fruktens helsefordeler


-lunsjtime-

image.jpg
image.jpg

I fjor delte jeg et innlegg inspirert av en personlig ernæringsfysiolog, som ble godt mottat, så jeg tenkte det var på høy tid med en oppdatering på den fronten igjen.  

Kirsebær menes å være den beste, sunneste og mest helsevennlige bæra. Netopp fordi steinen i midten hindrer deg til å spise for fort og dermed overspise. Den andre grunnen er at kirsebær har den laveste glysemiske indeksen av alle frukt og en av de laveste glysemiske verdiene for hvilken som helst kilde for karbohydrater. Med en GI helt ned i 22, kan du tygge i deg kirsebær sent på kvelden nesten helt uten å påvirke blodsukkeret. Men igjen, det er ikke å spise sent på kvelden som er problemet, men å spise feil mat. Så neste gang du er litt småsulten eller sugen på noe søtt før du skal legge deg -finn frem ei skål med kirsebær og nyt med god samvittighet. 


Legger også med en liten liste av andre frukter og deres helsefordeler:

image.jpg
image.jpg
image.jpg

-Jeg visste at frukt var, som samboern sier, "sunt for kroppen og godt for hjertet", men ikke at de faktisk førte med seg såå mye bra. Så frukt folkens, er tingen. Selvsakt med et varigert kosthold, og alt med måte.