Tid for å nyte utendørs

IMG_9779.JPG

Stikkord; paller, puter, pledd og lyslenger og kanskje en skillevegg/levegg

Det er egentlig bare det som skal til, om man har stor eller liten plass til rådighet.

Det er straks årstiden for å nyte ettermiddagene og kveldene utendørs. Vi skal selv begynne å tenke på å lage til miljø på terrassene våre og jeg søkte derfor etter litt inspirasjon på Pinterest. Det er så mye fint man kan lage til uansett stil. 

Jeg har satt sammen et lite kollasj til dere i mange forskjellige stiler. Noe som passer alle og enhver🌾 

IMG_9780.JPG
IMG_9781.JPG
IMG_9782.JPG

Ha en fin fredag💋

Naked cake

IMG_9700.JPG

Her kommer bilder fra selskapet på lørdag. -Selskapet alle ble dødsens dårlig av. Neida, joda, nesten. Haha, huff!  Vi har tatt kontakt med både butikken som solgte maten og Mattilsynet og jeg er spent på resultatet der. Det skal bmi interessant å se om de finner noe og om vi får noen svar på hva vi har fått i oss.

Jeg skal ikke dele noen oppskrift med dere i tilfelle det var maten. Men litt inspirasjon må jeg dele. For jeg fikk endelig prøvd med på å lage en naked cake, noe jeg har ventet på rett anledning til lenge.  Den kunne alltids blitt penere og mer strøken. Jeg laget vel litt for lite smørkrem. Jeg kunne kuttet ut et par lag, men jeg ville fullføre seks etg, hehe.  men jeg ble ganske fornøyd. Vårlige vibber fikk den også. 

IMG_9710.JPG
IMG_9702.JPG

Sjekk denne planten her!!! Jeg gikk forbi den på mester grønn og visste med en gang at denne måtte jeg gi til mamma. Klassiske få blader som spretter opp fra ei nøtt. Så kul. Mulig jeg er blitt vel sydlig inspirert, men jeg syns denne var så fin. Jeg kjøpte med det fuglparet fra Kaj Boiesen som jeg tenkte skulle stå på nøtta, men de ble desverre ikke med på bildet. 

IMG_9704.JPG
IMG_9706.JPG

Mamma hadde pyntet bordet så fint. Igjen! Denne gangen hadde hun klippet av stilken på rosene slik at det bare bare rosetten igjen og de lå å fløt i vann i denne svarte vasen, matchende med de to små med lys i. 

IMG_9708.JPG
IMG_9705.JPG
IMG_9714.JPG

Det var ei som var spent på kaka, å klarte ikke å holde pekefingern unna❤️

IMG_9709.JPG
IMG_9703.JPG
IMG_9713.JPG

På etterskudd

IMG_9690.JPG

Hei, dere! Mitt fravær på bloggen skyldes spysyka. Jeg har ligget rett ut i 24 timer. Og det er ikke bare meg, men hele familien har stått på knær å ropt på elgen i tur og orden. Så vi måtte faktisk stenge salongen i går. Jeg tror ikke at vi er blitt smittet av det som går, men rett og slett matforgiftet. På lørdag var vi i selskap til mamma og alle som spiste middag rundt bordet har ligget rett ut. Lille E fikk det heldigvis ikke, da hun spiste ei brødskive på forhånd og ikke spiste så mye i selve selskapet. Fredrik var fortsatt ute offshore så han ble heller ikke syk. Og det er litt av grunnen til at jeg tror det er matforgiftning og ikke noe annet,  for det skal godt gjøres å bo i samme hus uten å smitte hverandre. For ja, bank i bordet, han har ikke fått det enda.  For noe dritt altså! Kan ikke huske sist jeg var så dårlig og kastet opp så mye. Hele kroppen skalv og alle muskler og ledd verket. Og for å ikke snakke om hvor mye på etterskudd man kommer med alt bare man tar en uplanlagt dag «off» 

Det er ikke blitt tatt mange bilder den siste dagen så legger med noen koselige bilder av litt kjøkkenlek. Det er ei som trøyer seg godt på eget kjøkken. Spesielt hvis hun får litt «ekte» vann å leke med.  

IMG_9689.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_9691.JPG
IMG_9692.JPG
IMG_9694.JPG
IMG_9695.JPG
IMG_9698.JPG
IMG_9696.JPG
IMG_9697.JPG

Turist i egen by

IMG_9650.JPG

God søndagsmorgen. Det et fortsatt tidlig til søndag å være, men frokosten er i magen til meg og lille, dyna er dratt på sofaen og Barne-TV står på. Jeg så min mulighet til å oppdatere bloggen. 

