Livet er et rollespill!!!

Ja det er det faktisk. Har du noen gang tenkt over hvor mange roller du skal være bare i løpet av èn dag. Det er så mange jeg ser opp til når det gjelder akkurat dette. Og dere skal vite at dere er så flinke..
      Man skal være den flinke eleven, den hjelpsomme datteren, det gode forbildet for smøsøsken, den arbeidsomme kollegaen, den kjærlige kjæresten, den lyttende venninden, den mest utholdende i løpesalen….Den gode mammaen, den perfekte hustru, den beste kokken osv…
      Dette må jo ha en sammenheng i at hver tiende normann går til psykolog. Enten fordi man føler at man ikke strekker til, får ikke endene til å møtes eller rett og slett ikke føler seg god nok.
Men god nok til hva? I mange av disse tilfellene så er den en selv som setter disse kravene. Det at de rundt deg krever det, er nok bare noe man føler selv.
      Jeg tror mange trenger å lande litt. Tenke litt. Tenke over hva man egentlig holder på med. Hvem man egentlig skal tilfedstille. Er det alle andre, eller en selv?
     Gi litt mere f… og lev litt mere<3 Ta deg selv høytidelig nok til å faktisk være den som først setter seg ned i sofaen.
     Det minuttet du er i akkurat nå, kommer aldri tilbake igjen. Så ta vare på det;)

     Nå i disse juletider er vel tiden som flest føler på dette. Dette jaget og maset. Hva har det å si om ikke det ene skapet i bua blir vasket til jul? Og det at halve Norge ligger i influensa 1. juledag. " det må være noe som går" ja det er det vi sier. Og det viruset som går tror jeg kalles stress. Rett og slett.. Man stresser og styrer så mye i førjulstiden at når man endelig kan slappe av i romjulen, så synker man helt sammen og ned i kjelleren. Hva er det ungene og familen din ønkser seg mest av alt. Det er å ha foreldrene sine sammen med seg. Ikke å ha de sengeliggende, mens huset står til utstilling helt skinnende rent. Og hvor de nesten ikke kan ta med lekekassen sin på stua, fordi det skal være så rent og pent sjø!
      Jeg tror ikke at det bare er de billige reisene som er grunnen til at flere velger å reise bort fra hele jula. De flykter fra stresset, maset og jaget.
     Hva med å bruke førjulstiden til å være sosial, gå ut på cafè/ restaurant og kose seg i hjemmet sitt. Og å tillate seg selv å ta i mot besøk i hjemmet sitt uten å måtte sterilisere det først. Da vil julen bli en mye mere koseligere tid<3 en tid man vil assosiere med noe hyggelig og ikke bare stress.
Jeg skjønner jo at det skal litt mot til, for å få jul i heimen. Men alt med måte. Som sakt, det ene skapet i bua trenger ikke å lukte grønnsåpe. Man skal kose seg mens man går i handlegatene og mens man pynter huset sitt.

Kildene til denne teksten kommer av gjennomsiktige facebookstatuser, instagrambilder, leste artikler på nettet, blogger og hørte historier fra andre mennesker. Bildene er fra weheartit.
-Karina