Sunne hjemmelagde Bounty

Noe av det beste jeg vet å gjøre er å ta oppskriften til noe godt, og å erstatte de mest usunne ingrediense med sunne ingredienser. Da kan jo vi som prøver å være sunne, også spise godis. Og det mest overraskende er jo at den sunne utgaven ofte smaker bedre enn orginalen.

Du trenger: (til 20 stk)
- 50 g Cocosa Exstra Virgin, -2 ss Steviosa sukker, - 2 dl kokosmelk, - 200g kokosmasse
til glasuren: - 100 g Ecuador Organic 70% sjokolade, - 2ss Cocosa Extra Virgin

Slik gjør du:
Smelt Cocosa over svak varme i en kjele og rør inn Steviosa. Tilsett kokosmel og rør godt.
Ha i kokosmassen og bland alt sammen.
Sett i kjøleskap i ca 1 time. (blir røren for løs, tilsetter du bare mere kokos)
Form til kuler eller barer, alt etter eget ønske,  med hendene.
Legg de på bakepapir i fryseren til de er stivfrosne.
Smelt sjokolade iblandet Cocosa i vannbad.
Dypp kokosbitene i sjokoladen ved å bruke en gaffel.
Sett de på bakepapir i kjøleskap til de er stivnet helt.
Oppbevares kjølig.
(Dette er veldig enkelt, men krever litt tid bare;))

Tenkte også å skrive litt om to av ingrediense, som kanskje enda kan være litt fremmed for mange.

Sukker = Stevia
Verden står midt inne i en fedme- og diabetesepedemi. Dette er en utvikling som har skjedd under stort påtrykk fra markedsføringav fettfri og fettfattig mat, med desto høyere innhold av karbohydrater, sukker og kunstig søtstoff. Alle er enige om at sukkerforbruket bør skjæres drastisk ned, men mange opplever det som vanskelig å kutte ut det søte. Hovedproblemet for de fleste er kanskje mangelen på gode alternativer. Stevia representerer en ny æra for alle oss søtmonser;)
Det perfekte søtstoff er da altså Stevia. Det gir oss muligheten til å beholde den gode og søte smaken i kostholdet uten å ha dårlig samvittighet, eller være redd for overvekt og sykdommer. Stevia smaker ikke bare søtt, men er også naturlig. Det inneholder ikke energi, altså 0 kalorier, påvirker ikke blodsukkeret, og gir heller ikke hull i tennene. I følge litteraturen kan også stevia redusere suget etter alkohol, tobakk og andre stimuli.
1 g Stevia tilsvarer 300 g sukker, som igjen tilsvarer 100 sukkerbiter. Så det at prisen på Stevia er noe dyrere enn vanslig sukker taes igjen i bruken. Det er vanskelig å tenke seg et mer ideelt søtstoff. Fåes kjøpt i helsekostbutikker. Finnes i sukker-, pulver-, tabletter,- og dråpeform.


Delphiafett/smør/smult =Cocosa Extra Virgin 
Cocosa Extra Virgin gir deg en eksotisk duft og smak av de tropiske øyer: bare det ferske, rene hvite kjøttet fra håndplukkede kokosnøtter med høyt nærings og smaksinnhold blir brukt til å kaldpresse oljen, som deretter gjennomgår en sentrifugerings- og filtreringsprosess. Det gir en krystallklar og ren kokosnøttolje hvor den nydelige smaken og duften av kokos er bevart, i tillegg til det brede næringsspekteret: laurinsyre, caprinsyre, vitaminer mineraler og antioksidanter som beskytter oljen og gir den en lang og naturlig holdbarhet og stabilitet.

-Karina