Hva har du på deg -hver dag?

-sponset

image.jpg

Klokken og gifterringen. Kanskje et favorittkjede om halsen. Noe som glitrer i ørene. Hverdagssmykkene dine er en del av din personlighet. De er aldri i veien, aldri "for mye". Alltid riktige. Og du bærer dem inntil huden. Ørepynt, nesesmykker og navlesmykker kommer enda litt tettere innpå. Hva tror du huden syns om smykkene du bærer? -Vær snill mot huden din.

Huden beskytter kroppen mot ytre påkjenninger. Du pleier den omsorgsfullt med kremer og behandlinger og vasker klærne dine med mildt vaskemiddel. Likevel kan det gå galt innimellom. Du kan foreksempel få nikkelallergi om du bruker smykker som inneholder nikkel. Det er en allergi du må slite med resten av livet. Nikkelallergi er den vanligste formen for kontaktallerg, men smykker kan inneholde mange andre allergifremkallende stoffer, for eksempel kobolt, palladuim, gull, krom, epoksy og akrylater. De kan også inneholde direkte giftige stoffer som bly, og kreftfremkallende stoffer som formaldehyd.

image.jpg

Hva gjør du? Vi vil jo ikke renske oss helt for all pynten vi går med. Ett steg videre er å bytte ut all ørepynt og smykker kjøpt fra billigkjedene. Og heller invistere i noe bedre. Blomdahl er et veldig godt alternativ. Blomdahl tilbyr hudvennlige smykker som er utviklet i samråd med hudleger, og er dokumentert "snill" ørepynt. Mange allergikere som har prøvd deres smykker, forteller at de for første gang på lenge kan bruke ørepynt uten å få plager. Du kan velge mellom nøye utvalgt plast og titan av ren medisinsk kvalitet. Overflatebelegg i "gull og sølv" påføres kun de delene av smykket som ikke kommer i kontakt med huden.

Men du tenker sikkert; " jeg har ikke noen form for allergi, så jeg kan bruke ørepynt på HM, Glitter osv" men hver enkelt kropp tåler en viss grad. Kanskje din tåler å bruke slikt i femti år for allergien bryt ut, mens vennina di kanskje bare tåler det i fem. Og ved å ikke ta hensyn til dette ved første stund av, fremskynner du disse årene. Kraftig!

Barn skal naturligvis ikke utsettes for uegnnede materialer og stoffer. Dette er ekstra viktig om man skal bære et smykke nær huden over lengre tid. Blomdahl anbefales derfor til både barn og voksne som ønsker å kunne ha på seg smykker hver dag, uten å risikere helsen.

image.jpg

Det samme gjelder for hva man putter inni kroppen, altså mat. Så det å kjøpe frukt å grønnsaker fra norske gårder som ikke er sprøytet, og å kjøpe egg fra frittgående høns. Ja, du kjenner sikkert hele regla for hva som er økolologisk. Men dette er noe jeg har tro på. Jeg har tro på at man kanksje får et lengre liv av det, men det viktigste at man hvertfall får et friskt liv så lenge man lever. Og man kommer langt bare ved å ha troa (a).

Når det kommer til produkter man smører på kroppen, kan man jo stå å lese seg i hjel på baksiden, for å finne ut om det er fritt for det ene og andre. Og hvem har tid til det når man er på butikken for å handle. Men ser du etter produkter som er svanemerket, er du safe. Apotekene selger både deodorant, bodylotion og dusjsåpe mm, men denne lille svanen på.

Kroppen er ei livsinvestering. Jeg liker mere å kjøpe dyre produkter og ingredienser enn dyre merkeklær og ting. Hva skal man med ei kjempedyr designervesker, hvis man ikke kan gå med den!