The Grande Mosque

    I dag var vi på en guidet tur til den anerkjente moskeen her i Abu Dhabi. Det var veldig interessant. Både det å se hvordan den var på nært hold og hvordan de bruker den. Muslimene ber da 5 ganger daglig. Og et spørsmål som kom var: "hva skjer om dere er midt oppi en jobb eller noe annet viktig når bedetiden slår inn"? og svaret var så enkelt som at det avgjøren selv, hva som er viktigst. Vi har sett på hovedveien at bussjaføren har stoppet bussen, gått ut av den og begynt bedingen sin, når tiden for en ny bønn har vært der. Men ikke alle er like troende, og det blir respektert. 
    De har en egen digital klokke som de ber etter. Den viser soloppgang, så stiller bedetidene seg etter den, slik jeg forsto det hvertfall.

Som dere ser, så har jeg valgt å bytte religion.... :P -neida, men reglene for hva damene har på seg er jo som alle vet veldig strenge. Og det skal sies det, at med en gang denne hetta skle litt ned slik at litt av håret mitt kom til syne, så kom vakta bort til meg med en gang og ba meg ha på meg hetta ski
kkelig.... Ups, liksom.. Neida, man skal da ha respekt;)


Guiden vår. Veldig hyggelig.

Ja, vi måtte da ta av oss på føttene. Dekke til håret og ta av på føttene. Jaja, here we go!!;D
Men det skal sies at etter vi hadde valset rundt en time barfot, så var føttene like rene. Så her var det shiny, kan man si.

Inngangsdøra til "the prayer room"

"the baby room" her er den minste lysekrona, som er den første man møter når man kommer inn

Og "the big sister" Denne lysekrona er av krystaller og Svarowski stener, og veide 15 tonn. Og det var tre av de i det store "Prayer-room"

Det teppet dere ser på gulvet her er håndtverk. Flere tusen damer jobbet med dette i ca 1 og et halvt år. Fantastisk, men jeg er redd det sa litt slavearbeid mellom linjene.

Her er den digitale klokka jeg nevnte øvert i innleggetMe, the araber woman;D liker stilen....

-karina