Vår 17 mai, 2015

Jeg starter aller først med å gratulere alle sammen med dagen, som om dere ikke har fått nok gratulasjoner i dag. Det ble den tradisjonelle feiringen på oss i år også. Ingen topptur med andre ord.  Været i Kristiansund har vært fint hele dagen. 17.mai-været har jo vært den største snakkisen på frisørsalongen den siste uken, og den kommende uken regner jeg med at snakkisen blir om hvem som hadde rett. 


-bursdagskaka til Stian Rode-

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Min lillebror fyller år i dag, og trodde i veldig mange år at vi flagget og gikk i tog for han, helt til han spurte om hvorfor vi ikke gikk i tog da jeg hadde bursdag..*gamle-gullkorn. Jeg elsker jo å være kreativ og å gjøre mest mulig ut av ting. Denne gangen bestemte jeg meg for å lage en skikkelig 17.maikake. Der kaken i sin helhet skulle være den totale gaven. Bak bildet på kaken laget jeg en liten lomme hvor jeg plasserte selveste gaven. Morsomt ja, Kanskje mere for meg enn for han, da gutter sikkert hadde blitt like glad om gaven hadde blitt overført rett på kontoen. Men hvor kjedelig er ikke det, liksom!!!!


-stolt eier av nordmørsbunaden, som ble kåret til norges fineste i år-

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Jeg er så glad for at jeg har bunad. Det er like mye stas å ta den frem hvert år eller til hver anledning. Og ekstra gøy er det jo at den ble kåret til den fineste i landet i år. Det var vel og merke med grønn vest. Men Nordmørsbunad er Nordmørsbunad. Helt ærlig, så vet jeg ikke hvorfor det finnes så mange varianter av akkurat denne bunaden, for det gjør det faktisk. Fargene på vesten kan variere og forkleene kan variere. 

Uansett, vi våknet kl 07.00 i dag av skytingen på Bautaen. Det er tradisjon her i Kristiansund, og like stas hvert år. Fyllesyk eller ei. Vi spiste frokost, kledde på oss finstasen og gikk morgenturen med Savanna. Hun også ikledd bunad, såklart. 


-17.mai-stafett-

image.jpg
image.jpg

I år hadde 17. mai komitèen kommet ut med et nytt konsept. En slags stafett hvor man skal trille et hjernhjul ved hjelp av en pinne. Og det var skoleelevene mot politikerne. Lillebror var med på skolelaget, og elevene vant overlegent over politikerne. Det avslører kanskje bare at de gjør jobben sin fremfor å øve på å trille hjul? -håper jeg!


-borgertoget, hurra for KBK-

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Da borgertoget gikk, valgte vi å se det fra soverromsvindet vårt. Noe må vi jo bruke dette vinduet til. Kan ikke akkurat si at vi ser så mye ut herfra til vanlig. Det ble jordbær med fløte, og hvitvin i vinduskarmen. Det er bare 17.mai en gang i året. 


-Kvernberget-

image.jpg

Etter en liten familiesammenkomst og feiring av bursdagsbarnet, dro vi på Kvernberget. Rett og slett for å få opp matlysten igjen etter all kakespisingen og søtsakene.


-urtemarinert fårefilèt med solbærsaus-

image.jpg

Jeg er glad jeg fikk opp matlysten ved hjelp av denne turen. For den middagen vi spiste var sørenmeg god. Altfor god. Kunne ønsket jeg aldri hadde blitt mett. Hvorfor vi i det hele tatt tenkte på å spise ute i dag, eller generelt andre dager, skjønner jeg ikke. Det må være kun for det sosiale. Typen lager jo de beste rettene her hjemme. Og hver gang vi spiser noe godt, tenker jeg på alle vi kunne bedt til dette måltidet. Vil gi alle de andre den samme gode matopplevelsen også. Nå skal vi senke belysningen her i stua å sette på en film, før vi runder av dagen.