Tradisjoner og stemning

Jul, påske, 17 mai og andre tradisjonelle dager og høytider skal være fylt med glede og stemning. Men vi har vel alle i en alder av "voksen" opplevd at dette har falt mere og mere bort. Det tilhører jo barna. Den spenningen det er å finne i et barns øyne når man sier at "i morgen kommer nissen" eller "i morgen skal vi gå i tog og rope hurra" eller " nå skal vi på butikken å fylle påskeegget"

Jeg oppdaget for noen år tilbake at det var ikke slik jeg hadde husket det. Jula, 17 mai eller påska. Jeg hadde altfor store forventinger, og ble som regel skuffet og lurte på hva vi gjorde "feil" i år som vi ikke har gjort de årene når jeg vokste opp. Men det kommer rett og slett fordi at jeg er blitt voksen, og har fått et litt annet perspektiv på ting.

Men jeg har prøvd å finne ut av en løsning som kan hjelpe. Og det er å opprettholde eller å lage egne tradisjoner. Og det å gjøre det samme hvert år til hver anledning. Dèt tror jeg vil skape litt av den samme stemningen som jeg savner fra da jeg var "liten"

Så når fikk oss eget hus, bestemte jeg meg for at vi skal ha noen faste arrangement i forhold til høytider. Og det er påskefest, som da blir det første treffet blandt venner etter julen,  champagnefrokost på 17 mai, Sommerfest/grillparty rundt st hans på terassen vår,  risengrynsgrøt med mandel i på lille juleaften, (de julene vi skal feire i kristiansund) og  1 nyttårsdags-frokost. Med disse happeningene i løpet av et år, så tror jeg det vil få frem stemingen igjen. Hvertfall om vi utførere det noen år på rad;)

Bildene er fra 17 mai 2012

Bildene er fra 17 mai 2012

Skjermbilde 2014-03-04 kl. 12.29.29 AM.png