IMG_9651.JPG

-Sunnbåten Framnes-

I går hadde jeg lørdagsfri og det hele ble som en «turist i egen by» -opplevelse. Jeg og en kollega som også har fått barn dro først på bestemors hage før vi møtte fadderen til lille E og tok sundbåten (den fine, gammeldagse med navn Framnes) hele veien rundt. Jeg kan ikke huske sist jeg tok sundbåten og det ble lille E’s første tur med den. Det er gratis sundbåt på lørdager og det var det mange som benyttet seg av. Kjempekoselig. 

IMG_9652.JPG
IMG_9653.JPG

Apropos tights. Husker dere at jeg nevnte tidligere hvor lenge jeg letet etter den perfekte vintertightsen med fleece inni(?) jeg må oppdatere der, for jeg har funnet en ny favoritt. Nemlig denne fra Norrøna. Den er er drøm å ha på. Både alene og som baselayer til en skallbukse for skiturer. Jeg fant den på sportsbutikken på Gardermoen og den ropte navnet mitt sammen med litt annet tilbehør. Jeg prøvde å ta en liten flatlays av det hele og både ei lita ei hadde veldig lyst å ta tilbake sitt hodebånd og en en hund hadde veldig lyst å bruke den rød genseren som teppe. Så ei barnehånd og litt hundepels var umulig å ikke få med på bildet❤️

-Norrøna-

norrøna fleecejakke, tights, sokker og hodebånd
norrøna fleecejakke, tights, sokker og hodebånd
norrøna fleecejakke, tights, sokker og hodebånd
klar for tur med klær fra norrøna

Palmitos Park

Palmitos Park, Dyrepark på gran canaria

-Dyrepark på Gran Canaria-

En av dagene på Gran Canaria ble tilbringt langt inn på øya og litt i høyden, nærmere bestemt på Palmitos Park, som er en dyrepark. Helt siden jeg besøkte en dyrepark i Thailand for noen år tilbake sa jeg at jeg aldri skulle støtte en slik industri igjen. Men ut i fra det jeg hørte og leste på forhånd om denne parken, så skal dyrene her ha det veldig bra. -selv om ingen dyr burde vært innestengt i bur i det hele tatt. Vel, vi valgte å ta turen, og det ble en spennende opplevelse for stor  og liten. 

Palmitos Park, Dyrepark på gran canaria

Den første som møtte oss da vi entret inngangen var denne søte lille skapningen. 

IMG_9590.JPG

Rett etter møtte vi på denne, ikke like fin, men sjarmerende på sin måte. Det er rart hva pels gjør med oss mennesker. Med en gang dyrene har litt pels og er søte å se på får vi en omsorgsfølelse for de med en gang, selv om de er minst like farlige som dyrene uten pels som krokodiller, slanger osv.

IMG_9588.JPG
IMG_9593.JPG
Palmitos Park, Dyrepark på gran canaria
Palmitos Park, Dyrepark på gran canaria

Vi var på delfinshow. Jeg blir alltid like fascinert over at det går an å trene opp en fisk(!!)

Palmitos Park, delfinshow, Dyrepark på gran canaria

Palmitos Park, delfinshow, Dyrepark på gran canaria

IMG_9591.JPG

Dyreparken hadde eget orkidé- og sommerfuglarium. Her kunne vi se de fineste orkidéene og de største sommerfuglene. Jeg fikk desverre ikke tatt noen bildet av sommerfuglene da jeg var mere opptatt av å filme de. 

IMG_9587.JPG
IMG_9584.JPG

Vi spiste lunsj i parkens restaurant. Og sett bort i fra at spanjolene ikke har fortsatt seg på effektivitet, dog køkultur, var det veldig bra her. 

IMG_9583.JPG

Og så tilbake til reptilene. Jeg har frysninger enda. Disse (stakkars) dyrene har jeg desverre ingen ting til overs for. Men det er bra vi er forskjellige. -Fredrik kunne sikkert stått der enda. Hehe, neida, jo, nei!

IMG_9582.JPG
IMG_9581.JPG
IMG_9580.JPG

Vi var også på et fuleshow. Deltakerne var både tropiske fugler og rovfugler. Og igjen; hvordan i alle dager kan man trene opp en fugl, en ørn liksom!!! Den gikk og fløy på kommando. 

IMG_9597.JPG
IMG_9599.JPG
IMG_9598.JPG