilstolen, men tok til fornuft i siste sekund. Jeg ser for meg hvor rynkete den kjolen skulle ha vært når vi ankom kirka etter en tur i bilsetet med bilbeltet.
Vi kom frem og gikk inn i dåpsakristiet. Jeg måtte konsentrere meg hardt om å holde tårene tilbake fordi jeg både var rørt, stolt *utavenannenverden* og nervøs. Jeg har lest opp tekster i kirken mange ganger før og har aldri vært nervøs for å lese noe i kirka, men denne dagen... det gikk veldig bra sett bort ifra at jeg dro på snørret, hørte selv hvor godt det hørtes i mikrofonen og sa «ops» etterpå (også i mikrofonen)
Vel, nok om meg og mine følelser. Erle og resten av barna var så flinke i kirka. Helt eksemplariske. Vi hadde fotograf også denne dagen og fikk tatt noen fine gruppebilder. De som måtte reise hjem gjorde dét, og de andre ble med hjem til meg og Fredrik for en liten, ehm stor, brunch. Vi satt inne å koste oss mens regnet plasket på rutene og sjøen skummet bare noen meter ifra.
 

OddIngeTeige-6805_preview.jpeg
OddIngeTeige-6816_preview.jpeg
OddIngeTeige-6825_preview.jpeg
OddIngeTeige-6836_preview.jpeg
OddIngeTeige-6799_preview.jpeg

Kirkelandet kirke er ingen vanlig kirke med tanke på arkitekturisk utforming, men en som skiller seg veldig ut. Legg merke til hvor kul og spesiell den er ved alteret med sin utrolige takhøyde og fargede glass.

Fadder-bilde

Fadder-bilde

"venner er den familien man velger selv"

Familie-bilde

Familie-bilde

Familien -kunne ikke valgt bedre om man kunne velge!

OddIngeTeige-6852_preview.jpeg

Ja, nå er lille Erle Annette døpt. Hun har fått det fineste navnet, syns vi.

Og enda en milepæl i livet er nådd

Den store barnedåpen, dag 1

OddIngeTeige2017-6259_preview.jpeg

Hei og god fredagskveld. Endelig har jeg gleden av å vise dere et stort bildedryss fra en fantastisk happening. Da vi har mange tilreisende som skulle rekke å komme seg hjem igjen på søndag, valgte vi å ha selskapet på lørdag istedenfor på søndag etter kirken. 

Vi hadde selskapet hjemme og bestilte ferdig koldtbord med en varmrett. Vi bestilte også et par kaker, men selve dåpskaka laget vi selv. 

Vi hadde en fotograf tilstede for å dokumentere dagen for oss. Vi fikk så mye fint til lille Erle og jeg er så takknemlig. Vi fikk ikke dobbelt opp av noe, kun den fineste utgaven av alt. Alt passet perfekt og jeg skal ikke bytte en eneste gave. Jeg er så glad, stolt, rørt, takknemlig og alt på en gang nettopp fordi jeg faktisk kan arrangere en dåp. Og det i vårt eget hjem med en unik pike, med den beste mannen, en flott familie og fantastiske venner. 

OddIngeTeige2017-5981 (1)_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6387_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-5983_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6272_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6036_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6038_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6064_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6266_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6281_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6066_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6301_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6303_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6334_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6328_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6345_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6352_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6484_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6508_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6529_preview.jpeg
OddIngeTeige2017-6026_preview.jpeg

-fotokred: Odd Inge Teige