Oppskrift: Havregrøt m fristende topping

    Er det nå jeg skal si "Happy-Monday" som fotballfrue ville sakt. Etterfulgt av ny uke, ny start og nye muligheter? Ja, kanskje det er en god tankegang det;) 
     Havregrøt er hvertfall den beste starten på dagen, mener mange. Det varer lenge, og gir en gjevn og god energi. Blodsukkeret fyker ikke til topps, for så å ramle like raskt ned igjen, som det ville gjort om du hadde spist ei loffskive med sjokoladepålegg. Jeg velger å tro på dette, ikke BARE fordi det skal være så sunt, men det er så utrolig godt også. Det er mye enklere å stå opp uten å slumre, ja b-menneske som jeg er, når jeg vet at innen ti minutter så sitter jeg å spiser denne herligheten.

   Alt du trenger er havregryn og vann, som du koker opp og rører til du har passe tykkelse. Jeg har prøvd å bytte ut vannet med både lettmelk, soyamelk og rismelk. Og alt funker veldig bra. 
    Når det kommer til "topping" er det bare kreativitet som setter grenser. Noen bruker en smørklatt, sukker og kanel, noen bananskiver og blåbær, noen bare jordbærsyltetøy eller valnøtter med lønnesirup og andre har jeg sett strør over med kokos og diverse bær.
   Jeg har funnet min egen favoritt og det er cocosa-sukker, kanel, eplebiter og fryst blåbær. Namm<3 Grunnen til at jeg liker blåbærne i frøset tilstand er fordi jeg mener det skaper en viss kontrast i hele retten, da havregrøt (uten innrørt sukker) i seg selv kan virke litt tam.
   Kanskje har du flere ideèr til topping, som du kan friste med i kommentarfeltet?