Kvinnedagen - 8 mars

    I dag er den store kvinnedagen, og da må vi kvinner huske å gratulere hverandre med dagen, og å være stolte over oss selv.

    Dagen ble første gang markert New York i 1908. Den gangen kjempet kvinnene for stemmerett. I 1910 ble dagen vedtatt som en internasjonal kvinnedag.

I Norge startet markeringen av 8. mars tidlig og i 1915 blant annet var feiringen stor. Fremdeles går mange norske kvinner i tog og de fleste gratulerer hverandre med dagen.

Men hva gjør vi egentlig på hjemmebane denne dagen? Skal man gå ut å spise, skal man be inn til  damenes aften, skal man ta på seg forkleet å stå på kjøkkenet hele dagen og virkelig være en ekte husmor eller skal man gjøre det motsatt  og virkelig bevise  det å ha stemmerett og det å ha like rettigheter ovenfor mann og kvinne og drive med buisiness-saker? Ikke vet jeg, kanskje du vet;) 

    Jeg må si at jeg ikke akkurat har markert av denne dagen i året til noen ting som helst. Men på frisørsalongen hvor jeg jobber, så har alle kundene og vi som jobber der vært flinke med å gratulere hverandre med dagen. Og det er jo koselig. Med viten om historien bak selve dagen, så er det jo ganske stort. Det er spesielt å tenke over at jeg faktisk ordner disse kvinnene på håret til daglig, de som faktisk opplevde denne dagen hvor de fikk gjennom stemmerett for kvinner. 

Hvis du vil ha noe sakt, spør en mann. Hvis du vil ha noe gjort, spør en kvinne
— Margaret Thatcher
DSC08251.JPG
Skjermbilde 2014-03-04 kl. 12.29.29 AM.png