Design & håndtverk -veien til å bli frisør

    Ei frisørutdanning er 4 år. 1 år grunnkurs som er desgin og håndtverk, 1 år med frisørlinje. Og deretter 2 år i bedrift, med avsluttende fagprøve. Fagprøven går over to dager, og består av en teoridel, og en praksis del. Det er det ordinære løpet, men utover det så finnes det noen andre veier å gå også. Privat frisørskole osv, med fagprøve som prevantist.
   Etter mye om og men, ble det det ordinære løpet for min del. Har aldri tvilt på at det er frisør jeg skal bli, men hvilken vei jeg skal gå for å bli det har vært omdiskutert.
    Det var lenge snakk om å flytte til Melbourne og gå 24 mnd privat frisørskole der. Det var også snakk om PivotPoint skolen i London. Og begge var jeg i kontakt med via telefon, og problemet lå ikke at jeg ikke kom inn. Men likevel ble det ikke noe av. Vet ikke helt hvorfor, den dag i dag. Men tror det ligger litt i at jeg var mere gira på å tjene penger enn å bruke de.
     Studerte jeg hjemme, altså tok det ordinære løpet, kunne jeg bo gratis hjemme og jobbe på frisørsalongen. Flyttet jeg ville det koste meg 600.000.
     Jeg hadde jo selvsakt fått med meg en drøss med opplevelser på kjøpet også, men likevel angrer jeg ikke på mitt valg den dag i dag. Jeg er veldig sånn at hvis jeg skal bestå noe, så skal det være bestått med glans. Ikke sånn mitt-på-treet-bestått. Så hvis jeg hadde valgt å dra til enten London eller Australia så hadde jeg kommet til å brukt all tiden på studiene likevel, så da kunne jeg jo like greit sitte hjemme i Kristiansund. Raskeste veien til rikdom;) Så kan jeg bruke de pengene jeg tjener nå, til å spare opp til en tur til de forskjellige stedene, og virkelig oppleve ting, uten å ha studiene hengende over meg.

    Grunnen til at jeg kom innpå dette temaet igjen, var så enkelt som at jeg skulle rydde i det ene skapet her hjemme, og fant permen min fra D&H. Der gikk det for det meste i tegning og maling i forskjellige former. Legger med noen av skissene her:


Oppgaven her var å tegne denne nakne damen etter et prosjekttørbilde som ble vist på veggen. Min ble litt tynnere enn orginalen, men utover det så er jeg ganske fornøyd.

Oppgaven var å jobbe med primær og komplimentærfarger, samt form og fasong


Her skulle det tegnes en skisse av en modell på kun 15 minutter.

Her lærte vi å tegne ansikt etter rutenett. Visste du bla at øyenkroken er på linje med toppen av ørene dine og
   at nesetuppen er på linje med øreflippene?

Skisse etter modell, tegnet på 30 min

Oppgaven var å tegne ei kule, med skyggelegging av en primærfarge. Og fargeleggingen skulle fargelegges kun med rette linjer. Lagvis. Å bruke fingeren som viskelær er ikke lov.


Disse to er malt med maling. Og det skal få frem formen av frisyren bakfra.

Her var vi ute i Vanndamman og skulle skisselegge det vi så rundt oss.


Vi fortsatte med skissering og skyggelegging av geometriske figurer.

Oppgaven var å tegne si ega hånd.

Vi fikk utdelt tre forskjellige klosser som vi skulle sette opp i forskjellige system for så å tegne de.

Vi skulle velge ut den beste trioen, og skyggelegge dem ordentlig. Her også ved hjelp av kun kryss-skyggelegging. (hvis du ser veldig nøye på de, så ser du rutenettet i skyggeleggingen)

Fortsetter med å tegne mi ega hånd i forskjellige positurer.

Dette er tegner med kritt. Likte veldig godt denne ideèn mtp skyggen. Kanskje jeg skal lage en stor ugave av dette, så har vi bildet på stueveggen i boks;)??

Dette bildet skulle være inspirert av en eller annen maler jeg ikke husker navnet på i farta. Men kjennetegnene hans var at han brukte bare primærfarger, og tegner ikke detlajer, bare former. Sluttresultatet av denne skissen ble malet på lerret, og jeg fikk en 6`2er. Jeg gav det til oldemor.
 Er det noe mere du lurer på ang utdannig, utplassering, læringeplass, utveksling osv… er det bare å ta kontakt;) Du vet hvor!!!!
-Karina