Strøget -København

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Strøget er hvor de mest kjente butikkene og de "penere" plassene er.  Jeg brukte noen timer her for å si det slik. Men alt jeg kom hjem med var en stenplate. -bra gjennomtenkt, Karina! (Som om kofferten ikke er tung nok fra før av)  

Å gå på shopping når man egentlig ikke har råd til å kjøpe noe, er som å sette frem alkohol i et aa-møte. Det er så hardt å motstå fristelsene. Det var så mye fint, overalt, og i alle kategorier, som jeg kunne tenkt meg. Jeg må tilbake hit når huset vårt er ferdigbygd *smilemunn

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Vi skulle egentlig ta turen til fristaden Christiania. Det skal visst være en plass som er verdt å besøke når man er i København. Men vi fikk ikke tid denne gang. Christiania regnes som københavns fjerde største turistattraksjon. 

Christiania er et naturskjønt  område ved festningsvollene på Christianshavn. Det er et friområde hvor det opp gjennom årene har blitt tillat stor grad selvstyre. Så der er det meste lov. Det er som om de bor i en egen liten uhøytidelig boble der de byttehandler med varer osv. Biler er ikke tillat der så unger og dyr ferdes fritt i gatene. Det er tydelig preget av hippie-kulturen. De bygger husene sine selv, for det meste i mur og veggene har kunstnerisk maling. De har tilogmed sitt egen uoffisielle flagg. (Rødt med tre gule prikker som representerer de tre i'er) og de tusen innbyggerne der blir kalt Christianitter.  

Legger med noen bilder lånt fra Google....

 .... for det er jo litt fasinerende å se. Jeg skal ikke si min personlige mening om dette (selv om det kanskje er netopp det jeg gjorde nå) men jeg har ikke kunnet tenkt meg å bodd slik selv. Men det er bra det finnes noe for enhver smak.  

.... for det er jo litt fasinerende å se. Jeg skal ikke si min personlige mening om dette (selv om det kanskje er netopp det jeg gjorde nå) men jeg har ikke kunnet tenkt meg å bodd slik selv. Men det er bra det finnes noe for enhver smak.