Skjult perle


-Husprosjektet, del 4-

Her kan du lese del 1, del 2 eller del 3.

Date: mars 2015  

Som sakt revurderte vi hele husbyggingen og begynte og tenke på alternative løsninger. Vi hadde funnet oss en skjult perle, midt i byen! Det vil si at vi hadde kommet over en hytte som trengte totalrenovering, men som lå på ei veldig bra tomt. Ei tomt på rundt et mål (1000kmv), og dèt midt i byen. Og det beste av alt var at denne tomten ikke hadde innsyn, solforholdene på "rette plassene/sidene" og helt ok utsikt. Man kunne skimte sjøen over hustakene. Vi var begge veldig gira på dette, dro på visning, gravde i gammel historikk som kommunen sitter på når det gjelder eldre reguleringsbestemmelser, tilkjøp av tomt kalt parsell osv. Vi skulle virkelig gå i materien på denne tomta og denne hytta for å forsikre oss om at vi ikke ble å kjøpe "katta i sekken" -Det hadde vært kjedelig om vi kjøpte denne hytta og så hadde vi ikke kunne gjort noe som helst med den fordi den hadde feks vært verneverdig.

 Her ser du bildet av hytta/huset og tomta den står på 

Her ser du bildet av hytta/huset og tomta den står på 

image.jpg

Vi hadde bestemt oss, vi hadde tegningene klare på hvordan vi skulle bygge det om (vi tenkte å bruke de gamle grunnmurene)

image.jpg
image.jpg
 Vi lastet ned et arkitektprogram på dataen og tegnet huset slik vi ønsket det. Disse var klare til å sendes inn til en arkitekt for å få de byggetekniske. (beklager dårlig kvalitet på disse bildene. Jeg har bare tatt bilde av dataskjermen)

Vi lastet ned et arkitektprogram på dataen og tegnet huset slik vi ønsket det. Disse var klare til å sendes inn til en arkitekt for å få de byggetekniske. (beklager dårlig kvalitet på disse bildene. Jeg har bare tatt bilde av dataskjermen)

Vi hadde ordnet med finansiering i banken. Vi la inn bud. Budet ble avslått. Vi tok en siste visningsrunde der vi omtrent gikk med lupe og fant ut at alt måtte rives og fant dermed ut at det var kun tomta som var brukbar og derfor kunne vi ikke øke budet vårt. Grunnmurene var så gamle og dårlige at det hadde vært umulig å bygge videre på de. Så det ble med andre ord, ingen kjøp. Takk guden (som jeg ikke tror finnes) for det!

Vi var med det samme tilbake på finn.no for å fortsette å lete....

(Det skal sies at disse tekstene om husprosjektet er skrevet så saklige og objektive som mulig. All frustrasjon og alle tårene har jeg droppet å skrive om, men tro meg de har vært der)