Middagsplanleggeren...

....er godt i gang med ukesmenyene. Jeg har nå satt opp et skjema med middager i ukene som kommer som skal inneholde det meste av det et menneske skal ha inntak av. Altså fiber, vitaminer, mineraler, fett og karbohydrater. Og ut av det blir det salater, sauser/ supper, kjøtt- og fiskeretter.
I dag ble det pølsegrateng. Mest fordi dette var en av favorittene mine da jeg var mindre. Helt til jeg fant ut hva pølse er laget av. Etter den dagen ble det bom stopp.. men er kommet litt over det nå, så da tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på bestemors hjemmelaget pølsegrateng. Og det klarte jeg meget godt. *stolt* har alltid hadt litt angst for denne melgjevningen skjønner du. Er så vanskelig å få den helt perfekt. Uten å verken brenne den eller få røsrt ut klumpene. I stedet for å bruke middagspølse, kan du enten bruke skinke, torsk eller kylling.
Bon Apetitè

Om du er i "American, mac`n cheese" humør en gang kan du jo teste ut denne:

Du trenger: 1/2 l melk, 3 egg, 1/2 makaroni, hvetemel, 1 kjøttbuljongterning, ost

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 175 grader. Smelt margarin og ha i hvetemel. Rør til en gjevntykk grøt. Spe ut med melken
Del eggeplommene fra eggehviten. Ha deretter i de sammenrørte eggeplommene i melgjevningen. 
Rør inn kjøttbuljongen.  Rør inn kokte makaroni og pølsebitene.
Eggehviten piskes stiv, og røres forsiktig inn til slutt, før alt heller i en ildfast form. Toppes med ost før den settes i ovnen. Stekes i 30 min, midt i ovnen.