Dette gir en god start på dagen

IMG_5283.PNG

mine 12 beste råd for hvordan du kan starte og avslutte dagen på best mulig måte.

Er du også en av de som ser på vekkerklokken som din verste fiende, og sliter med å komme deg opp hver morgen. Slike som som oss suger jo til oss alt av artikler om informasjon som kan forbedre dette. Noe funker og noe er kun svada, eller det kan være individuelt. Men disse tipsenefunker for meg.

Noen ganger kan det være vanskelig å finne motivasjon for hvorfor man skal stå opp tidligere. Da er det viktig å huske på at det er opp til deg selv hvordan dagen din faktisk blir.


-12 tips for en bedre dag-

IMG_5282.PNG

1. Smil når klokke ringer, uansett hvor forbannet du er. Det hjelper utrolig. Stå opp minst 1 time før du må gå ut av døra.

2. Sørg for å ha forberedt din egen mat (og evt barnas mat) dagen før.

3. Kjør avgårde til jobb/barnehage/skole minimum 15 minutter før du pleier. Da vil du automatisk ta uventete situasjoner med et smil.

4. Bruk 15 minutter på jobb til å prate med noen du aldri tar deg tid til ellers.

5. Gjør ferdig husarbeid som du liker minst før tar kvelden, slik får du en lettere start på neste dag med det du liker.

6. Drikk minst en liter vann i løpet av arbeidsdagen.

7. Legg fra deg mobilen når du henter barna i barnehagen eller på skolen.

8. Spis til du ikke er sulten mer. -Ikke spis til du er stappmett. (om måltidet er skikkelig godt, del det helle opp i to. Og varm opp porsjon nr 2 (eller 3) etter et par timer)

9. Drikk minst 1 liter vann etter middagen. (spre det utover kvelden)

10. Bruk ti minutter til å betrakte noe utenom TV og internett (et bilde eller maleri) (denne har jeg søkt opp, hadde aldri kommet på dette selv😂, men mulig det funker)

11. Bruk 5 minutter i egne tanker på å liste opp ting du er lykkelig over.

12. Legg deg før du er stuptrøtt.

FullSizeRender.jpg

Ny på håret

fcdaf5ed4d52cb7453a575a26eac6ef8.jpg

Jeg hadde endelig bestemt meg for å gjøre noen endringer med håret mitt. Nå er det bare langt, slitt og fargeløst. Jeg ville både klippe og farge det. Jeg hadde ikke helt bestemt meg for akkurat hva jeg ville gå for og satt derfor å så etter litt inspirasjon. Den samme dagen sendte fotografen, som jeg har hadt en del prosjekter med tidligere, forespørsel om nytt prosjekt som skulle foregå utover denne våren og sommeren. Dette krevde at jeg måtte ha mitt «gamle» hår. Litt kjipt, da jeg endelig hadde bestemt meg og til og med satt av tid til å gjennomføre det, men selvfølgelig vil jeg være med å realisere et nytt fotoprosjekt. Det blir masse bildetakning og også video som jeg kommer til å dele her på bloggen. Kommer tilbake til hva temaet er denne gangen senere. Ville bare dele mine inspobilder med dere da det er så mye fint på moten akkurat nå hva gjelder hår. Kanskje går du også å lurer på om du skal bli ny på håret til våren(?)

PicMonkey Collage.jpg
PicMonkey Collage(1).jpg

-bilder lånt fra Pinterest

En dag på Oppdal

IMG_7518.PNG

Alarmen ringte halv syv i morrest og en halvtime senere var vi på veien med kaffekoppen fra Shell i hånda. Det er blitt obligatorisk på alle kjøreturer lengre enn Shell på Frei å kjøpe kaffe latte med espressoshoot og en dæsj karamell😉

FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

I skrivende stund sitter vi i bilen på vei hjem igjen med brennende lår. Det spørs om jeg kommer med ned trappa i morgen. Herregud så rusten lårmuskulaturen min er.

Det var muligheter for å teste ski fra Vølkl i dag, og både jeg og Fredrik testet et par hver. Det ble ikke noe skikjøp for å si det slik. Det var den verste turen av dem alle. Jeg fikk meg så vidt ned med dem på bena😂, selv om de var skikkelig curved og skal være mye lettere å renne på i preparert løype enn mine egne. Jeg fikk bekreftet at jeg er såå fornøyd med mine egne ski fra RMU. Gammel vane vond å vende, vet du! 

