Pakkekalender og tankene rundt det!

Har du laget pakkekalender til din(e) kjære. Enten det er til kjæresten eller barna syns jeg det er en fin ting. Jeg har jo gode minner fra denne berømte julekalenderen selv, så jeg vil bringe gleden videre. Det er mye snakk om denne pakkekalenderen. Den skaper debatt hvert år. Spesielt når det kommer til skolen. 
Skal klassen arrangere julekalender-trekning hver morgen i desember eller ikke? Skal alle ta med likt eller av lik verdi, eller skal det være opp til hver enkelt?Noen er rike og noen er ikke fullt så rike. ( jeg velger å bruke ordet rik og ikke ''god råd'' for her i Norge snakkes vi om som rike når vi sammenlikner oss med mange andre land) mange foreldre stemmer for å ikke ha kalender på skolen, altså å ''ikke gi barna den gleden'' fordi de ikke har råd. Jeg har hørt om de klassene der foreldrene hadde blitt enige om at det var frivillig å ta med gave. Flesteparten tok med å fikk derfor bli med i trekningen om å få en gave og den siste delen av klassen som ikke hadde kjøpt noe ble såklart ikke med i trekningen. Det er ille det! Da er det alle eller ingen spør du meg.Og når det er snakk om å kanskje kjøpe noe til en verdi av 50 kr, så syns jeg at det er noe alle foreldre klarer å få til. Det er snakk om at disse familiene kutter ut spaghetti-middagen og heller lager en tomatsuppe 'en dag bare. Det hadde jeg så lett gjort istedenfor å utgi meg for å være så fattig at jeg hadde stemt nei til kalender, eller i verste fall latt ungen min se at medelever er spente på om det er deres navn som står på lappen i dag, når en selv vet at sjansen for at sitt eget navn blir trekt ikke er tilstede.
Og når det kommer til pakkekalenderen hjemme, er det også mange alternativ. Kreativitet koster lite. Hva med å bare pakke inn hverdagslie ting. Alle unger trenger en godtepose på lørdager. Pakk den inn. Alle trenger sikkert et påfyll av sokker og undertøy, pakk det inn. Kanskje dere også hadde planlagt et kinobesøk ila desember, pakk inn billetten. Og et annet forslag kan være å kjøpe et puslespill, åpne det på forhånd og del opp brikkene i 24 bunker og pakk de inn i små forpakninger. Og den 24 så har man et fullkomment puslespill;)
For de litt eldre, kanskje mere presist til kjæresten kan man lage 24 nummererte lapper, der det står et fint dikt, gode ordtak, quotes of the day, kanskje lage noen rebuser som man må løse osv. Og man kan gi ''gavekort'' på middag som du lager, massasje som du skal gi, eller at du tar på deg å vaske til helga. Slike ting koster jo så lite, men betyr så mye. Det er litt sjarm over det;) ikke bare tenk: '' å nei, pakkekalender i år også, det blir jo kostende flere tusenlapper''

Jeg har laget en kalender i år, og den er ei god blanding, med andre ord: den kosta ikke skjorta!
Jeg tok meg foreksempel ikke råd til å kjøpe en pakkekalender som man skal henge gaver på i butikken da jeg fant ut at de lå på alt mellom 300-800kr 
Men istede tok jeg rotting-blomsterpotta vår å snudde på hodet og festet gavene i rottingen. Og resultatet ble et fint lite tårn med pakker. Kjempefornøyd;)  Så igjen ''kreativiteten lenge leve''