Treningsinspo både for deg og meg

Jeg tenkte, i samarbeid med shape up, å lage et lite inspirasjonsinnlegg om trening. For det er faktisk ikke så enkelt som det ser ut til. "Finn frem treningssjoene og fruktfatet liksom, og thats it" og du har drømmekroppen innen kort tid. Hvis du skal få gode resultater av treningen gjelder det å gjøre små, viktige grep, også utenom selve økten.

Først må man faktisk rense kroppen. Det hjelper ikke hvor sunn man plutselig skal begynne å være, hvis kroppen er full av giftstoffer/avfallstoffer. Se for deg at levra di er et filter. Det må renses for å oppnå et "rent"/bra resultat. 

Så start med å Google diverse rensekurer, og start med en som du tror passer deg og din hverdag. Her er det mangt å velge blandt. 

Mange mener at det er et must å skrive treningsdagbok. Der man loggfører fremgang, måltider, økter osv. Men jeg har droppet akkurat den biten. Det funket ikke for meg, men kanskje det gjør det for deg. Fokuset mitt ble mye mere på denne boka enn på selve treningen. Man blir jo ikke det slag sprekere av å skrive. Bruk heller tiden på å faktisk trene. Ikke på å skrive at du skal trene. Fremgangen merker man uansett om det står nedskrevet eller ikke.  

 

1. Sørg for underholdning

Når du trener, sørg for å gjøre noe samtidig som gjør at du kobler ut på en positiv måte, som feks å se på serier på tredemølla eller høre på musikk. Undersøkelser viser at det å bli underholdt mens du trener kan få deg til å trene lenger og mer intenst. Distraheringen gjør nemlig at det føles lettere.2. Gjør styrkeøvelser

Gjør minst `en styrkeøvelse hver dag. Knebøy, sit-ups, armhevninger og utfall kan enkelt gjøres hjemme hos deg selv. Bruk minst fem minutter på hver øvelse. 

3. Sov

Vi skal sove en tredjedel av livet vårt, men de aller fleste sv oss sover langt fra nok. Mangel på søvn kan både gjøre deg irritabel, øke sultfølelsen og bidra til at du  mister lysten til å trene. Sov minst 7-8 timer hver natt.

 

 

 

 

 

4. Beveg deg hele dagen.

Gå  minimum 10000 skritt hver eneste dag, og bruk enhver anlednig til å gå. Hopp feks av på busstoppet før du egentlig skal, og gå det siste stykket. Gå også alltid trappene fremfor heisen. En skritteller gir deg oversikt over antall skritt, og kan være motivasjon.

 

 

 

 

5. Fokuser på prosessen.

Å sette seg mål kan være inspirerende, spennende og utfordrene. Når det er sakt, kan mål faktisk hindre fremgangen din om de føles altfor utilgjengelige eller hvis du dømmer om suksessen din etter hvor nærme du er målet ditt. Hvis du fokuserer på prosessen, metoder og teknikker du bruker i veien mot målet, viser studier at du vil lykkes bedre. Det er viktig å legge merke til og feire hvor hardt du jobber og hvor dedikert du er, for å holde deg selv motiver og holde deg på sporet.

 

 

 

 

6. Dropp treningssenteret

Du trenger faktisk ikke bruke masse penger på utstyr eller medlemskap hos et treningssenter. Det eneste du trenger for å komme i form, er din egen kroppsvekt. Du kan gjøre mye styrketrening med bare den.

 

 

 

7. Drikk

Få i deg nok frukt og grønt. SMoothies er en fantastisk måte å få i seg nødvendige næringsstoffer på en smakfull enkel måte. Når du kjører frukt og grønt i en blender, bryter du faktisk ned ingrediensene på en måte som gjør det lettere for kroppen å dra nytte av næringsstoffene.

 

 

 

 

8. Tren med noen 

Å trene med en venn har andre fordeler enn å ha noen å snakke med. En venn kan gjøre at du ikke sluntrer unna en avtalt treningsøkt, oppfordre deg til å ikke droppe siste setter, og til og med øke konkurranseinnstinktet ditt.

 

 

 

 

 

 

9. Ikke sitt stille

Du har ikke godt av å sitte stille, så sørg for at du ikke sitter med enn 5 timer om dagen. Forskning viser at for mye stillesitting er farligere enn røyking, så det er bare å komme seg opp fra sofaen med det samme!

 

 

 

 

 

10. Koble av

Sett av litt tid hver dag hvor du slår av telefonen og pc-en. Vær til stede akkurat der du er, og gjør gjerne noen avspenningsøvelser for å løsne opp litt.

 

 

 

 

 

Egentlig er disse inspirasjonsbildene litt missvisende. Man skal jo ikke trene for å bli som, eller se ut som noen andre?! Men man skal bli den beste utgaven av seg selv. Det er det som er meningen. 

 

Kan også tipse om at get inspired har 40% avslag på den populære Rônisch anti shake tightsen, ut denne uken. Klikk her for å komme til tilbudet