Vel, vi har hadt en fantastisk dag i bakken sammen. Nysnø og sol. Og et fint avbrekk i hverdagen. Nå er jeg klar for en ny uke i morgen. 

IMAGE.JPG
IMAGE.JPG

første familietur på ski

Prestmyra, langrenn, Frei,

Ahh endeliiig kom snøen og endelig fikk jeg byttet om fra sykkelhjul til ski på Thule-vognen vår. Vi var så heldige å få skikitèt til jul, og jeg har ventet på snøen siden. I dag etter jobben min fikk vi tatt en etterlengtet skitur, og denne ble den første som familie. Mamma og pappa ble også med, så utrolig koselig. Sist jeg hadde ski på bena ble bare en korttur og det var da lille E bare tre cm inni magen min. -Fredrik var altfor redd og la skiene mine på hylla, haha!

Prestmyra, langrenn, Frei. Thule Sport 2 sportsvogn som pulk med skikit
Prestmyra, langrenn, Frei. Thule sport 2, 5 in 1 vogn. skikit
Prestmyra, langrenn, Frei, Swix
Prestmyra, langrenn, Frei, Trollveggen
Rastepause Prestmyra, langrenn, Frei,
En liten rast på Prestmyra, langrenn, Frei. Kakako i koppen
Chihuahua på langrennstur i pulk sammen med kidden. Prestmyra, langrenn, Frei,

Vi rakk akkurat å ta turen inn til Prestmyra å ta en runde på ski før mørket la seg. Det ble en fin langrennstur på halvannen time inkl rasting. Brødskive med brunost, boller fra Shell og en liten kopp kakao, kunne ikke smakt bedre.

Etter turen samlet vi oss oppe hos mamma og pappa og spiste grøt til kvelds. Lille E sover der i natt, da jeg, Fredrik og min lillebror drar tidlig til Oppdal i morgen for å renne litt slalåm. Vi skrives fra fjellet.

Prestmyra, langrenn, Frei, Trollveggen

-reklame

Skistart.com selger alt innenfor ski og skiutstyr på nett. Nettbutikken har hovedfokus på langrenn, men har også bredt utvalg innenfor rulleski, sko, klær og friluftsprodukter for året rundt.

Skistart.com tilbyr:

• Gratis frakt ved kjøp over kr 1000
• 90 dagers åpent kjøp
• Bredt sortiment med hovedfokus på langrenn
• Leveringstid på 2-7 dager
• Alle produkter er av høy kvalitet og nøye utvalgt av faglært personell.

Butikkbeskrivelse

Skistart.com startet i 2004 og er en familieeid bedrift fra Sverige med både fysisk butikk og nettbutikk. Skistart.com ønsker å sette kundenes ønsker i fokus. De arbeider kontinuerlig med å effektivisere og optimalisere det de gjør, slik at alt skal gå raskest og enklest mulig. Skistart.com er eksperter på all slags skiutstyr i de nordiske landene. De ansatte har lang erfaring innenfor ski og friluftsliv.

organisering med blanke esker

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Hver gang jeg har skrevet esker i dette innlegget har det korrigert seg til ekser. Jeg har derfor korrekturlest denne teksten eks (haha) antall ganger. Hadde tatt seg ut om overskiften hadde blitt

”organisering med blanke ekser”.

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.
organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Den første uken i januar gikk med til opprydning og organisering. Med dette fikk jeg litt for god hjelp av lille E, så “god hjelp” at jeg måtte rett og slett utsette hele prosjektet til hun hadde lakt seg. Hun skulle prøvesitte alle eskene, gjorde flere forsøk på å pakke ned hunden og ikke minst var det veldig gøy å ta alt jeg puttet oppi eskene ut igjen. Så det enkleste og mest effektive var bare å la henne få sitte i ei ekse, så tapet jeg sammen to til etter henne med en nisse i hver og så lekte vi tog. Frem og tilbake mens vi ropte “tut-tut”.

organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.
organisering med blanke esker. All julepynt er pakket vekk.

Jeg hamstret inn blanke esker for å få en bedre oversikt i boden. Jeg tenkte først at blanke esker vil se rotete ut, men har kommet frem til at dèt er det mest praktiske. Og da slipper jeg å skrive så mye på innholdslappen utenpå kassene også. Klapp på skuldra til meg selv, for å gå for et praktisk valg fremfor et estetisk valg. Jeg begynner å bli god på dette nå. Nå er alt av julepynt pakket vekk, og i samme slengen ble mye skapplass rundt om frigjort også. En lettelse i seg selv. Det er en fryd å åpne skyvedørene nede i boden nå.