Produktanbefaling; hårprodukt

Når det kommer til hårprodukter finnes det mye bra på markedet. Det kommer stadig noe nytt. Men jeg faller alltid tilbake den den gode gamle Awapuhi. Den er det ingen som slår enda. Den største forskjellen på denne serien i forhold til alle de andre er at den ikke er en blanding av proteiner og fuktighet, men keratin. Hårets naturlige grunnstoff. Og det er netopp derfor den er så bra.

Forskere i Paul Mitchell letet lenge etter dette stoffet. Som kunne erstatte hårests naturlige ingrediens. Og tilslutt fant de ut etter mye forskning at sauene i Nord-Amerika hadde dette keratinet i ulla si. Og her begynte prossessen av produksjonen på denne herlige serien. 

Det å gi håret det det naturlig er laget av er det beste. Det sier seg selv. Med denne shampoen kan du bygge opp håret ditt opp til 60% igjen. Og det er mye. Den er hundre ganger mere intensiv en det en vanlig protein- eller fuktighetskur er. Men siden den er så intens så kan du faktisk ikke bruke denne shampooen hver kan du vasker håret ditt. Gjør du det, får håret en altfor kraftig økning av keratin og blir for tungt og flatt og får en dårlig kambarhet.

Har du et kjemisk behandlet slitt hår er min beste anbefaling at du bruker Maroccanoil Repair (inneholder mere protein enne fuktighet) som en førsteshampoo og awapuhi hver tredje gang du vasker håret ditt.

Har du et tørt hår grunnet av mekansik skade (hard børsting, glattetang, føner osv) er min beste anbefaling at du bruker Maroccanoil Hydration som førsteshampoo (inneholder mere fuktighet en proteiner) og Awapuhi hver tredje gang du vasker håret.

Det er faktisk ganske viktig at du vet om håret ditt trenger proteiner eller fuktighet, da feil bruk kan faktisk føre til at håret knekker av i spissene.

Begge disse shampoo-merkene kom høyt oppe i testen til tv 2 hjelper deg. Men det jeg reagerte litt på var en viktig faktor de ikke tok med. Netopp om hvilket hår som skal bruke shampooen. En type shampoo kan jo være døden for den ene i familien, og den store redningen for et annet familimedlem. Far og datter har jo mest sannsynlig ikke de samme hår "problemene".  Så "shampoo-for-hele-familen"- reklamer er jo til å bli frustrert av.

Men tilbake til testen. De skulle teste hvilken shampoo som var bra for håret. Og i den grad hvem som pleier best. Men så er det no slik at det er jo ikke shampooen som er pleiende. Det er jo balsamen/conditionerèn. Siden det var det som var formålet deres, burde de jo egentlig testet balsamer og ikke shampooer. Shampooen sin oppgave er å åpne skjellagene i håret, for så å vakse rent. Balsamen trenger inn i det "åpne" håret, pleier og lukker håret igjen. 

Så igjen, der har dere grunnen til at vi bør bruke balsam i håret, folkens. Etterlater vi håret "åpent" blir kambarheten grusom, og håret floker seg

Skjermbilde 2014-03-04 kl. 12.29.29 AM.png