Nymoderne vask

Idag er det vaskedag i heimen. Jeg bestemte tidlig for at når vi fikk oss hus deralt er nytt så skal det behandles riktig. Og den nyeste forskningen innen renhold er at grønnsåpa "bruner/gulner" gulvene. Ja, faktisk, den gode gamle grønnsåpa som alt folk har brukt i tiår skal byttes ut. Den er blitt utkonkurrert av fiberkluter. Den nymoderne, skånsomme og mere miljøvennlige husvasken skal gjøres med forskjellige fiberkluter og ei bøtte med rent lunkent vann. Da bevarer du speil, gulv, listverk og overflater mye bedre. Man må bare lære seg å tenke at det er når det IKKE LUKTER NOE at det er rent. Ikke den typiske grønnsåpe-lukten som vi er så vant med. Men for å bevare sjarmen kan man jo alltids fylle opp ei kokvarm bøtte med grønnsåpe-vann og sette midt i rommet og la den dufte fra seg, mens man vasker med fiberklutene;P
Det holder seg lengre rent også, når det verken ligger igjen  et "usynlig" lag med jiff på speilet eller grønnsåpe på gulvet. Slikt tiltrekker seg raskere støv igjen. Det er mere miljøvennlig for oss mennesker også, da vi slipper å puste inn disse kjemikaliene som vi assosierer med "ren"-vasket-hus.
Det fåes kjøpt fiberkluter til alle forskjellige overflater. Tre, glass, stein osv. Fibrene trekker til seg støv og smuss i tørr tilstand og vasker bort flekker i våt tilstand. Fiberklutene rengjøres på en lett vask i maskina uten vaskemidler eller skyllemidler. Blir skyllemiddel brukt vil fibrene slutte å fungere som de skal, men har du vært uheldig så er det bare å klore de opp, så blir dem som nye igjen;)

Vaskehanskene mine<3 tihi...