Vatikanet

Date: 25/5        Place:Rome

Man kan ikke dra til Roma uten å ta turen innom Vatikanet. Så i dag gikk turen dit. Den startet perfekt med å bli quidet gjennom byen i hestevogn. (en vell dyr "taxitur", spør du meg, på drøye tusen kroner) men men, håper hesten får det beste fôret, så vi får spare det inn på noe annet. Vi kjøpte billeter med quide, topptur til kuppelen og omvisning i museet. Det var absolutt verdt det, men med et ord til om historie så tror jeg hodet mitt hadde sprukket. Det ble jo de ti årene med historie fra grunnskolen samlet på fire timer.

Roma er faktisk slik som på film. Jeg pleier ganske ofte å bli skuffet, men dette sto til forventningene. Gaterestaurantene er like romantisk og stemningsfylte som jeg hadde forestilt meg. Og det viktigste av alt: det er rent her. Gatene blir spylt hver morgen, så det flyter verken av søppel eller annen drit.  


-St.Peters kirken-

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg