Pakke-guide for topptur

I morgen er været meldt helt fantastisk, så bare det å nevne en ny topptur er som musikk i rommet. Turen i morgen går til Blånebba i Rauma som er 1320 moh. Det er en kjøretur på 1, 5 t fra Kristiansund. Nå er alt klappet og klart og vi skal snart finne senga. Men først vil jeg legge ut en liten "pakke-guide"


På slike turer, som alle andre er drikke veldig viktig. Det er viktig å "drikke seg opp" på forhånd, samt ha drikke tilgjengelig under hele turen. På slike "ekstrem"-turer om jeg kan kalle det det, er kjappe karbohydrater også viktig. Sjokolade og banan er gode eksempler på næring som taes opp raskt i systemet, og som holder blodsukkeret oppe. 

image.jpg

1. Redbull på kjøreturen// 2. YT "før trening" når vi har parkert og mens vi har på feller// 3. Poweraid tilgjengelig under hele gåturen opp, samt rent vann// 4. Kaffe på toppen(pluss ekstra matpakke, brødskive el.// 5. nøtteblanding som er tilgjengelig i lommen under hele gåturen// 6. banan til første rastepause, for å holde blodsukkeret oppe.

image.jpg

Jeg liker å kjøpe denne ferdige nøtteblandingen, pluss at jeg putter oppi noen av mine egne favoritter som er sjokolade og yoghurtnøtter.


På veien opp:

Her er det viktig å ikke kle på seg for mye, for man blir veldig varm og hvis man begynner å svette for mye mister man mye kroppsveske som helst skal være på innsida av kroppen og ikke på utsiden, på vei opp. Ull er det beste, men med tynne lag slik at du har god bevegelighet. Tre tynne lag med gensrer er bedre enn en tykk genser.

image.jpg

1. vindtett jakke med lufting// 2. ullgenser// 3.ullsinglet// 4.buff(endten til halsen eller hodet)// 5. solbriller(for å ikke bli snøblind)// 6. ulltights// 7.1000 miles sokker for å unngå gnagsår(disse er av to lag der det ene laget sitter på foten mens det andre glir med skoen.)// 8.langrenns-skibukse med god bevegelighet.


 "musthaves" i sekken:

Etter den første toppturen finner man ut hvor skoene gnager og lager sår, så man teiper gjerne disse plassene på forhånd. Men det er kjekt å ha med tape og gnagsårplaster likevel.

image.jpg

1. Sportstape// 2.Lipsyl (leppene blir veldig tørre i kald luft)// 3. Musikk er kult å ha på ørene til nedrennet// 4.våtservietter// 5.gnagsårplaster// 6.Luftambulansens egen app som viser akkurat hvor du befinner deg i fjellet. (grader og minutter nord/øst, nøyaktighet og tidspungt, samt direkte knapp til nødnummeret 113)

image.jpg

Til nedfarten:

Når man kommer på toppen og er varm i kroppen må man bytte til tørre klær og kle seg for nedrennet med det samme. Selv om man koker i kroppen og det siste som frister er å kle på seg mere klær, tar det ikke mange minuttene før man blir kald. 

image.jpg

1. Dunjakke// 2. Vindtett skibukse// 3. hjelm// 4.slalåmbriller//ekstra sokkepar, gjerne litt tykkere (også for å forhindre gnagsår)//6.Ullgenser// 7.superundertøygenser// 8.ryggskinne


Og selvfølgelig et kamera, for å kunne ta de beste toppbildene*blinkefjes

image.jpg

… Fast inventar i sekken er alltid førstehjelpskit og spade (skredsøker står på ønskelisten)

Og selvfølgelig sjekke værmeldingene, rasfarene og å melde fra hvor du skal til noen hjemme. 

- Ønsk oss en fin tur, og jeg vil oppdatere dere med noen fine bilder i morgen kveld;)