En take-off som fikk hjertet til å dunke litt hardere

Så det ble som håpet en siste tur ned på Sola-stranda._________________________________________________________________________________
Pet in Cabin
Som dere sikkert har fått med dere så tar jeg med Savanna inn i cabinen når hun skal være med ut å reise. Og det fungerer på den måten at du reserverer en flybillet på vanlig måte, men rett etter bestillingen må du ringe inn til sas og søke (som det så pent heter) om å få ta med dyr på reisen. Dette gjelder for hund og katt. Andre dyr må desverre settes i lasterommet. Men det sies da at de er i et avlukke for seg selv, som er lydtett og isolert. Dyr i cabin det er godkjent på alle europeiske flyvninger bortsett fra inn til Irland og Storbritania. Men skal du reise utenlands gjelder også litt flere regler som omhandler vaksinering av dyret. Les også nøye gjennom karantene-tiden, om du skal ha med dyret tilbake til Norge igjen. 
Tilbake til innenlandsreiser. Buret må ha visse mål. 40x25x23 og en vekt inkl dyr på max 8 kg. Dyret må kunne stå oppreist, snu seg og ha tilgang til mat og drikke i buret. Buret skal være plassert under setet under hele flyvningen. Men jeg har erfart at det ikke er noe problem å ta det opp mens flyet er i lufta. Du får som regel seteplass helt bakerst, og for deg selv om det er ledig kapasitet for det. Du må også betale et gebyr på 300 kr.
Jeg bruker denne veska. Den er kjøpt på www.Ilovedogs.no og er godkjent til å fly med.
_______________________________________________________________________________
Nå er jeg endelig kommet hjem etter denne ferden. Og godt er det, for den siste flyturen Oslo-Kristiansund startet litt spennende. Litt for spennende for å si det lett. Vi gikk ombord i flyet og flyet startet som vanlig. Kjørte bort til rett flystripe, og begynte å gi på. Rett før take-off. Og da mener jeg RETT før, så brååååbremsa flyet, og måtte kanselere. Kapteinen var rask med å gi ut nødmelding som han kalte det. Melding om at noe lyste galt med flyet. Motoren ble slått av og flyet var mørklagt, kapteinen kom ut i cabinen med lommelykt og vi fikk anl til å stille evt spørsmål. Videre melding kom og det var at vi måtte parkere flyet, og vente på teknikere. Flyet ble sjekket mens vi satt inni. Det ble varmt, og jeg kjente litt på flyskrekken der. Etter ca 20 min hadde de funnet feilen, og det var at døra ikke var skikkelig  lukket. Og godt var no egentlig det. At det ikke var noe verre liksom. Og da var det bare å vente på klarsignal for så å ta av på nytt. Nå er jeg vel hjem, og klar for å ta natt;)