Trening; ukesplan og treningstips

image.jpg

Hva ligger i stikkordene min på "min treningsuke"

For mange som trener mye selv, er dette selvfroklarende, men ikke for alle. Så derfor tenkte jeg å skrive dette i fulltekst nå. 

Hver gang det står "mage" så tar jeg fem sit-Ups med føttene strakt ned på gulvet, fem med knærne bøyd og hælene i gulvet, fem med hælene opp fra gulvet, fem med strake ben rett opp, fem med føttene strakt ut (120 grader) fem til høre side og tilslutt fem til venstre side. Så avslutter jeg med planken i 30* 3

Når det står "rygg" ( det er viktig å trene like mye rygg som mage for å få balanse i muskulaturen) så da tar jeg rygghevninger 30*3 med hendene på bakhodet og 30* 3 med hendene strakt ut over hodet. Tilslutt så presser jeg overkroppen mot høyre side og holder i 30 sek, det samme over til venstre side.

Når det står "lår" så er det squats som gjelder. Og jeg tar 10*3

Når det står "legger" så står jeg inntil en vegg/ribbevegg ( om jeg er på senteret) og hever hælene og dette gjør jeg 10*3 av. 

"Langkjøring" er rolig jogg i 40-50 min. Enten på mølle eller i fritt terreng.

"Intervaller" er rask løping i 3 min og pause ( rolig jogg/gå) på 2 min. Dette gjentar jeg 4 ganger. 

Når det står "armer" er det armhevinger som gjelds. Og da tar jeg de på knærne og med albuene inntil kroppen. 10*3 av disse. 

Når det står "yoga" er jeg på arrangert time på treningssenteret. (Anbefales) 

Det samme gjelder "spinning", også arrangert time på treningssenteret. 

Med disse øvelsene får jeg trenet alle de største muskelgruppene i kroppen, samt litt kondisjon. Og det holder for at min arbeidshverdag skal bli lettere. 

Dette er hva jeg skal konsentrere meg om nå en periode fremover, og når jeg blir lei, så erstatter jeg disse øvelsene med noen andre. 

Har du hørt om treningsformen "tabata" ? Det handler om å gjøre fire-fem styrkeøvelser i raskt tempo slik at du får opp pulsen, og skal visstnok være en veldig god form for trening. Både styrke- og kondisjonsmessig. Man trenger ikke å slite seg ut på mølla for at hjertet skal begynne å slå raskere, men så lenge det slår raskt er det bra trening. Hjertet vet jo ikke om du løper eller gjør andre ting, det bare slår det. Så om du ser en skummel skrekkfilm og du får hjertebank, så kan du kalle det ei treningsøkt. Neida, joda.... Eller jeg vet rett og slett ikke om det stemmer, men i teorien så skal det jo stemme* smilemunn... Jeg liker å tro det på late dager hvertfall.

image.jpg