Høsten!

Høsten er her. Og dette er et innlegg for de som ikke er så veldig fan av høsten.

Høsten og fargene er fin, men mørketiden trenger ikke alltid å være like fin, og kan for mange fort bli deprimerende. Derfor gjelder det å snu det hele om til noe positivt. Det er mye som er kjekt å koselig, men som man ikke kan gjøre gjennom hele året. Det gjelder å finne de koselige tingene som passer til hver årstid.  Så sene kvelder på terassen byttes derfor ut med lune kvelder inne i stua med tente stearinlys.  

Gå til innkjøp av noen nye stearinlys, gjerne et duftelys også, men regelen er at man får ikke tenne det, før mørket har begynt å lagt seg på ettermiddagene, og dermed har man noe å glede seg til når dette slår inn, i motsetning til å bli superstresset fordi det blir mørkt og trist og dagen snart er over. 

Kjøp deg noe som bare er godt å ha om høsten, om det er et par nye tøfler, en skikkelig god oversized genser eller et mykt teppe til sofaen. Dette skaper glede når man kommer hjem fra jobb og kulden setter inn. 

Begynn å se på en ny serie. Ikke bare fortsett på den du har sett på i hele sommer, da du automatisk assosierer denne serien med varme sommerkvelder og lyse tider. -En ny serie, for ny årstid!

Sorg for å ha en hobby. Alle har noe de interesserer seg for, å nå er tiden for å gi den litt ekstra oppmerksomhet. 

-Ta igjen tapt arbeid som man har lagt til side på finværsdager. Det kan være alt fra å rydde opp i mappene på dataen, ta frem rotskuffen og sorter, sette inn bildene som ikke har fått rett plass i albumet eller bare bla i gamle album sammen med en god kopp kakao.

-Høsten er også årstiden for å finne frem bakekunnskapene. Hva er vel bedre enn hjemmebakst ved siden av kaffekoppen når det er kjølig og mørkt ute?

-Ta med deg kameraet ut på tur og få evigvart de fine fargene som kommer til syne.

Med andre ord, det finnes ikke grenser, men man må legge til godviljen. Og før man vet ordet av det så er man midt inne i høsten, og vinteren og snøn er rett rundt hjørnet. Og da snur sola og vi går mot lysere tider igjen. 

 

Det er også viktig å tenke på at hjernen trenger dagslys for å være våken, så i den mørkeste tiden da vi omtrent bare har dagslys i noen timer, sørg for å "få" det lille som er. Det kvikker opp hjernen, tankene og humøret. Jeg har lest at minstekravet er 30 min pr dag. Det er her mitt problem sitter, tror jeg. Jeg får ikke nok dagslys, blir trøtt og u-opplakt og alt jeg vil er bare å sove. Å når man ikke gjør noe, så blir man lat av det også, utrolig irriterende sirkel å komme inn i. Så i år skal jeg være føre var. Hehe!

Ingen grunn til å deppe, folkens! -høsten kan være fin den, det handler bare om å gjøre de rette tingene.