My old school

God formiddag. Sola skinner i Kristiansund i dag, og jeg begynner ikke på jobb før kl tre. Derfor ble det en fin tur med hundene etter frokost. Jeg fikk plutselig så lyst å besøke " gamle dager" så derfor gikk turen til ungdomsskolen jeg gikk på. Det er noe med den følelsen når sommeren er over og hele vennegjengen drar hver til sitt igjen, derav flesteparten på skoler rundt omkring i landet, og jeg fortsetter med mitt her hjemme; jobb, hus, hunder og kjæreste. Men det skal sies at jeg ikke kunne ønsket å vært en annen plass i livet enn det jeg er nå. Jeg er veldig fornøyd med min hverdagslige tilværelse.

Vi var så heldige å få være det første kullet som fikk gå der, da skolen ble akkurat ferdig til 92' kullet skulle begynne i åttende klasse. Denne skolen ble bygd etter nye reformer. Det skulle legges vekt på mye gruppearbeid og ikke denne "gammeldagse" skolen hvor tretti elever var samlet i ett klasserom dag ut og dag inn og læreren sto ved tavla å pratet hodet av oss. Derfor små klasserom/ grupperom. Men etter mi erfaring ble nok skolen litt for moderne enn det vi menneskene var. Det endte derfor med at vi fortsatt satt i klasserommene store deler av dagen likevel. Så det ble litt negativt resultat. Like store klasser, bare i mindre klasserom. Huff. Men håper dette er bedret nå, noen år senere. Altså at lærerne kun har en kort felles gjennomgang på starten av timen, og deretter deler klassen inn i grupper til å jobbe fritt. Og ikke minst spredt utover de store fellesarealene som skolen har. 

image.jpg

Meeen nok om det. Nå er det jobbing resten av dagen. Middagsservering og søndagsaktiviteter for de gamle og syke. Jeg lovte å ta med neglelakk i dag for å pynte neglene deres. De er så takknemlig.

image.jpg