Sjokoladekake-oppskrift

Har fått en del spørsmål på både oppskrift og fremgangsmåte på sjokoladekaka jeg laga her for leden, så lager derfor et eget innlegg om det. Merk deg at du trenger to dager da sjokoladetrekket må stå over natta.

Du trenger: sjokoladekake mix etter ønske ( jeg valgte lavkarbovarianten som Helsekost selger)  egg og olje som da skal i kakeblandingen.
Til fyllet trenger du: 100g hvit sjokolade, 130 g smør og 5-8 ss melis
Til pynten trenger du: 400 g mørk kokesjokolade, 200 g bakesirup, maisen a ( til utkjevlingen) fryseposer, kjevle av plast eller silikon.
Ellers brukte jeg sjokolade-pynte-kulene til møllerens og rosa melisdeig ferdig blandet og klar til utkjevling, som fåes kjøpt på kitchenbutikker og andre butikker der de ellers selger cup-cakestuff
Fremgangsmåte : 
Du lager kakemixen ut i fra det som står henvist på den. Og steker den ferdig. 
Så begynner du med fyllet. Så smelt sjokoladen i vannbad. Husk at hvit sjokolade tåler mindre enn mørk. Bruk kjøkkenmaskin og bland smør og sukker før du blander inn den hvite smeltede sjokoladen. Du får nå en  frosting med perfekt konsistens som både kan brukes til muffins-topping og kakefyll. Denne kan du ikke ha på kaka før den er blitt avkjølt og du har fått delt kaka i to. 
Start så med sjokolade'lokket'. Smelt sjokoladen og varm sirupen. Bland dette sammen. Ha deretter denne blandingen i en plastpose/fryseboksen. Klapp posen flat og unngå luftbobler. Knyt den sammen og legg den på kjøkkenbenken over natta.


Neste morgen er sjokolade blandingen din blitt hard. Du varmer den i 2-3 sek i mikro. Da er den blitt såpass myk og smidig at du kan kna den som en deig. Kjevle ut på plastunderlag. Det er her du kan bruke litt maisenna hvis den blir for klissete. Bare pass på at ikke øversiden får maisenna på, da det vil bli synlig på kaka. Kjevle til du har en runding som er større enn kaka di, så du er sikker på at sjokolade'deigen' dekker hele kaka. Legg så hele deigen over kaka og rull av plasten på baksiden som nå er kommet øverst. Brett rundt og ned på sidene av kaka og skjær en fin avslutning langs kakefatet. 
Så begynner du med den rosa melis deigen. Kna og kjevle ut til en sirkel. Skjær ut strimler på ca 1cm *10cm ( alt etter hvor stor kaka di er) den skal nå fra kakefatet og opp og inn til sentrum av kaka. 
Du trenger ca 16 slike strimler.
Dekorer kaka med disse strimlene. 8 stk til å være 'bånd' og 8 stk til å lage dekoren midt på kaka. Tilslutt tar du sjokoladekulene og setter på ''båndet'' pensle strimlene med litt vann for å få kulene til å sitte.That it!!! Det ble veldig mye tekst, men det er egentlig ikke så vanskelig og krevende som man kan få inntrykk av ved å lese denne teksten.
-Karina